Slovenija

Stanovalci Bohoričeve 26 vztrajajo

Ljubljana, 16. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stanovalci Bohoričeve 26, kjer bo stala nova Pediatrična klinika, bodo stanovanja zapustili le, če bo tako odločilo sodišče. Kot pravijo, imajo še vedno veljavno najemno pogodbo in so v stanovanjih povsem legalno.

Rušilna dela so včeraj po prihodu policistov, nekaj pred sedmo uro zvečer, prekinili in naj jih ne bi nadaljevali, dokler stanovalci ne bi zapustili stanovanj. Dogovor pa ni trajal prav dolgo, okrog osme ure so z rušenjem nadaljevali in dobro uro pred polnočjo zravnali okolico stanovanjske hiše.

Ogorčena stanovalka Bohoričeve 26
Ogorčena stanovalka Bohoričeve 26 FOTO: POP TV

Zapletlo se je že pri lastniku stanovanja. Najemniki so stanovanja dobili preko samoupravne stanovanjske skupnosti, po osamosvojitvi je postala lastnik Mestna občina Ljubljana, po letu 92 pa so stanovanja vrnili denacionaliziranim upravičencem. Kdo je lastnik sedaj, stanovalci ne vedo.

Tudi gradbeno dovoljenje za rušenje in gradnjo klinike naj bi bilo menda urejeno tako, kot da na omenjenem naslovi ne živi nihče več. Nekateri pa menijo, da je v ozadju denar:

Rušilna dela naj bi se končala oktobra, pred tem pa bo potrebno izseliti še frizerja v sosednji hiši in stavbo Inštituta za medicino dela, prometa in športa.

Z ministrstvom za zdravje, ki je pooblastil Klinični center za izvedbo rušilnih in gradbenih del, so pogovori s stanovalci menda ves čas tekli gladko, tudi o izselitvi v nova stanovanja naj bi se že dogovorili.

Predvidoma naj bi se rušilna dela končala v oktobru, pred tem pa bo potrebno izseliti še frizerja v sosednji hiši in stavbo Inštituta za medicino dela, prometa in športa. Kaj se bo dogajalo s stanovalci je težko napovedati, prepričani pa so, da bodo v stanovanjih vztrajali vse dokler se zadeve ne uredijo na sodišču.