Slovenija

STA 30-letnico praznuje v senci boja za obstanek

Ljubljana, 03. 06. 2021 06.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, U.Z., Mirko Vorkapić
Komentarji
300

Mineva 30 let od vpisa STA v sodni register, s čimer je pred osamosvojitvijo Slovenije nastala nacionalna tiskovna agencija, ki je prvo novico objavila 17 dni kasneje, 20. junija 1991. STA se ob 30-letnici bori za obstanek, saj ji vlada že več kot 150 dni ni izplačala nadomestila za javno službo, kar bi ji po veljavni zakonodaji morala. Medtem pa je Komisija za nadzor javnih financ (KNJF) podprla sklepa Levice in od vlade zahteva, naj v treh dneh izpolni dolžnost in zagotovi financiranje STA.

Prvi direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) je bil Dejan Verčič, ki se spominja, da so bili prvi dnevi delovanja STA povezani predvsem z veliko negotovostjo, ki je takrat vladala v Sloveniji, ker nihče med njimi ni vedel, kako se bo Beograd odzval na razglasitev samostojnosti Slovenije.

STA se ob 30-letnici bori za obstanek, saj ji vlada že več kot 150 dni ni izplačala nadomestila za javno službo, kar bi ji po veljavni zakonodaji morala.
STA se ob 30-letnici bori za obstanek, saj ji vlada že več kot 150 dni ni izplačala nadomestila za javno službo, kar bi ji po veljavni zakonodaji morala. FOTO: Miro Majcen

Od skromnih in zahtevnih začetkov med osamosvojitveno vojno se je STA v 30 letih razvila v sodoben medijski servis, ki slovenski in tuji javnosti dnevno zagotavlja tekstovne, radijske, fotografske in druge informativne vsebine. Dnevno STA, ki danes zaposluje več kot 80 novinarjev, fotografov in drugih sodelavcev, v povprečju objavi več kot 350 novic v slovenskem in angleškem jeziku.

V podporo STA je Društvo novinarjev Slovenije v začetku maja zagnalo donacijsko kampanjo Za obSTAnek, v okviru katere se je v mesecu dni v podporo STA zbralo 264.500 evrov.

Komisija za nadzor javnih financ (KNJF) podprla sklepa Levice: Vlada naj v treh dneh izpolni dolžnost in zagotovi financiranje

V Levici so ob podpori opozicijskih strank  in nepovezanih poslancev zahtevali sklic nujne seje Komisije za nadzor javnih financ (KNJF) zaradi "protizakonitega odrekanja financiranja in sistematičnega uničevanja STA s strani vlade Janeza Janše". Komisija je na današnji seji podprla predlagana sklepa Levice. Prvi sklep vladi nalaga, naj kot ustanovitelj v roku treh dni izpolni svojo dolžnost ter zagotovi zakonsko predpisano financiranje za celovito in nemoteno izvajanje javne službe na podlagi letnega Poslovnega načrta STA. Drugi sklep vladi nalaga, naj zagotovi institucionalno avtonomijo in uredniško neodvisnost STA. 

"Ustavitev financiranja STA je neposredni napad na svobodno novinarstvo, na demokracijo in ustavno pravico javnosti do obveščenosti. Gre za nezaslišan in nedopusten poseg v uzakonjeno institucionalno, uredniško in finančno avtonomijo javnega informacijskega servisa, mimo vseh zakonov in principov demokracije," so po seji sporočili iz stranke Levica.

Ob tem so poudarili, da je okrnjena avtonomija javne RTV Slovenija, "osrednji dnevniki Delo, Dnevnik, Večer ter tednik Mladina, kot tudi številne radijske postaje posebnega pomena, med njimi Radio Študent in Koroški Radio Slovenj Gradec pa na razpisu ministrstva za kulturo niso dobili nujno potrebnih sredstev za svoje delovanje".

EANA razočarana nad argumentacijo Ukoma v odgovoru na pismo o STA

Evropsko združenje tiskovnih agencij (EANA) je izrazilo razočaranje nad odgovorom, ki ga je po pozivu k rešitvi spora glede Slovenske tiskovne agencije prejelo od vladnega urada za komuniciranje (Ukom). Ta je z obtožbami na račun vodstva STA glede "specifičnih in nedokazanih dogodkov", ki naj bi se zgodili leta 2009, zgrešil bistvo, so zapisali.

V EANA so sredi maja v odprtem pismu izrazili prepričanje, da je neodvisnost Slovenske tiskovne agencije na udaru zaradi zadrževanja sredstev za opravljanje javne službe in osebnih napadov na vodstvo. Izrazili so zaskrbljenost ob zapisu premierja Janeza Janše na Twitterju, v katerem je direktorja STA Bojana Veselinoviča obtožil, da je sodelavec pri umoru novinarja.

Ukom je v odgovoru na pismo nekaj dni pozneje ponovil očitke na račun direktorja STA Bojana Veselinoviča in dodal, da je položaj, v katerega je direktor privedel agencijo, "nesprejemljiv".

Danes so v EANA ta odgovor označili kot razočaranje z vidika argumentacije. "Sodeč po odgovoru, ki smo ga prejeli, predstavniki Ukoma niso razumeli bistva," so zapisali v pismu, namenjenem Janši in danes objavljenem na spletni strani.

"EANA poudarja pomen STA kot nacionalne tiskovne agencije in njeno neodvisnost kot prvo in najpomembnejšo kvaliteto. Okrepitev tiskovne agencije kot osrednje infrastrukture medijskega sistema, tako da ustavi prekinitev financiranja in napade na vodstvo, bi morala biti v največjem interesu slovenske vlade," so zapisali.

