Slovenija

Športni junaki leta 2021: narodu vlili veliko sreče, veselja in upanja

Ljubljana, 28. 12. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tina Hojnik
Komentarji
6

Poleg vseh medicincev, osebja v domovih za ostarele in prostovoljcev, ki so močno pomagali reševati koronsko krizo, so leto, od katerega se poslavljamo, nedvomno zaznamovali tudi naši športniki, junaki leta, ki so v narod vlili veliko sreče, veselja, evforije in upanja – upanja, da se da, samo potruditi se je treba vsak dan znova. Benjamin Savšek, Janja Garnbret, Tadej Pogačar, košarkarji in še mnogi drugi so nam pridelali toliko veselja, da smo skorajda pozabili, v kakšnih časih živimo, a prav oni nam ponujajo rešitve s svojim razmišljanjem in poti k uspehu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Športni junaki leta 2021
    03:33
    Iz 24UR ZVEČER: Športni junaki leta 2021
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Benjaminom Savškom in Tadejem Pogačarjem
    05:45
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Benjaminom Savškom in Tadejem Pogačarjem

 

Še eno leto se izteka, ki je bogato postreglo s športnimi dosežki. Tako bogato, da je izbrati samo enega športnega idola res težko. Najmlajši navijači so na ulicah Slovenije izpostavili le nekaj njih: Roka Možiča, Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča, Anžeta Laniška, Petra Prevca, Ceneta Prevca, Luko Dončića, Gorana Dragića. 

Slovenska košarkarska reprezentaca na OI v Tokiu
Slovenska košarkarska reprezentaca na OI v Tokiu FOTO: STA

Na steni, ledu in vodi, v vodi, pod obročem, na mreži in cesti, v zraku, na snegu, pesku in zelenici, v dvorani, na strelišču, za mizo, na tatamiju in še kje so nizali slovenski športniki nove uspehe. 2021 tako zaključujemo kot najbolj uspešen narod na svetu na število prebivalcev. 10 odličij s svetovnih prvenstev, od tega šest na nordijskem. Tadeja Pogačar in Primož Roglič sta tudi letos osvojila dve od treh velikih večetapnih dirk Tour de France in Vuelto.

Dih smo zadrževali, ko se je na peščeni podlagi znamenitega Rolland Garosa borila Tamara Zidanšek. Slavili smo tudi nogometno lekcijo Mure velikemu Totenhamu, več dni nismo spali, ko smo navijali za slovenske košarkarje v Tokiu. Na najuspešnejših OI do zdaj smo se veselili kar petih odličij, treh zlatih. V Tokiu so nas z medaljami razvajali tudi paraolimpijci.

Na Poljskem smo se ob navijaškem zagonu znova dvignili med najboljše odbojkarske ekipe v Evropi. Šport je tako ponovno budil narodno zavest in ponos ter enotil Slovence in Slovenke in ustvarjal nove vzornike, med katere se je z olimpijskim zlatom zavihtel tudi Benjamin Savšek. En njegov strastni navijač je dejal: "Že od začetka ga spremljam, lahko rečem, da je moj idol."

In idolov, ki jih sodeč po dosežkih in generacijah mladih športnikov, ki sledijo, zlepa ne bo zmanjkalo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
28. 12. 2021 13.39
+3
@pepček, žal admin ne dovoli, da objavim spletno mesto kjer so par dni nazaj objavljeni rezultati. Ampak, ti kot pameten fant, boš seveda to z lahkoto sam poiskal na spletu, a ne pepček?
crestor
28. 12. 2021 11.27
+1
Še zdaj mi je žal, da Prepelič ni uspel položiti....
Pepe Bolcev
28. 12. 2021 09.58
-1
castrat in njegove frustracije. Pa si je potrebno kar izmislit statistiko. Tipicno za domobrancka.
mužik
28. 12. 2021 09.49
+1
Športni junaki leta 2021: narodu vlili veliko sreče, veselja in upanja ja, ja glih tota bo .
No pasaran
28. 12. 2021 10.00
Castrum
28. 12. 2021 09.00
+2
Slovenija, glede uspehov naših športnikov na število prebivalcev, smo prvi na svetu. Bravo naši!