Slovenija

Sporna izbira novega čolna?

Ljubljana, 20. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V javnosti so se pojavila namigovanja o spornosti izbire novega policijskega čolna, saj je ministrstvo za notranje zadeve sredi razpisnega postopka izločilo manjše in cenejše plovilo, ki ga je ponudilo podjetje Elex Unitrade.

Ministrstvo je v obrazložitvi zapisalo, da je manjši Elexov čoln neustrezen, ker je 170 centimetrov visok WC prenizek, postelje so le zložljive, prav tako pa v načrtu čolna ni predviden poseben prostor za shranjevanje potapljaške in reševalne opreme. V podpalubju čolna je sicer kuhinja s hladilnikom, štedilnikom in koritom, prostor z dvema posteljama ter sanitarije z WC-jem, in tušem.

Izbrani čoln je za skoraj 50 milijonov tolarjev dražji od tistega, ki ga je ponudilo podjetje Elex Unitrade
Izbrani čoln je za skoraj 50 milijonov tolarjev dražji od tistega, ki ga je ponudilo podjetje Elex Unitrade FOTO: POP TV

Ministrstvo v razpisnih pogojih sploh ne omenja, koliko centimetrov mora biti visok stranišče ali kuhinja, kakšne morajo biti postelje in podobno. Tudi ko je Elex ponudbo že oddal, je ministrstvo pri njih poizvedovalo le v zvezi z radijskim sprejemnikom, luč in podobno, o omenjenih pomanjkljivostih pa ni spraševal nihče, so povedali pri Elexu.

Ker pa se podjetje Elex Unitrade ni pritožilo na sklep o izbiri dobavitelja, izbrani dobavitelj novega policijskega plovila ostaja podjetje Jadran iz Sežane, so sporočili iz ministrstva. Izbrani čoln bo stal 176,5 milijonov tolarjev.

Ministrstvo za notranje zadeve do konca pritožbenega roka, ki se izteče 25. septembra, ne namerava komentirati izbire novega policijskega čolna.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni