Slovenija

Policisti 'odmrznili' stavko. Šarec: Vlada ne ignorira zahtev

Ljubljana, 01. 10. 2018 06.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.K. / K.H. / STA
Komentarji
129

Policisti nadaljujejo stavko, ki so jo začeli 12. februarja, nato pa sredi marca zaradi odstopa prejšnje vlade zamrznili. Poudarjajo, da so stavko napovedali vladi in da z njo nikakor ne želijo kakor koli ogroziti varnosti državljank in državljanov ter države. Premier Šarec je dejal, da se bo vlada z njihovimi zahtevami resno ukvarjala.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Teža stavkovnih zahtev
    01:55
    Iz 24UR: Teža stavkovnih zahtev
  • Iz 24UR: Vlado čakajo pogajanja s sindikati javnega sektorja
    03:07
    Iz 24UR: Vlado čakajo pogajanja s sindikati javnega sektorja
  • Iz 24UR: Policisti nadaljuijejo stavko
    03:16
    Iz 24UR: Policisti nadaljuijejo stavko
  • Iz SVETA: Policisti spet stavkajo
    02:22
    Iz SVETA: Policisti spet stavkajo

Vlado Marjana Šarca so policijski sindikati takoj po izvolitvi pozvali, naj aktivno pristopi k reševanju stavkovnih zahtev. A v roku desetih dni, kolikor so ji postavili za izpolnitev zahteve, odgovora niso prejeli. Zato so se odločili za nadaljevanje stavke.

Na vprašanje, ali se bo stavka odražala v manjšem številu izrečenih glob za prometne prekrške, pa je ob najavi nadaljevanja stavke predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič odgovoril, da se bodo o tem odločali na podlagi dinamike morebitnih pogajanj z vladno pogajalsko skupino.
Na vprašanje, ali se bo stavka odražala v manjšem številu izrečenih glob za prometne prekrške, pa je ob najavi nadaljevanja stavke predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič odgovoril, da se bodo o tem odločali na podlagi dinamike morebitnih pogajanj z vladno pogajalsko skupino. FOTO: Thinkstock

Opravljali bodo vse naloge, ki jih po zakonu morajo

Za stavko v policiji sicer veljajo zakonske omejitve. V policijskih sindikatih, ki sta združena v policijskem stavkovnem odboru, podrobneje stavkovnih aktivnosti niso pojasnili, februarja ob napovedi stavke pa so ostali pri pojasnilu, da bodo opravljali vse naloge, ki jih po zakonu morajo, in da bodo storili vse, da preprečijo dejanja, ki bi predstavljala nevarnost za življenje, zdravje ali premoženje ljudi. Tokrat so v obvestilu o nadaljevanju stavkovnih aktivnosti zapisali, da bo stavka, glede na stroge zakonske omejitve, verjetno dolgotrajna.

Bodo izrekli manj glob?

Na vprašanje, ali se bo stavka odražala v manjšem številu izrečenih glob za prometne prekrške, je ob najavi nadaljevanja stavke predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič odgovoril, da se bodo o tem odločali na podlagi dinamike morebitnih pogajanj z vladno pogajalsko skupino.

S stavko, ki je po njihovih navedbah že četrta v zadnjih šestih letih, zahtevajo vzpostavitev razmerij med plačami, kot so bila dogovorjena s stavkovnim sporazumom sredi leta 2016. Takrat sta sindikata z vlado dosegla sporazum, ki je policistom prinesel višje plače. A so bila nato v okviru odprave plačnih anomalij določena boljša vrednotenja delovnih mest tudi pri ostalih pooblaščenih uradnih osebah.

Med njihovimi stavkovnimi zahtevami so tudi izplačilo posebne nagrade policistom za vsako leto opravljenega dela, izplačilo nadomestila za dolžnost ukrepanja ob vsakem času, ovrednotenje prepovedi članstva v političnih strankah in odprava anomalij pri poklicnem ter starostnem upokojevanju policistov.