Če obstajajo pravna vprašanja, pa naj se z njimi ukvarjajo pristojne institucije, kot je denimo nadzorni svet STA, dodajajo.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (300)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zlati70
04. 06. 2021 19.17
30 let STA Si predstavljaš, da je direktor STA SLOVENEC Janez Janša in razmerje obrnjeno... Celo obisk opere bi dali na tehtnico 🤔😊😥
kiropraktik
04. 06. 2021 15.51
+1
Dajte že mir s STA! Naj mirno opravijo sedmi no in se poslovijo! Kdo jih bo pogrešal?
pepikrlinca
03. 06. 2021 20.20
+0
Razvpiti direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič je agencijo zadolžil za 800 tisoč evrov, kaže zemljiška knjiga. Leta 2015 je kupila agencija pod njegovim direktorovanjem poslovne prostore v takrat eni najdražjih poslovnih stavb v središču Ljubljane. Ob Tivolski cesti, v leta 2003 zgrajeni poslovni stavbi. Poslovni registri razkrivajo, da gre za 594 kvadratnih metrov v poslovnem delu in štiri garažne prostore, skupaj je njihova vrednost trenutno ocenjena na nekaj več kot milijon evrov.Zemljiškoknjižni izpisek kaže, da je Veselinovič za nakup prostorov pri banki Intesa Sanpaolo najel 800.000 evrov kredita, ki ga je zavaroval s hipoteko. Izplačana bo predvidoma leta 2029.Veliko pa razkrije tudi zgodovinski izpisek iz zemljiške knjige, ki pokaže, da gre za prostore, ki so bili včasih v lasti razvpitega odvetnika Mira Senice. + Razkrivamo nepremičninske transakcije Bojana Veselinoviča z denarjem STA: 800 tisoč evrov pufa za nepremičnino Mira Senice NOVICE ŠKANDAL ČRNO LJUDJE PIŠKOTKARJI RUMENO ŠPORT VIRALNO LIFESTYLE Razkrivamo nepremičninske transakcije Bojana Veselinoviča z denarjem STA: 800 tisoč evrov pufa za nepremičnino Mira Senice NOVICE ŠKANDAL ČRNO LJUDJE PIŠKOTKARJI RUMENO ŠPORT VIRALNO LIFESTYLE ŠKANDAL Razkrivamo nepremičninske transakcije Bojana Veselinoviča z denarjem STA: 800 tisoč evrov pufa za nepremičnino Mira Senice 20. May, 2021 7:28 + Razvpiti direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič je agencijo zadolžil za 800 tisoč evrov, kaže zemljiška knjiga. Leta 2015 je kupila agencija pod njegovim direktorovanjem poslovne prostore v takrat eni najdražjih poslovnih stavb v središču Ljubljane. Ob Tivolski cesti, v leta 2003 zgrajeni poslovni stavbi. Poslovni registri razkrivajo, da gre za 594 kvadratnih metrov v poslovnem delu in štiri garažne prostore, skupaj je njihova vrednost trenutno ocenjena na nekaj več kot milijon evrov. Vir: Gvin. Zadolženi do 2029 Zemljiškoknjižni izpisek kaže, da je Veselinovič za nakup prostorov pri banki Intesa Sanpaolo najel 800.000 evrov kredita, ki ga je zavaroval s hipoteko. Izplačana bo predvidoma leta 2029. Vir: Zemljiška knjiga. Včasih so bili to prostori Mira Senice Veliko pa razkrije tudi zgodovinski izpisek iz zemljiške knjige, ki pokaže, da gre za prostore, ki so bili včasih v lasti razvpitega odvetnika Mira Senice, ki Vir: Zemljiška knjiga. Vir: Zemljiška knjiga. Vir: Zemljiška knjiga. Objavljeni podatki ne razkrivajo zgolj Veselinovičevih poslov s proračunskim denarjam, ampak tudi manipulativno poročanje medijske mašinerije. Denimo tiste v lasti idrijskega tajkuna Stojana Petriča, ki so v začetku meseca tako videli dogajanje okoli Slovenske tiskovne agencije. Zakaj Petrič, katerega nepremičninski imperij se v črni stolpnici ob Dunajski cesti v Ljubljani vse bolj krči, saj je po njegovem nakupu v nekdaj Delovi stolpnici v njegovi lasti zgolj še nekaj kvadratnih metrov, pa je najbrž vprašanje za kakšno forenzično revizijo.
