Slovenija

Starši pozor: novo vlogo za subvencijo vrtca je treba vložiti le v primeru preteka enega leta

Ljubljana, 12. 12. 2014 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na ministrstvu za delo opozarjajo starše, da morajo novo vlogo za subvencijo vrtca vložiti samo tisti, ki jim pravica poteče decembra. Glede na zadnje spremembe socialne zakonodaje namreč pravica do znižanega plačila vrtca velja za obdobje enega leta.

Vrtec
Vrtec FOTO: Thinkstock

Ministrstvo za delo opozarja, da glede na zadnje spremembe socialne zakonodaje pravica do znižanega plačila vrtca velja za obdobje enega leta. Samo tisti, ki jim pravica poteče v decembru, morajo za nadaljnjo subvencijo vrtca še v tem mesecu vložiti novo vlogo, da bi jim bila pravica lahko priznana od 1. januarja 2015 dalje.

Iz informacijskega sistema centrov za socialno delo je razvidno, da polovici vseh upravičencev do znižanega plačila vrtca ta pravica poteče decembra, vsi ostali pa imajo pravico priznano še naprej, navaja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na ministrstvu so z namenom, da starši ne bi po nepotrebnem vlagali vlog za subvencijo vrtca ali da ne bi pozabili na oddajo vloge, če jim pravica poteče, pripravili aplikacijo za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev. Dostop do aplikacije je mogoč s spletne strani ministrstva.

Upravičenci lahko s pomočjo spletne aplikacije preverijo, kdaj potečejo določene pravice oziroma do kdaj veljajo njihove odločbe.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
13. 12. 2014 11.50
Res je starši, pazite, da ne boste vloge za subvencijo vložili prej! Kajti, če boste imeli voljo in priložnost, da se zaposlite, boste razlika v ceni za vrtec plačali vse za nazaj - in če nimate dovolj denarja kot zaposleni, vas bodo tožili, in verjemite, kar m n o g o mesecev ali let boste plačevali razliko!! Če nimate denarja, potem otroka iz vrtca in k starim staršem, kajti če dobite službo.....
Infraping
12. 12. 2014 13.42
-1
človek, ki ni živel v skladu z navodili svojega srca, ni živel.
SeVednoSemDevica
12. 12. 2014 13.37
-2
Alkohol zlo človeštvu
ninacemic
12. 12. 2014 12.47
-1
Infraping
12. 12. 2014 12.10
-2
Z Jerco bi se moral oženiti, pa bi bilo. Vendar, že takrat, nikar sreče!. imamo Jerco in Jerico.