Med njihovimi stavkovnimi zahtevami pa so tudi izplačilo posebne nagrade policistom za vsako leto opravljenega dela, izplačilo nadomestila za dolžnost ukrepanja ob vsakem času, ovrednotenje prepovedi članstva v političnih strankah in odprava anomalij pri poklicnem in starostnem upokojevanju policistov.
Med njihovimi stavkovnimi zahtevami pa so tudi izplačilo posebne nagrade policistom za vsako leto opravljenega dela, izplačilo nadomestila za dolžnost ukrepanja ob vsakem času, ovrednotenje prepovedi članstva v političnih strankah in odprava anomalij pri poklicnem in starostnem upokojevanju policistov. FOTO: POP TV

Šarec: Vlada ne ignorira zahtev policistov

Vlada nikakor ne ignorira zahtev policistov, je danes zagotovil predsednik vlade Marjan Šarec in napovedal, da se bodo z njimi resno ukvarjali.

Res pa je, da sta sindikata poslala vladi zahteve prvi dan, ko se je formirala, in kot vsaka vlada vendarle potrebujejo nekaj dni, da vse postavijo, kot je treba, je pojasnil Šarec. Pri tem je spomnil, da so na seji vlade že oblikovali pogajalsko skupino. Zanjo "potrebuješ kompetentne ljudi in to tudi nekaj čas traja, da oblikuješ ekipo," je dejal.

A kot je poudaril, je pogajalska skupina zdaj formirana in glede na to, da imamo enotni plačni sektor, se bo treba pogajati enotno. Ni pa po njegovih besedah "nobenega razloga za paniko", ker so se začeli s tem resno ukvarjati in bo pogajalska skupina začela opravljati svoje delo.

Poleg policistov sicer na rešitev svojih stavkovnih zahtev čaka še kar nekaj drugih skupin v javnem sektorju. "Verjamem, da bi kdo izstopil iz tega sistema, vsak ima svoje zahteve, vsak ima svoje videnje, zato pa bodo tudi sledila pogajanja, kjer bomo pač vsi videli, kje stojimo in do kam lahko gremo na eni strani v zahtevah sindikatov, na drugi strani v popuščanju, kar bo morala storiti vlada," je dejal predsednik vlade.

Verjame, da bodo v dialogu na koncu uspešni. "Ne bo pa lahko, zagotovo ne," je še ocenil v izjavi, ki jo je podal ob robu letošnjega festivala za tretje življenjsko obdobje.

Erjavec meni, da je stavka preuranjena

Obrambni minister Karl Erjavec je ob robu istega dogodka ocenil, da je policijska stavka preuranjena, saj je vlada komaj začela s svojim delom. "Imamo pa dobro voljo in dober namen, da uredimo položaj tudi kar zadeva policiste," je zagotovil. Ob tem je menil, da je treba pogledati vse uniformirane poklice, ki tvegajo marsikaj, in da je treba najti ustrezno rešitev, da bodo ti poklici zanimivi in tudi ustrezno plačani.

Erjavec sicer pričakuje, da bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske svoj ukaz o povišanju vojaških plač iz junija uskladil z mnenje revizije, kar pomeni, da bo usklajen tudi z zakonom.

"Res pa je, da je ena od mojih prvih nalog intervencijski zakon, in sicer popravek zakona o službi v Slovenski vojski," je dodal, pri čemer je pojasnil, da če želimo imeti Slovensko vojsko, je treba bistveno bolj nagraditi vojake, tiste, ki dejansko branijo našo domovino in so tudi – poleg policije in pripadnikov civilne zaščite – prvi na terenu, ko pride do naravne nesreče ali kakšne druge težave.

