Slovenija

Šrot prepričan v ponovno zmago

Celje, 02. 10. 2018 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bojan Šrot, ki je na čelu celjske občine že dvajset let, je z vodstvom stranke Celjska županova lista in nekaterimi kandidati za mestni svet predstavil načrte pred bližnjimi lokalnimi volitvami. Kot pravi, je trdno prepričan v gladko zmago.

Predsednik Celjske županove liste in kandidat za župana Bojan Šrot je skupaj z vodstvom stranke in nekaterimi kandidati za mestni svet predstavil načrte pred bližnjimi lokalnimi volitvami. Kot je povedal, je njihov prvi cilj uspeh na volitvah, njihova politika pa po njegovih besedah ni ideološka, saj se nameravajo ukvarjati predvsem z vrtci, šolami, socialo, cestami, okoljem in drugimi temami. "Vesel sem, da so se nam pridružili novi ljudje, ki na mestni ravni večinoma še nimajo velikih izkušenj, so pa bili aktivni na ravni mestnih četrti," je dejal Šrot. Stranki se je namreč od konca avgusta, ko so izvedli ustanovni kongres, pridružilo že skoraj 400 ljudi, do volitev pa računajo, da bi število podvojili.

Na vprašanje, zakaj bi ga ljudje po petih mandatih znova volili, dolgoletni župan odgovarja, da bi prav to lahko bila njegova glavna prednost, nenazadnje je na vsakih volitvah bil uspešnejši kot na prejšnjih, kar si sam razlaga s tem, da očitno dobro opravlja svojo funkcijo in da glas njemu ne bo pomenil mačka v žaklju.

Tudi v novem mandatu bo župansko funkcijo opravljal nepoklicno, za zdaj pa še ne razmišlja o tem, da bi naslednji mandat bil njegov zadnji, saj meni, da je pred njim še veliko izzivov.

V Celju se sicer prvič po daljšem času napoveduje nekoliko bolj razgibana volilna kampanja, saj se je tokrat za kandidaturo odločil tudi nekdanji Šrotov politični sopotnik v SLS Marko Zidanšek. Šrot o protikandidatih ne želi veliko govoriti in dajati sodb. Želi si zlasti konstruktivne volilne kampanje, saj je to čas, ko se krešejo ideje, predlogi in projekti za naslednja štiri leta.

Bojan Šrot je na čelu celjske občine že dvajset let.
Bojan Šrot je na čelu celjske občine že dvajset let. FOTO: Damjan Žibert

"Sami se z negativno kampanjo za razliko od nekaterih, ki že kar nekaj časa prodajajo različne laži po spletu, ne bomo ukvarjali," je dejal Šrot, ki zavrača tudi očitke glede najema strankarskih prostorov na Stanetovi ulici. Te je namreč pred časom na dražbi iz stečajne mase kupila mestna občina in bo 5. decembra postala njihov lastnik.

Glede predvolilnega programa je dejal, da še ni natančno razdelan, saj ga nameravajo v času kampanje oblikovati skupaj z občani. Vseeno je med prioritetami poudaril varovanje okolja, kjer bodo med drugim podali tudi zakonodajni predlog za sanacijo starih industrijskih bremen v občini.

Prioritete novega mandata bodo tudi cestna infrastruktura, predvsem obvoznica proti Laškemu, kmalu bodo uvedli mestni potniški promet, postopoma nameravajo začeti za promet zapirati najožje mestno središče. Med razvojnimi priložnostmi veliko možnosti vidi v turizmu, predvsem razvoju Šmartinskega jezera.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
03. 10. 2018 13.53
+2
Bodimo realni Celje je pod županom in njegovo ekipo raslo in se razvija zakaj menjati človeka ki dobro dela in predvsem za mesto ki raste in je lahko vzor normalnosti in prijaznosti...edino kar Celje potrebuje in upajmo da MOC kaj dela v tej smeri je da bo staro jedro mesta zaživelo kot je nekoč ne pa da je po 15 uri center mesta - mesto duhov !
korintos23
02. 10. 2018 18.50
+2
Šrot izstopil iz SLS, strankarsko neopredeljen, in to imajo volivci radi!
SKRIPT
02. 10. 2018 17.17
+0
Celjani, ce je res tako dober, naj bo zupan do smrti, to je bil do sedaj samo Tito in Jamez Jansa bo
Firnk
02. 10. 2018 17.10
+4
šrot ma jajca drugi župani se pa še kr skrivajo kolk jih bo pa honorarnih županov za okras in polne denarnice svojih žepov
Castrum
02. 10. 2018 16.16
+7
Dober Župan, iz mesta Celje je naredil pravo Mesto! Je možakar na mestu in popolnoma neprimerljiv z "ljubljanskim".
mpk2
02. 10. 2018 16.14
+11
Celje je lahko zgled marsikateremu slovenskemu mestu, predvsem bližnjemu Mariboru, kjer so zmagovalci s "Kitajskim" vztajniškim klientelizmom, mesto pa tone in nazaduje...
Castrum
02. 10. 2018 16.17
+6
Mesto Maribor je šlo paralelno s Celjem, potem se je pa v Mariboru zgodila "ulica", ki je zaustavila razvoj mesta za celih osem let!
korintos23
02. 10. 2018 15.45
+6
To pomeni da ga imajo volivci radi!
najvsivedo
02. 10. 2018 17.18
+6
Sloncek_boncek
03. 10. 2018 12.31
+3