ni_mi_vse_eno
03. 06. 2021 18.33
+2
Le kaj pravi zakon? "Republika Slovenija, Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM), Gregorčičeva ulica 25, 1000 Ljubljana in in Slovenska tiskovna agencija, d.o.o. (STA)„ Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana, sklepata na podlagi 1. alinee prvega odstavka 20. člena Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen, Uradni list RS. št. 50/2011) Pogodbo št. 81/2019 o opravljanju javne službe v letu 2020 Skupna vrednost pogodbe znaša 1.978.000,00 EUR. --- 6. člen --- Izvajalec se zavezuje, da bo vsake tri mesece predstavniku ustanovitelja poročal o izvajanju javne službe in namenski porabi proračunskih sredstev. Izvajalec mora predstavniku ustanovitelja na njegovo izrecno zahtevo nemudoma posredovati vso dokumentacijo o izvajanju javne službe (finančno , pravno, vsebinsko). Tudi sicer mora z njim sodelovati in se odzivati na njegove zahteve po dokumentaciji in pojasnilih. Pogodbeni stranki soglašata, da lahko predstavnik ustanovitelja, če izvajalec krši sodelovalno dolžnost iz prvega odstavka tega člena oziroma se ne odzove, ko se od njega zahteva pojasnilo ali dokumentacija, izvajalca pisno pozove k spoštovanju sodelovalne dolžnosti in mu določi 15 dnevni rok od prejema poziva za predložitev zahtevanih dokumentov. Pogodbeni stranki soglašata, da lahko predstavnik ustanovitelja v primeru. da izvajalec tudi po pisnem pozivu ne sodeluje oz. molči, ustavi plačevanje po tej pogodbi ali celo od pogodbe odstopi s pisno izjavo brez odpovednega roka, v tem primeru pa lahko tudi zahteva vrnitev že izplačanih sredstev po tej pogodbi s pripadajočimi zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva prejema sredstev dalje --- Veselinovič noče pokazati dokumentov, zato denarja ne dobi. Naj živi na dobrodelne evrčke, če se ne zna preživeti z delom svojih rok.
INAZ
07. 06. 2021 19.13
+1
Bodo prašek, srebrni in njima podobni donirali vsak teden...., 😂😂😂
patogen
03. 06. 2021 17.50
+0
Itak smo se glede resničnoti novic že v socializmu navadili na ORF.
riss
03. 06. 2021 17.08
+5
Levičarsko tiskovno agencijo (LTA) skenslat. Naj samodržec in samoupravljalec s temelji VeselinoviĆa prevzame vso odgovornost za posledice.
abcč
03. 06. 2021 16.22
+1
To, da društvo novinarjev podpira financiranje STA je pričakovano, saj tako dobivajo zastonj informacije in jim ni treba nič delat. Imajo v rokah medije, zato toliko pompa. Glede na to, da je poročanje kilometre od objektivnega, je kar prav, da so ustavili financiranje. To je bilo v bistvu podpiranje celega medijskega prostora s strani države, pol te pa še popluvajo. STA naj začne novice zaračunavat ostalim pa bo imela sredstva. Ampak verjetno smo edina država na svetu, kjer si visokoizobražen kader ne more zaslužit za kruh in fehta državo in pa delavce na minimalcu, naj jim pomagajo na 1919. Tega ne podpira noben normalen človek razen novinarjev, ki imajo od STA neposredne koristi. To je sramota za cel novinarski ceh.
Malinha
03. 06. 2021 17.47
+3
Nizko izobražen kader brambnega oslovca si tudi nikoli ni znal zaslužiti denarja na pošten način; kar brez fehtanja si je nagrabil denar v Đuđić Jansha Transbank. Zdaj pa od njega nima koristi, ker ga ne more dvigniti. Amater. To je sramota za ves ceh črnega trga.
MUNGATUMBA
03. 06. 2021 15.02
-2
Da ne bode problema s sta, naj dajo za direktorja junaškega prvo_borca Franto, ki je taktično junaško bežal s planine. Po njegovem junaškem begu, je planina tudi dobila ime: Me_ni_na-Planini
zoran pušenjak