"To bo kar velik izziv za novo vlado, a prepričan sem, da vsi razumemo, da je situacija takšna, da je treba, kar zadeva uniformirane poklice, izboljšati njihov materialni položaj," je še dejal Erjavec in napovedal, da se bo sam za to zavzel in da bodo na obrambnem ministrstvu storili vse, kar je potrebno, da bistveno izboljšajo materialni položaj zlasti vojakov, podčastnikov, tistih, ki dejansko pomenijo odzivne sile Slovenske vojske.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (129)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KrucefixKarabol
02. 10. 2018 07.31
-1
V javni upravi prepovedat stavko...tistemu, ki ni všeč, dat knjižico, pa naj si na trgu sam najde "plačo" po svojih željah... vsi bodo takoj pripravljeni delat za minimalca + plačane prispevke za socialno varnost...
DirtySanchez
02. 10. 2018 07.39
+5
si ti ok? jaz delam v gospodarstvu in ne delam za minimalca, zakaj bi potem morali policisti, gasilci, uniformiranci ki delajo za to da ti lahko varno hodiš po sloveniji…… to si čisto mim udaru z tem komentarjem
komarec
02. 10. 2018 08.39
+2
Mamuth
01. 10. 2018 20.49
+10
Če že stavkajo naj tudi avtomobile parkirajo na postaji,ne pa da se po nepotrebnem vozijo naokoli in trošijo gorivo.
giiinem
01. 10. 2018 22.12
+4
morajo biti vidni.Razen takrat kadar merijo hitrost.
Bott
01. 10. 2018 20.35
+11
še to kar kolikor dobijo plače je prevec glede na plače v gospodarstvu, da jih ni sram..saj so vedeli kaj jih čaka in kakšne so plače...razen ce niso šli med policaje zaradi uniforme, ker drugace ne morejo dobiti punce
Kollerik
01. 10. 2018 22.47
+3
Mladen sir
01. 10. 2018 19.07
+3
Mogoče nas potem ne bodo streljali z napravami pa med njimi so nekateri vedeli kaj delajo pa so me še sami streljali.NAMERNO MUČENJE SE KAZNUJE Z ZAPOROM V DRŽAVNEM ZAPORU.Mogoče se bodo tega spomnili pa aretirali tudi koga od njih.lp
Voluhar7
01. 10. 2018 19.03
+5
v Avstriji imajo policaji med 3500 do 4000 eur plače naši pa revščino. kar je sramotno. sama država krade. Rabimo samo jodlarsko vodstvo glede financ ostalo ne. Pa bi bili na konju ne pa v bedi.
Uporabnik1430139
01. 10. 2018 20.54
+0
kaj bojo štrajkali katermu ni prav naj vzame kramp pa lopato v roke in naj gre kopat jarke.
Recenzor
01. 10. 2018 18.28
+16
Še predobr so plačan, glede na to, da po vogalih tvitajo po androidih
FC Chelsea2
01. 10. 2018 18.16
+6
Ja seveda se bo resno ukvarjala z zahtevami njegova vlada, ko je jasno, da bo manj dinarčkov v proračunu in s tem tudi za njihove žepe ampak zakaj niste uspeli v več kot desetih dneh odgovoriti na njihova vprašanja? Tudi ta vlada je očitno začela z ignoranco do poklicev, ki si dejansko zaslužijo več denarja seveda bolje se je ukvarjati z tistimi javnimi uslužbenci, ki jih je več in temu več volilnih glasov hkrati pa so to npr zdravniki, učitelji in uradniki, ki nimajo kaj zahtevati več, ker imajo popolnoma zadosti. Policisti absolutno podpiram vašo stavko upam, da se vam bodo kmalu pridružile še medicinske sestre in gasilci.
tedoVV2HCmedo
01. 10. 2018 18.13
+24
Dajmo zbirati podpise za referendum. Vprašanje bi bilo : "Ste za to, da ukinemo vse sindikate v javnem sektorju?" Odgovorite tukaj z ocenjevanjem komentarja.
tedoVV2HCmedo
01. 10. 2018 18.19
+22
Stalno se ponavlja to stavkanje. Najprej npr. policaji, potem učitelji, nato zdravniki, nato tisti v javni upravi. Čez par let se spet vse ponovi.
Recenzor
01. 10. 2018 18.07
+21
Dragi palicaji - ko boste nehal okrog vogalov postajat in brskat po androidih, polovili barabe, mularijo ki nori z preglasnimi motorji, se znašli tam kjer ste potrebni (in ne za grmado na odprti cesti z radarjem) - takrat se pa oglaste. Tokrat ima Šarac prav!
