Slovenija

Sprejeli standarde novega sistema mobilnih telekomunikacij

Pariz/Ljubljana, 04. 02. 1998 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na srečanju članov Evropskega inštituta za telekomunikacijske standarde minuli teden v Parizu so podpisali sporazum o uvajanju enotne tehnologije za univerzalni sistem mobilnih telekomunikacij (UMTS).

Pri projektu UMTS - gre za sistem mobilnih telekomunikacij prihodnje generacije, ki naj bi nadomestil sedanji GSM - bodo sodelovali Ericsson, Alcatel, Bosch, Italtel, Motorola, Nokia, Siemens in Sony, so sporočili iz Sveme, generalnega uvoznika in distributerja mobilnih telefonov Ericsson v Sloveniji.

V skupni izjavi so predstavniki omenjenih podjetij poudarili, da je odločitev ETSI prvi korak k vzpostavitvi standarda mobilnih telekomunikacij za tretje tisočletje, prehod iz sedanjega sistema GSM na UMTS pa naj bi potekal postopoma. Glavna prednost novega telekomunikacijskega sistema bo hitrejši prenos podatkov, omogočal pa naj bi tudi več multimedijskih dodatnih storitev, med drugim dostop do interneta in intraneta ter dopolnjevanje govorne komunikacije z videom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.