03. 06. 2021 14.14
+5
Zamenjati koruptivnega nesposobnega direktorja pa bo denar
1955123
03. 06. 2021 15.19
+1
zoran tako pa ne gre on je zagrižen levičar KOMUNAJZER.
plavimil
03. 06. 2021 13.58
-4
Doniram dva(2) zamaška, če jih pride sam velelinovič iskati, sem nareč dobra duša.
HauSSer
03. 06. 2021 14.00
+4
@plavi, preden doniraš, še malo pravopis poglej, da boš pravemu doniral...
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 14.06
+3
za plavi: Že iz tvoje slovenščine se vidi, da pripadaš stranki z najmanj izobraženimi volilci pri nas. Vidi se ti, da ne rabiš nobenih novic, samo zmedejo tebe in tvoje terenske učitelje.
MUNGATUMBA
03. 06. 2021 14.40
-4
se pridružujem: Doniram dva(2) zamaška, če jih pride sam velelinovič iskati, sem nareč dobra duša.
HauSSer
03. 06. 2021 13.57
+4
Svečko @luka64 pa že cel dopoldan neumorno brani zdraharsko SDS in noriškega kriminalca. Malo zadihaj, spij pingo - svet ni tako črno-bel kot ga ti predstavljaš.....
1955123
03. 06. 2021 15.23
-2
HauSSer jutri pa pojdi osvobajat tvojih DEVET zaprtih levičarjev,
Uporabnik1929613
03. 06. 2021 13.51
+4
kevdraši, berem vaše umotvore in verbalne ejakulacije... mater kako je lahko tak kup LAŽNJIVCEV na kupu??? brez ponosa, brez občutka krivde, brez vesti in razuma. Če se res zgodi, da prevladate, bo nam ljuba Slovenija postala srednjeveška zaostala fašistična luknja. Kako morete in zmorete? res ste eksemplarji. Pa maste vsaj kaj od tega?
Uporabnik1929613
03. 06. 2021 13.53
+6
ok pozabil sem še dejstvo, da mogoče pa res verjamete ali pa ste zaplankani tako, da verjamete temu kar pišete. Samo že po tem, da spreminjate nicke in jih kradete drugim, dokazujete, da ste vsaj lažnjivi tatovi.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.22
+4
Luka64 (03.06.2021, 12:45:11): “Ja in zato celo lažejo in pripisujejo krivdo za pandemijo aktualni vladi.”. - Posebej odgovarjam, da po tvoji zaslugi lahko več ljudi to prebere. - Lani poleti je naša vlada spustila nekaj stotisoč Slovencev na hrvaško morje (v skrbi za njihov turizem), silili so upokojence v medkrajevne avtobuse z brezplačnimi vozovnicami, druge pa v hotele z brezplačnimi turističnimi vavčerji, v domovih ostarelih niso ločili okužene od zdravih (zato smo rekorderji po smrteh v teh ustanovah), dolgo se niso upali drezati v dogajanje pri mašah (RKC zato celo morala plačati kazen, celo brez propomb in obtožb, da jih JJ preganja!!!), sami ministri so se javno sprehajali naokoli v družbi brez mask, niso upoštevali priporočil stroke, raje so jih umaknili z odgovornih položajev... LAŽI!? Z vsem tem je Slovenija že zjeseni prišla v TOP TEN v svetu po številu covidsmrti na mil. prebivalcev. LAŽ!?
Luka64
03. 06. 2021 13.29
-10
Ja in vlada je silila ljudi na hrvaško morje dopustovat, ker so tam lahko koristili vavčarje in je tud kriva, da so upokojenci dobli brezplačne vozovnice. Ja bravo Don Kihot, kot si, se res bojuješ z mlini na veter. A sedaj praviš med top 10, takrat pa ste levnuhi govoril, da vodimo po število smrti, no kaj zdej, mal poglej za nazaj, kako je blo. Sama zavajanja in laži s strani "nepristranskih" in njihovih opankarjev.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.54
+5
za Luka: No, to pa je duhovni poden. Kdo je torej po tvojem zaslužen, da so dobili upokojenci brezplačne vozovnice? Kdo je dovolil ohlapne prehode meje na Hrvaško? Luka Mesec? A je zate le TOP TEN smrti na svetu uspeh? Bi si ga še kdaj želel, da bi bila na takem črnem seznamu SLO tako visoko? Da bi? Res si poln laži. Sramota.
Gabiula