ooResnicA
01. 10. 2018 17.15
+7
....miličniki ko boste v SLO najdli privizije od rabote stoletja 1.000.000.000$ iranskih dolarof potem se pa lahko začnemo pogovarjat....
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.08
+4
Ni šlo za provizije ampak le obresti v skladu z bančnimi pravili. Bruselj je že ugotovil, da v tem primeru ni bilo pranja denarja.
komarec
02. 10. 2018 08.43
Kdo pa si ti, da bi se s tabo pogovarjali?
Belibog
01. 10. 2018 16.37
+18
Na Kolpi samo taxiste špilajo, 500 EUR itaq pozabjo vsakemu emigrantu računat, raj jih v azilni dom peljejo, kot vrnejo HR, po zakonu noben ilegalni emigrant ne more za azil zaprositi.
Brakedirt
01. 10. 2018 16.54
-1
Belibog 18.06.2018, 17:50:03 Kolone migrantov iz Velike Kladuše organizirano krenile proti meji s Hrvaško! Spremljata jih policija in policijski helikopter! nekam dolgo hodijo,laznjivec.
Svetec 2021
01. 10. 2018 16.59
+4
Belibog lahko prosim navedeš zakon in člen po katerem ne more zaprosit za azil da bom še jaz vedel
banananjamm
01. 10. 2018 17.06
+7
Saj bi, pa ne smejo! Po veljavni zakonodaji lahko vsak zaprosi za azil. Nevladne agencije pa grozijo policistom s kazenskimi in odškodninskimi tožbami...
Brakedirt
01. 10. 2018 17.07
-1
Recenzor
01. 10. 2018 18.08
+0
Nekam velikokrat omenjaš te sveče - a maš fetiš na sveče? Pazi, da se ti kaka sveča v zadnji odprtini ne bo stopila ko boš prihodnjič onaniral.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.11
+3
Tožbe so upravičene. Ne more policist odločati o upravičenosti vloge za azil, če izvzamemo kakšno Madžarsko ali Severno korejo.
Kollerik
01. 10. 2018 22.49
recenzor je tut svečkaroš...še več...po njegovi ideji, bolje rečeno grožnji... se vidi...da gre za svečkarja -specialista ....
igy02
01. 10. 2018 16.23
+14
Imam občutek, da se bo ta vlada cel mandat ukvarjala le s plačami v JU. Kako je rekla predsednica sindikata: danes zahtevamo, jutri si bomo vzeli. Ni čudno, da podjetniki bežijo v tujino.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.12
+2
Nobeden ni zbežal, saj so tam davki višji kot v Sloveniji.
TitCankar
01. 10. 2018 16.20
+28
To je višek sramote za polcijo ob vsaki zamenjavi vlade policija zahteva višje plače enkrat opremo drugič strojni park potem nove helikopterje zdaj drone potem paralizatorje novi vodni top itd kit da živimo v policijski državi. Kaj v Sloveniji delajo samo policisti ali še kdo drug ker štrajkajo tako najbolj policisti. Tisti ki sedijo po pisarnah jim naj dajo10% od svojih plač. Policija se naj vpraša če gospodarstvo v Sloveniji prenese povišanje plač v negospodarskem sektorju ki ne ustvarja dodane vrednosti tudi policija se naj navadi da gredo delat drugam če jim v policiji ne paše.
magnetka
01. 10. 2018 17.49
+7
Nova vlada! Vedno ko je mali dvig gospodarstva, nastopijo voluharji iz policije in šolstva. Takoj je treba spraznit do konca državni proračun. Tako delajo verjetno tudi doma, kjer zapravijo več kot zaslužijo in nič ne privarčujejo. Tako ne more privarčevati tudi država. Nato pa bo dala države davkoplačevalski denar in bodo še naprej lepo živeli. Vedno imajo premalo, jih kar nekaj poznam iz policije in iz šolstva, imajo lepe plače, za malo dela.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.16
-2
Mali dvig gospodarstva? Tretji najvišji v EU? Voluharji iz šolstva? Kolikokrat ste ponavljali razred? Kako, da vas niso razumeli? Ali ste dostikrat plačali kazen policistom? Neupravičeno?
