Slovenija

Štiri slovenske šole med najboljšimi v poučevanju na daljavo

Strasbourg, 16. 09. 2021 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska komisija je letos prvič podelila evropsko nagrado za inovativno poučevanje, ki so jo danes prijele tudi štiri slovenske šole. Tema prve izvedbe sta bila učenje na daljavo in kombinirano učenje, kar je v tesni povezavi z akcijskim načrtom za digitalno izobraževanje in pandemijo covida-19.

Prve zmagovalce evropske nagrade za inovativno poučevanje sta danes skupaj oznanili evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel in slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Na spletnem dogodku so bili predstavljeni 104 nagrajenci. V vsaki državi programa Erasmus+ so bile nagrade na voljo v kategorijah predšolska vzgoja in varstvo, primarno izobraževanje, sekundarno izobraževanje ter šole za poklicno izobraževanje in usposabljanje.

Namen nagrade je počastiti dosežke učiteljev in šol po Evropi
Namen nagrade je počastiti dosežke učiteljev in šol po Evropi FOTO: Dreamstime

V Sloveniji so nagrado prejele Gimnazija Celje – Center, Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in Srednja zdravstvena šola Ljubljana, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Namen nagrade, ki jo podpira program Erasmus+, je počastiti dosežke učiteljev in šol po Evropi, izpostaviti inovativne prakse poučevanja in učenja ter evropsko sodelovanje v izobraževanju s transnacionalnimi aktivnostmi. "Izobraževanje – podobno kot družba – doživlja globoke spremembe, ki vplivajo na vsakodnevno delo učiteljev. Nove inovativne metode poučevanja in učenja se razvijajo po vsej Evropi. Evropsko nagrado za inovativno poučevanje smo uvedli, da bi izkazali priznanje za ta prizadevanja," je dejala Gabrielova.

Evropsko nagrado za inovativno poučevanje bo Evropska komisija podelila vsako leto, in sicer zaključenim projektom v okviru programa Erasmus+, katerih izbor bodo na podlagi vnaprej opredeljenih meril, ki jih je določila Evropska komisija, opravile nacionalne agencije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inet
16. 09. 2021 21.00
+1
Saj se da če se hoče - BRAVo učitelji, poklon. 😉 V vseh branžeh so odlični - dobri in zanič. Le odličnise nekako pokažejo a šele zunaj. Pri nas žal slabi povozijo povprečne in odlične, ker ni konkurence ali pa gredo v politiko sindikat..upravo, standarizacijo na ministrstbo. Za ravnatrlje....narobe svet . Zaradi takih , ki sepokažejo zunaj je Slovenski šolski sistem dober. Dejansko pa je zanič.