03. 06. 2021 14.14
+8
Luka za brezplačne vozovnice je zaslužna Alenka Bratušek ne pa ta vlada.
jodr
03. 06. 2021 13.14
-3
Star slovenski pregovor pravi:" Če kupleraj ne laufa, je treba zamenjati kurve, ne pa pohištva". Mislim,. da je vsem jasno, da je srž problema STA Veselinović.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.27
+4
za jodr: Tudi naša vlada ne laufa. Torej bo treba zamenjati ljudstvo, vsaj 3/4. Zamenjava Veselinovića pa ne bi zadostovala, dokler STA ne postane trobilo SDS. Misliš drugače?
jodr
03. 06. 2021 13.28
-5
za naše
03. 06. 2021 13.48
-5
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.59
+6
za jodr: Odlično, misliš drugače. Čestitke za tvoje stališče. Problem je le Veselinovič in vsi podobni direktorji, ne glede, ali sodijo v krog JJ ali ne! Nisi kot JJ. Ta ne bo odnehal, dokler STA ne postane trobilo SDS. Pa četudi bo direktor nekdo z manirami Veselinovića.
zlati70
03. 06. 2021 12.38
-1
DANES 103.569 UPOKOJENCEV PREJELO VIŠJO POKOJNINO Nizke pokojnine so eden glavnih vzrokov, da si starejši ne morejo privoščiti dostojne starosti. S spremembami zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju smo vsaj malo olajšali stiske upokojencev, obenem pa zagotovili vzdržnost pokojninskega sistema. Dvignili smo namreč višino zagotovljene pokojnine, tako da sedaj najnižja pokojnina za polno dobo znaša 620 EUR. Že pred časom smo zvišali tudi invalidske pokojnine, ter upokojencem dvakrat izplačali solidarnostni dodatek v višini od 130 do 300 evrov.
Bofur
03. 06. 2021 12.41
+5
In kdo bo pokril te "višje" pokojnine ? Mi, ki smo zaposleni ... Ne "vlada". Dejansko pa ne gre za višje pokojnine, ampak zakonsko obvezo, ko mora vlada uskladiti višino pokojnin z rastjo inflacije ... Pač VSE se je podražilo v zadnjem letu, od energentov, surovin, živil, hrane, naprej ...
Luka64
03. 06. 2021 12.55
-5
Bofur al nisi čist diht al pa si eden od vodstva sindikatov, ki se borijo za višjo plačo direktorja STA. Po tvoje je inflacija tko visoka sedaj, prej pa ko je bil na vladi kruhoborec puškometalec, pa tega ni blo treba usklajevati, ker takrat ni bilo inflacije, sedaj pa je. Bravo tvojim nebulozam, v njih lahko verjamejo edino še opranoglavci.
Malinha
03. 06. 2021 13.01
+7
Lukec, če si končal samo osnovno šolo se moraš s tem sprijaznit.
Luka64
03. 06. 2021 13.34
-4
Ja a je mogoče kdo ni ? Ne poznam nikogar, ki je še nebi in je star več kot 15. To so pač značilne nebuloze rdečkarjev, ki jim teče voda v grlo in se jim meša zaradi pomenskosti stanja duha, ki se spreminja v njih nasprotju pričakovanj.
za naše
03. 06. 2021 13.50
-2
Bofur
03. 06. 2021 12.29
+4
@castrum, za katero fiskalno leto Veselinovič ni posredoval podatkov ... Katere bilance manjkajo, katerih podatkov o poslovanju, ki bi jih moral Veselinovič posredovati po Zakonu o STA in zakonih o medijih, gospodarskih družbah, vlada kot v imenu republike Slovenije pooblaščeni družbenik STA ni prejela, pa jih je zahtevala ...
inet
03. 06. 2021 12.19
+1
OK vedel sem da je zdravstvo, vojska in državna uprava prisesana na jasli. Te se bolj malo tržijo in težko kje dobijo sredstva. Da gre iz proračuna toliko sredstev za medije, društva, ..... Ko se bo privatni sektor, ki to plačuje dvignil ulala, lahko pišete kar hočete. Pipca se zapre kmet ne da krompirja smeti ostanejo cev za vodo poči in potem bo kolo nuja, kar pogumno lepo bo saj lakota in mraz edina dokazano podaljšujeta življenje. HUA
Bofur
03. 06. 2021 12.23
+1