TOX6
01. 10. 2018 16.10
+24
Vlada ne ignorira zahtev???? ne samo zahteve tu so tudi dolžnosti. miličniki se jih izogibajo in vsako stvar poskušajo opraviti po liniji najmanjšega dopora!!!! v glavnem kaznujejo in ustavljajo samo poštene državljane. malo bolj kompleksnih primerov se niti ne lotijo morda zaradi povezav ali strahu. kokain in orožje puščajo čez mejo kot pušča voda iz sita. v skladišča in klubih v LJ kjer to preprodajajo sploh ne vstopijo???, YUžno mejo nadzorujejo bolj stihijsko in čakajo da jih pokličejo domačini, vromska naselja sploh ne hodijo, fužine i n štepanjsko obvozijo, ko mečejo serbijanci petarde za novo leto in njihov božič sredi ljubljane izven dovoljenega zakonskega roka jih celo spodbujajo, če se ne začne pri malih stvareh kje je še ostalo???? najlažje je ustavit frančeka, ki spije dva pira in miličnik v penziji, ali vaški barski špicelj poliče kolege, da ta odhaja iz vaškega bara in ga počakajo pri prvem obvozu pred domačo hišo!!!
Brakedirt
01. 10. 2018 16.33
+1
Dragonball
01. 10. 2018 15.59
-22
Policija bi morala med stavko nehati opravljati VSE svoje naloge, saj bi se verjetno šele potem ta izdajalska vlada zavedala kako pomembna služba je policija in v kakšni bedi in revščini so primorani živeti policisti, ki dobivajo samo minimalca
banananjamm
01. 10. 2018 16.08
+22
ČE bi policija nehala opravljati VSE svoje naloge bi bil kaos in anarhija. To se je zgodilo v Bostonu 1919, zato se vsi zavedajo, da policija ne sme tako stavkat. Policija zakonsko mora opravljati skoraj vse naloge med stavko. Res pa je da se velika večina ne zaveda pomembnosti policije....žal.
TitCankar
01. 10. 2018 16.29
+4
Policija je najpomemnejša za oblast potem za ljudstvo se vidi pri Šiškotu kako hitro je pristal v zaporu. To se lahko zgodi le v polcijski državi kjer se njegov govor in nastop v gozdu prikaže kot napad na oblast in demokracijo. Najbolje je da se zapre vse ki kritizirajo policijo in oblast vprašanje je kako daleč smo v tem pogledu.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.38
+2
Izdajalska vlada? Čudno, da niso začeli stavkati še pred oblikovanjem vlade.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.40
+1
Če ne Šiška zapreti, kaj pa? Počakati, da koga napade? Morda pa bi ga res morali prej preveriti psihiatri.
Pikabalonca
01. 10. 2018 15.57
+1
Javni sektor bolje NEGOSPODARSTVO, ali Davčni odvisniki, NEPLAČNIKI davkov, v blagajno ne prispevajo NIČESAR so skupaj z LEVICO ponorečimi starimi komunističnimi strankami napovedali VOJNO OSTALIM, tu ne gre več za Normalo JAVNEMU SEKTORJU se je spipalo, predvsem Levici ti so mentalno moteni in ostalim, ki pravijo Akrapovič prispeva premalo vsa divizija skoraj 300 000 parazitov FILUSOV v javnem sektorju pa manj kot Akrapovič sam ali natanko NIČ..
Brakedirt
01. 10. 2018 16.35
+6
NEGOSPODARSTVO,NEPLAČNIKI NIČESAR LEVICO VOJNO OSTALIM JAVNEMU SEKTORJU FILUSOV NIČ... kaksna intelegenca
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.45
+3
Pri nas je javni sektor poraba, ni pa nujno, da tako ostane. Samo zdravstvo in šolstvo sprivatizirajmo. Levica ni motena, so pa ali vsi ostali ali le tisti, ki branijo interese kapitalistov pred interesi delavcev.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.48
+2
Zberite se in napišite nekaj, kar bo imelo rep in glavo.
abc123def456
01. 10. 2018 15.56
+14
zdaj bodo lahko parkirali za grmovjem brez sladoleda-loparccka. napredek. naj le stavkajo.
banananjamm
01. 10. 2018 15.52
+6
