Slovenija
Oglas

Spoznajte svojega telefonskega soseda

Ljubljana, 30. 01. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prav posebni nagradni igri, ki jo organizira A1 Slovenija, odkrivamo prisrčen trend z družbenih omrežij, v katerem se spoznavamo s svojimi telefonskimi sosedi.

Verjetno niste nikoli pomislili, da imate še dva soseda, ki ju pravzaprav ne poznate, ne veste, kako jima je ime, z njima tudi nikoli niste klepetali ali si od njiju izposodili lopate za kidanje snega. Spletni trend, ki ga v vseslovenski nagradni igri obuja A1 Slovenija, je zdaj vsakogar od nas podučil, kdo sta naša t. i. telefonska soseda in zakaj bi ju morda morali spoznati že danes. 

A1

V angleščini so uporabili izraz 'number neighbours', pri nas pa jim pravimo telefonski sosedje. Vsak ima vsaj dva, če imate več telefonskih številk, pa se lahko pohvalite že s pravo sosesko. Telefonski sosed je namreč oseba, ki si lasti telefonsko številko, katere zadnja cifra je za 1 manjša ali večja od naše. Če se torej vaša telefonska številka konča na 3 (recimo, da je vaša telefonska 040 333 333), imata vaša telefonska soseda povsem enako telefonsko številko kot vi, le da se njuni končata z 2 (040 333 332) in 4 (040 333 334).

Na družbenih omrežjih, predvsem na TikToku, je mogoče najti kopico posnetkov, v katerih so ljudje poklicali svoje telefonske sosede in zabeležili njihovo reakcijo. Po pričakovanjih so odzivi različni, od smeha in veselja do nejevolje in začudenja. Je pa tokratna nagradna akcija vsekakor zanimiv podvig v času, ko vse bolj pozabljamo navezovati stike, spoznavati nove ljudi in širiti svoj socialni krog. Kdo ve, morda pa je vaš telefonski sosed nekdo, ki vam bo po prvem stiku postal ena najpomembnejših oseb v življenju. 

V takšnem pozitivnem tonu se je začela tudi akcija z nagradno igro, ki jo organizira A1 Slovenija. Vabijo, da ljudje prek klica ali, še lažje, preko SMS-sporočila, kontaktirajo svoje telefonske sosede in potem z njihovo privolitvijo delijo ta stik na profilih A1 Slovenija, bodisi na Instagramu ali na Facebooku, z dodatkom označbe #telefonskisosed. S tem namreč sodelujejo v nagradni igri, kjer se kot glavna nagrada ponuja prekrasni iPhone 14 Pro. 

Da bi kar čim lažje prebili led in enostavneje navezali stik, so pri A1 Slovenija pripravili primer SMS-sporočila, ki ga lahko sodelujoči v nagradni igri pošljejo svojim telefonskim sosedom. 

A1

Pa srečno!


Naročnik oglasne vsebine je A1 Slovenija d.d.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA