Slovenija

Srečanje evropsko-azijskega foruma

Singapur, 15. 04. 2000 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Padec vrednosti skupne evropske valute evro po mnenju svetovnih finančnikov, ki so se sestali na letni konferenci evropsko-azijskega foruma v Singapurju, evropskemu gospodarstvu ne škodi, temveč ga celo krepi. ''Obnašanje evra v prvem letu obstoja ne bi moglo biti boljše,'' utemeljuje dekan francoske poslovne šole INSEAD Antonio Borges. Evro je lani v primerjavi z dolarjem izgubil 17 odstotkov vrednosti.

Nizka vrednost evra naj bi po Borgesovih pojasnih pozitivno vplivala na evropski izvoz, s tem pa spodbudila gospodarsko rast. Borges tudi ocenjuje, da krepak dolar zaustavlja ''pregrevanje'' ameriškega gospodarstva in slabi inflacijske pritiske v ZDA.

Udeleženci omenjenega foruma menijo, da so evropska izhodišča za gospodarsko rast najugodnejša v zadnjih nekaj desetletjih, zasluge za to pa pripisujejo prav nizki vrednosti evra.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.