Slovenija
Oglas

Sri Sri Ravi Shankar v Sloveniji

Ljubljana, 15. 03. 2013 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ob 15-letnici delovanja Zavoda za razvoj človekovih vrednot, slovenske veje največje mednarodne neprofitne humanitarne organizacije The Art of Living Foundation, bo Slovenijo obiskal svetovno priznani duhovni vodja, humanist in mirovnik Sri Sri Ravi Shankar.

Sri Sri Ravi Shankar
Sri Sri Ravi Shankar FOTO:
POSEBNA UGODNOST OB NAKUPU VSTOPNICE.

"Ko smo mirni in notranje uravnoteženi, hrup zveni kot glasba, oblaki so čarobni in dež je slap sončnih žarkov."
Sri Sri Ravi Shankar


OBSTOJ JE DEJSTVO – ŽIVLJENJE JE UMETNOST

Življenje v vseh svojih oblikah, v družini, službi in družbi, zahteva od nas veliko. Naravne posledice so skrbi, strah in stres. Tako pogosto izgubimo svoje notranje ravnotežje, občutimo šibkost in pomanjkanje energije. Prenehamo zares živeti svoje življenje, delujemo le, da preživimo. Spregledamo, da obstajajo zelo preprosti načini obvladovanja stresa in napetosti. Naš lasten dih predstavlja vir bolj zdravega in srečnega življenja. V dihu je skrita velika skrivnost – dih ima sposobnost umiriti um, ozdraviti telo in nas napolniti z energijo v nekaj minutah!

Naš um pogosto zameglijo jeza, krivda in obžalovanje, ki so povezani s preteklostjo, ali zaskrbljenost za prihodnost. Ta nihanja uma med preteklostjo in prihodnostjo ustvarjajo napetost in stres. Dih povezuje telo in um ter nas vodi v sedanji trenutek. Je povezava med zunanjim svetom dejavnosti in notranjim svetom tišine. Zato je uporaba posebnih dihalnih tehnikih ena izmed najučinkovitejših poti, ki nam lahko pomaga zmanjšati stres, obvladati svoj um in izzive vsakodnevnega življenja.

Sposobnost upravljati s svojim umom in negativnimi čustvi je umetnost – umetnost življenja.

Dih je povezava med telesom in umom. Dihalne tehnike so nam v pomoč pri obvladovanju stresa, uma ter soočanju z vsakdanjimi izzivi. (Foto: arhiv naročnika)
Dih je povezava med telesom in umom. Dihalne tehnike so nam v pomoč pri obvladovanju stresa, uma ter soočanju z vsakdanjimi izzivi. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
STARODAVNA MODROST ZA 21. STOLETJE

Sri Sri Ravi Shankar
je oživil starodavno tradicijo joge in meditacije v obliki, primerni za 21. stoletje. Oblikoval je številne izobraževalne programe in tečaje, katerih starodavne modrosti in posebne tehnike za osebno in družbeno preobrazbo, ki v veliki meri temeljijo na uporabi diha, so pomagale milijonom ljudi po vsem svetu.

V Sloveniji se izvajajo v okviru Zavoda za razvoj za človekovih vrednot, slovenske veje največje mednarodne neprofitne izobraževalne in humanitarne organizacije The Art of Living Foundation, ki deluje v več kot 150 državah sveta z namenom prispevati h kakovosti življenja človeka v vseh pogledih ter k izboljšanju družbenih razmer. V Sloveniji se je programov zavoda do zdaj udeležilo že več kot 8.000 ljudi.

Številne neodvisne znanstvene raziskave so pokazale, da programi Art of Living med drugim pomembno zmanjšujejo stopnjo stresa v telesu, podpirajo imunski sistem, povečujejo antioksidativno zaščito, izboljšujejo delovanje možganov, povečujejo optimizem, zmanjšujejo anksioznost in depresijo, izboljšujejo počutje in povečujejo duševni mir.
Starodavne modrosti in tehnike za osebno in družbeno preobrazbo, v obliki primerni za 21. stoletje. (Foto: arhiv naročnika)
Starodavne modrosti in tehnike za osebno in družbeno preobrazbo, v obliki primerni za 21. stoletje. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Ocenjuje se, da se je delo Sri Sri Ravi Shankarja dotaknilo več kot 300 milijonov ljudi. Njegovo sporočilo je, da smo vsi del ene svetovne družine, da je notranji in zunanji mir mogoč ter da lahko s služenjem drugim in z oživljanjem človekovih vrednot ustvarimo družbo brez stresa in nasilja. Temu je namenjen tudi poseben humanitaren projekt Za Slovenijo brez stresa in nasilja, ki ga Zavod za razvoj človekovih vrednot začenja ob njegovem obisku.

Ne zamudite priložnosti, da se srečate z enim največjih danes živečih duhovnih voditeljev
.
Sri Sri Ravi Shankar (Foto: arhiv naročnika)
Sri Sri Ravi Shankar (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Darilo ob nakupu vstopnice za javno predavanje Sri Sri Ravi Shankarja: 30-% popust na tečaj Umetnost življenja I, Sri Sri Joga in Yes+!.

ART OF LIVING TEČAJI

Umetnost življenja I predstavlja zelo posebno tehniko Sudarshan Kriyo, temelječo na specifičnih naravnih ritmih dihanja, ki uravnovešajo telo, čustva in um. Številne izkušnje udeležencev in neodvisne mednarodne raziskave potrjujejo, da ima redno izvajanje Sudarshan Kriye pomembne koristi, tako za duševno kot tudi fizično zdravje.

Sahaj Samadhi meditacija je naraven, lahkoten sistem meditacije, ki sprošča globoko zakoreninjen stres ter prinaša najglobljo sprostitev in uvid v svojo pravo naravo.

Sri Sri joga združuje vrsto jogijskih položajev z dihalnimi tehnikami in starodavnim znanjem, kako uravnovešati telo, um in duha.
DSN je tečaj, ki tečajnikom omogoča, da se prebijejo onkraj osebnih meja in konceptov, ki jih imajo o sebi, ter jih usmerja k večji družbeni odgovornosti.

Številni nadaljevalni tečaji poglabljajo pridobljeno znanje in posamezniku omogočajo, da lahko neomejeno razvija svoj duhovni potencial.

Za OTROKE IN mladino

Art Excel je namenjen otrokom od 8 do 13 let ter jim pomaga razviti njihov polni potencial in zdrave vrednote.

YES! nudi najstnikom od 14 do 18 let posebej prilagojene tehnike za obvladovanje stresa in podporo v občutljivem obdobju pubertete.

YES +! opogumlja mlade od 18 do 30 let, da se osvobodijo stresa ter razvijejo močne socialne, vodstvene in podjetniške veščine, širijo zavest in osredotočenost.

KONTAKT:


Zavod za razvoj človekovih vrednot
Telefon: 031 440 629
E-mail: info@artofliving.si
Spletna stran: www.artofliving.si
Naslov: Pred Savljami 17, 1000 Ljubljana
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni