Slovenija

Srbska skupnost za danes napovedala žalno slovesnost pred pravoslavno cerkvijo v Ljubljani

Ljubljana, 06. 04. 1999 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 17:09
Komentarji
0

Pred napovedano žalno slovesnostjo ob napadih zveze NATO na ZR Jugoslavijo, ki je načrtovana za danes, ob 18. uri, pred pravoslavno cerkvijo v Ljubljani, so predstavniki Društva Srbska skupnost na novinarski konferenci poudarili, da je kosovsko vprašanje moč rešiti samo na miroljuben način, s pripravljenostjo obeh strani na sprejemanje kompromisov; ob tem so poudarili, da pot zveze NATO ne vodi k rešitvi kosovskega problema. Pohod po Ljubljani ni predviden, temveč bo današnja slovesnost s prižiganjem sveč potekala pred pravoslavno cerkvijo, so še povedali predstavniki Srbske skupnosti in dodali, da ta shod nima takšne teže, da bi bila ogrožena javni red in mir.

Z žalno slovesnostjo naj bi opozorili na to, da se ne bi ponovili nekateri dogodki iz evropske zgodovine, so poudarili predstavniki Društva Srbska skupnost in dodali, da bi bilo potrebnega več potrpljenja, posluha in premišljenih rešitev, ki bi upoštevale dogodke iz zgodovine in sedanjosti. Z današnjo žalno slovesnostjo nameravajo izkazati nasprotovanje nasilju in se pokloniti nedolžnim žrtvam v ZRJ.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.