Slovenija

Ustavili stroje, zahtevajo septembrsko plačo in regres

Ljubljana, 29. 10. 2018 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Marlesove kuhinje so bile sinonim za kakovost in moderen dizajn. Še danes so prisotne v marsikaterem stanovanju. Limbuška družba Marles se je najprej preimenovala v Gorenje Notranja oprema, nato pa v Arosa Mobilia. V podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo kuhinj in kopalnic, so stroje ustavili. Okoli 100 delavcev stavka, saj zahtevajo izplačilo septembrske plače in regresa za leto 2018.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

huawei12
31. 10. 2018 07.01
+4
Situacija v Arosi je več kot sramotna za državo kot je Slovenija, direktor verbalno in fizično napada delavce, tudi ženski del. Ta del se je v medijih zamolčal. Ustrahuje ljudi tako, da je marsikdo končal v bolniški z terapijo za stres in živce. Srečni tisti ki so to podjetje zapustili, čeprav še večini dolguje odpravnine. In tak človek lahko še vedno "dela" in vodi podjetje. Pa kje ste vsi tisti ki nam sedaj pred volitvami obljubljate med in mleko?
drofel 1
30. 10. 2018 13.13
+7
Kje so sedaj sindikati? Tukaj naj naredijo red. Pa da vidimo Struklja in njemu podobne, kaj bodo storili. Oni skrbijo za svojo rit in svoj obstoj, za ostalo pa jih ne zanima in delajo same zdrahe. Sedaj imate priloznost....izkoristite jo sedaj....in verjeli bomo v sindikate.
Transformerji
30. 10. 2018 12.00
+7
Končno se prebuja tudi gospodarstvo - Štrukelj in vsi ostali predstavniki sindikatov - preberite in glejte, kako lahko izgubite še tisto, kar dobivate.... bolj pametno bi bilo, da se borite proti korupciji in zahtevate pravno državo!
vinogradnik33
30. 10. 2018 08.07
+25
Še en dokaz , da pravna država ne deluje direktor podjetja ali bližnji ne sme biti lastnik enega ali več podjetij , ki poslujejo s podjetjem katerega je direktor ali sorodno proizvodnjo , kajti tu se dogaja prenos sredstev , navzkrižje interesov in korupcija in država to dopušča , kajti to ni osamljen primer več direktorjev podjetij ima v lasti po več podjetij , osnovno podjetje pa plačuje njihove slabe naložbe in zato ne morejo in nočejo dati višjih plač delavcem !
bergman
29. 10. 2018 19.42
+49
Edino pravilno, zaostrit kriterije stavke do maksimuma in vztrajati do konca!!!!!! Če je lahko denar za direktorje in njim podobne, ki imajo "individuale pogodbe" mora bit denar tudi za proizvodne delavce!!!!!