OK, ko ste vsi tko pametni tukaj pa vas sprašujem. Kakšna je alternativa??? Pustiti policijo takšno kot zdaj, s takšnimi plačami in takšnimi pogoji? Rešeno, še nekaj let bo delovalo potem "razpad sistema" Ne vem koliko ste seznanjeni z navalom za poklic policista v zadnjih letih, posebej v zadnjem. Giblje se tam okoli številke nič. V zadnjem letu jim ni uspelo pridobiti 20 kandidatov za policista. Potem tukaj moramo dodati še vsakodnevno odhajanje policistov v penzijon, ter odhode v gospodarstvo, ki dosegajo številke več kot 300 letno. Koliko časa bo še sistem zdržal, glede na to da so policijske postaje že sedaj na 50% zaposlenih? Kolikšna bo kazen s strani EU, ker nam je zaupano varovanje schengenskega območja, za katerega dobimo lepe denarce, mi ga pa varujemo z enim policistom namesto s tremi.... Kolikšna bo gospodarska rast ali turistična sezona, ko bo tukaj kot v Somaliji? Ali bo več škode za celotno državo, če policisti dobijo pošteno plačilo in pogoje ali bo več škode, če več nihče ne bo opravljal delo policista v državi. Malo v razmislek. Lp
alenka.NN
01. 10. 2018 16.09
+13
OK...ni kaj razmišljati, plače so slabe, da nihče ne zdrži v policiji verjetno drži, da avstrijci bolj čuvajo svojo mejo z nami, kot bi bilo potrebno, tudi drži....o tem, kaj vse je zaposleno v policiji, pa nisem nič zasledila - službeno imam večkrat opravka s policaji, pa naj povem, da niti dobro vsi ne obvladajo slovenščino, da imajo aroganten, nastopaški pristop (ne vsi), da jih je veliko prišlo v policijo iz skoraj nemogočih dejavnosti, da ''šnel kurz'' tri mesece (ne vem natančno) ne more narediti policaja, ki ga bomo spoštovali in upoštevali, npr. da je delal v nekem kafiću kot ''vunbacitelj'', pomeni 'varnostnik', nakar se pred mano postavi obritoglav, zaraščen....no ne bom več, itak me bo moj prijatelj 'zradiral'....
TitCankar
01. 10. 2018 16.32
+2
banananjamm
01. 10. 2018 17.01
+1
Malo denarja malo muzike. Nisem pa zasledil predlaganih rešitev.
magnetka
01. 10. 2018 18.10
+4
Kaj je policaj, če ga vržejo iz policije.NIČ. Je edina šola s katero si ne moraš pomagati do drugega poklica.
Enmajstr
01. 10. 2018 15.49
+1
Ne razumem, zakaj gospodarstvo ostro ne nasprotuje dvigu plač, kajti dvig plač v js bo zahteval dvig plač v gospodarstvu. In kaj pridobimo s tem? Višji standard posledično višje cene, manj lonkurenčno gospodarstvo na mednarodnem trgu, manj delovnih mest in večje težave ob morebitni novi krizi.
magnetka
01. 10. 2018 17.58
Kako ustaviti stavkajoče? Stavkajo policija šolstvo int…..Gre se predvsem za večje plače. Vlada in podjetja ( ne sindikati oni so samo za drek mešat.) naj se dogovorijo in začno drugače izvajat stavkajoče, katerim ni potrebno. Primer: Če dobijo povišico za 20 evrov, je treba odvzeti vsem stavkajočim pri plači 50 evrov. Pa naj potem stavkajo.
ivan res grozni
01. 10. 2018 18.53
-3
Plače v javnem sektorju so vedno bile in so še danes nižje kot v gospodarstvu. ZA ENAKO IZOBRAZBO SEVEDA!
cistajeba
01. 10. 2018 15.48
+5
Gledam pri poročilih prizor iz neke cerkve in tam kar nekaj policajev v službenih oblačilih (uniformah). Sedaj si pa predstavljajte kako bi bilo pestro, če bi hodili k maši v uniformah recimo rudarji,medicinske sestre,mesarji,kovači,potapljači…...se bo mogoče kaj oglasil gospod premier ali pa je bil tudi on mogoče tam nekje v zadnji vrsti....
cistajeba
01. 10. 2018 15.55
+6
Zanima me tudi ali so bili pri maši med službenim časom, ali lahko nosijo uniformo tudi med prostim časom?
ivan res grozni
01. 10. 2018 19.03
+1
Premier je vsak teden. Če je država ločena od cerkve, policisti ne bi smeli tam biti v uniformah.