Pa naj se že enkrat dvigne ta privatni sektor ..., kje so ti obrtniki, zakaj ne protestirajo, itak pa vsi živijo od javnega sektorja, ali direktrno (kot podizvajalci javnega sektorja) ali neposredno. Če država ukine javni sektor, kdo bo pa kupoval produkte realnega sektorja ...
Luka64
03. 06. 2021 12.27
-5
Bofur še enkrat si preber repliko, no mogoče boš pa le dojel o čem piše inet. Se pa vsekakor prodajajo atraktivne novice predvsem "nepristranskih" medijev, kot vroče žemljice. Kdor jim pač nasede.
Bofur
03. 06. 2021 12.35
+3
sem dojel. Ampak mislim, da ne razumeta pomena javnega sektorja in kaj pomeni, da je Slovenija socialna in pravna država . Zdravstvo, mediji so dobičkonosne veje "gospodarstva" ..., drugače. STA kot javni medij je tisti medij, ki prinaša novice, torej poroča o tem, kaj se zgodi. Denimo primer, NoraTV, ki je strankarsko propagandno trobilo, NI niti z besedico poročala o tem, da Zorčiča Janša še vdrugo ni razrešil ... A razumeš, zakaj Slovenija potrebuje nepristranski medij, kot je STA ?
inet
03. 06. 2021 12.45
+1
Oprostita - RAVNOVESJE-. Drugačnost popestri, preživimo pa zaradi ravnovesja. In le delček dohodka je iz državne uprave saj tudi ostali državljani kaj potrebujejo se pa strinjam še malo in bomo vsi na plačilni listi proračuna tako ali drugače in potem nastopi zadnji del zapisa krompir, ki ne raste celo leto. Bo pa dolgo pestro življenje. Vse dobro
Bofur
03. 06. 2021 12.18
+3
Jaz pogrešam eno stvar, vlada vsem tem času ni uspela sproducirati niti enega razloga, zakaj si želi ukiniti STA in kakšna usoda čaka delavce STA, ki ne morejo biti odgovorni za kakršne koli nepravilnosti, ki jih vlada očita direktorju STA ...
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 12.23
+3
za Bofur: To pa je ja kristalno jasno, vlada si želi med mediji le trobila SDS.
Bofur
03. 06. 2021 12.26
+5
za naše
03. 06. 2021 13.59
-2
Normalno carvantes, saj zdaj so večino vsa trobila od levakov,naj se že končno sliši tudi malo druga stran !
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 14.17
+2
za naše: Velika večina v kulturi nasploh, družbi, književnosti, glasbi, filmu… je levosredinsko usmerjenih. Pri nas in po svetu, vsaj, kjer ni diktatorskih režimov. So tudi "naši" desni mediji že zdaj na voljo, a jih skoraj noben ne bere ali spremlja, niti "naši". Nisi se vprašal, zakaj, a ne?
kiropraktik
03. 06. 2021 11.51
-2
Sta ukiniti ali pa se naj dokaže na trgu! Stran od državnega korita!
Malinha
03. 06. 2021 11.59
+6
Prav imaš. Jansha stran od državnega korita. Naj se dokaže na trgu - kjer nikoli v življenju ni bil. Razen na črnem, da ne bo pomote.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 11.59
+1
za kiro: Vse razvite evropske države imajo svoje nacionalne tiskovne agencije, da sploh lahko dobivajo (prijetne in neprijetne) informacije z vsega sveta. Takih informacij ne rabijo le mračni avtoritativni režimi, nekdaj in danes. Tako, da imaš prav, naša vlada jih res ne rabi.
kiropraktik
03. 06. 2021 12.14
+1
APA in DPA (Avstrija in Nemčija) sta 25% lastnici teh državnih agencij! Ostalo so delničarji!
Bofur
03. 06. 2021 12.24
+4
delničarji so MEDIJI !!!! AFP je v lasti države in medijev v Franciji. Enako AP v ZDA. Reuters je edina čisto zasebna agencija.
mungus
03. 06. 2021 13.33
+2
jg57
03. 06. 2021 11.26
+0
Zamenjajo naj direktorja pa bo bolje.
poneumljanje
03. 06. 2021 11.32
+2
Malinha
03. 06. 2021 11.32
+7
Pa daj nas že enkrat seznani kako poteka tvoje delo analize svetega pisma skozi dialektični materializem. Zakaj si tako sebičen? Če si se razglasil za Nostradamusa iz Trstenjakove, potem bodi fer, pa nas nakrohotaj s svojimi metafizičnimi ugotovitvami. :))
