Slovenija

Športna objekta na Stožicah dobila uporabno dovoljenje

Ljubljana, 06. 05. 2011 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za okolje in prostor je stadionu in športni dvorani na Stožicah podelilo uporabno dovoljenje. Za zunanjo ureditev pa so za šest mesecev podaljšali začasno dovoljenje.

Začasno uporabno dovoljenje je ministrstvo za okolje Športnemu parku Stožice podelilo avgusta lani.
Začasno uporabno dovoljenje je ministrstvo za okolje Športnemu parku Stožice podelilo avgusta lani. FOTO: Miro Majcen

Včeraj je komisija okoljskega ministrstva opravila tehnični pregled športnega centra na Stožicah in odločila, da bo dvorani, stadionu in spremljajočemu poslovno-trgovskemu objektu s pripadajočo prometno in komunalno ureditvijo prve etape podelila uporabno dovoljenje. Za zunanjo ureditev, kjer se dela sicer intenzivno nadaljujejo, a vsaj do izteka devetmesečnega poskusnega obratovalnega dovoljenja, ki je bilo izdano avgusta lani, ne bodo dokončana, bo upravni organ, dovoljenje podaljšal še za šest mesecev.

Družba Grep je kot investitor sicer na tehničnem pregledu predložila manjkajočo dokumentacijo in dokazila o odpravi ugotovljenih pomanjkljivosti predhodnih tehničnih pregledov. Poleg dokazil o odpravi pomanjkljivosti so bila upravnemu organu predana tudi poročila o prvih meritvah hrupa in elektromagnetnega sevanja, do katerih se je pozitivno opredelila tudi Agencija za okolje.

Po otvoritvenih tekmah v košarki in nogometu 10. in 11. avgusta lani so se v dvorani in na stadionu zvrstili različni športni in kulturni dogodki. Odprtje nakupovalnega centra, ki ga bodo zgradili v sklopu projekta, pa naj bi bilo še letos.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tux187
08. 05. 2011 13.41
Prvo prireditve, sele nato uporabno dovoljenje. Kaj takega je mozno le v Ljubljani. Drugje bi inspekcije tezile, tukaj pa kot da ne obstajajo.
botjabotja
06. 05. 2011 19.34
No vidite, samo Bučanovo je bilo potrebno odstaviti, pa je dovoljenje na mizi. Le kaj si pa misli ta gospa?
Goran Jovi?
06. 05. 2011 17.19
Kako to da je bilo dobljeno dovoljenje. Kolikor jaz vem še niso bili plačani vsi podizvajalci. Kolikor se spomnim je bil prav zaradi istega razloga zaprt Merkur v LJ.
Tonček Balonček
06. 05. 2011 16.48
A Cesta iz Maribora do Lendave pa še evdno nima dovoljenja? To je zarota! Ne erčem, če bi županja postaal Kukovićeva, ko so dobile dovoljenej razne Pediatrične klinike in Onkološki inštituti, tole z rdećkarji je pa škandal, razpad pravne države, boga očitno ni več!
wsharky
06. 05. 2011 14.02
.... HA HA HA ... kjer ima prste vmes Zokić tam bo vlada zamizala na oba ocesa... vrana vrani ne izkljuva oci... okolica dvorane in stadiona pa je nevarna za zivljenje... vse na pol ali pa se manj zgrajeno... ampak ker ima 'prste vmes' Zokić je vse 'cisto brez korupcije in klientelizma' Katarina, Borut, Ales - za Zokića potrebujete 1000 kriminalistov, toliko 'masla' ima na glavi...
rko
06. 05. 2011 12.39
ZOKI VSE ZRIHTA NI KEJ.. SLAVA MU!
alterego
06. 05. 2011 11.39
a zdaj ne bo treba vračat "evropskih" sredstev?