Luka64
03. 06. 2021 11.42
-4
jg, ampak destruktorjem sistema to ni v interesu. Njihov interes je zavajanje in spotikanje, pa neomejen dotok davkoplačevalskega denarja.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 11.44
+4
za jpg: Naj te dopolnim - zamenjajo naj direktorja z nekom od NoveTV24, pa bo bolje. Šele zdaj ima zadeva smisel - STA kot trobilo SDS.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 11.47
+2
za Luka: Klasično vprašanje zate, po kateri mrkne vsak desničar. Navrži na hitro nekaj zavajanj in spotikanj s strani STA. Ki zvečine sporoča novice iz tujine. Ura je 11.47. Tika-taka.
Malinha
03. 06. 2021 11.47
+1
Lukec, "neomejen dotok davkoplačevalskega denarja" je na Đuđić Jansha Transbank res še kako neomejen.
Luka64
03. 06. 2021 12.40
-3
No vajino splošno zavajanje v stilu Kordežnika in Mesečnika, kdo pa bolj zavaja, kot direktor STA, ki sili svoje zaposlene, da v manipuliranih izjavah blatijo vlado in nasprotno politično opcijo, ki jim je onemogočila nadaljevanje netransparentnega poslovanja. Vsi drugi so krivi, sam direktorček STA nič, ker je poslovanje nepregledno in skrivnostno, on bi poslal le take dokumente, kjer ni sledljivosti porabe sredstev. Ja bravo, še kolko vode bo preteklo, da bi elita podpisala pogodbo, novinarji pa dobili normalno plačo. Ja za vse pa je kriv JJ, ja kdo pa drug, vsaj STA in ostali "nepristranski mediji tko poročajo. Ob tem pa na tem portalu kar zlo hitro umikajo lastne članke v katerih so se zagovorili in kjer kaže na direktno zavajanje, da še onih nekaj opranoglavcev ne bi spregledalo.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.05
+5
za Luka: spet nisi nič odgovoril!!! Nič!!! Navrži nekaj zavajanj in spotikanj s strani STA. Mmm? In ti misliš, da za nefinanciranje torej ni kriv JJ!? A si se vsaj oglasil, že to je nekaj.
Luka64
03. 06. 2021 13.06
-4
No če že hočeš, poročali so o ponarejeni diplomi Branka Simonoviča, EPF iz Zagreba. Ko je iz EPF prišla potrditev pristnosti diplome poslanca Simonoviča, se niso bili sposobni niti opravičit. Pa za številčno stanje petkovih protestnikov, vsakokratno zavajanje in potrojevanje števila protestnikov, pa poročanje o represiji slovenske policije, ki je ni bilo, kar so ugotovili tudi nevtralni opazovalci. Da ne naštevam dalje, kajti vzet bi si moral cel dan prosto.
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.40
+3
za Luka: Poročali so o obtožbah, da ima Simonović ponarejeno diplomo. (A tega ne ločiš!). Dokazal je, da ne. Tudi o tem je nato STA poročala. Še dobro, da je Simonović še vedno na strani JJ, sicer ga ne bi omenjal. Nekaj prejšnjih obtožb za druge osebe o tem ali podobnem pa se je nato izkazalo za resnične (napr. SDS-ov Branko Marinič, aprila 2021 zato obsojen na 5 mesecev pogojne kazni. LAŽ?). - Število protestnikov pa vsaka vlada in njena trobila vedno znižujejo. LAŽ!? Represijo slovenske policije (robocopi) pa smo lahko videli na TV-zaslonih, kako odrivajo in celo tepejo protestnike na kolesih brez kakršnegakoli orožja pri sebi. LAŽ!?
Cervantes Saavedra
03. 06. 2021 13.45
+4
Za Luka: Še sredi lanskega leta je Boris Tomažič z NovaTV24 vzneseno poročal, kako Madžarska skorajda nima covida, ker je zaprla meje pred okuženimi begunci. Zdaj je Madžarska PRVA NA SVETU po številu covidsmrti na mil. preb. (Pa o tem ne poroča le STA).Tomažič seveda nič ne poroča o tem. Zakaj!? Ima to kaj zveze, da Madžarska financira medije, ki so SDS trobila? Da ne, praviš?