Veriga dobrih ljudi

'Stanovanje oddamo vegetarijancu, ki se ukvarja z jogo – azijsko orientirani duši'

Ljubljana, 04. 04. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
216

Najemodajalci zaradi pregretega trga in želje po čim večjem zaslužku od najemnikov (kljub sklenjeni pogodbi) vse pogosteje zahtevajo, da se čim prej izselijo – bodisi dajo stanovanje v prodajo bodisi iščejo nove najemnike, od katerih nato terjajo vedno višje najemnine. Na ZPM Ljubljana Moste-Polje beležijo ogromno klicev v zvezi s tem in opozarjajo, da najemodajalci na ta način kršijo zakon. "A najemniki so prestrašeni, mnogi se tudi ne znajo postaviti zase," pove pravnica Tjaša Tomažin Raspotnik. Težava je tudi črni trg; številni najemodajalci ne želijo skleniti najemne pogodbe, včasih pa postavljajo naravnost bizarne pogoje. Najemniki – velikokrat so to družine z otroki – nanje pristanejo, saj preprosto ne vidijo drugega izhoda, če nočejo pristati na cesti.

Družine z otroki so med najemodajalci pogosto nezaželene, zato so najemniki včasih prisiljeni sprejeti naravnost bizarne pogoje.
Družine z otroki so med najemodajalci pogosto nezaželene, zato so najemniki včasih prisiljeni sprejeti naravnost bizarne pogoje. FOTO: Adobe Stock

"Stanovanje oddamo vegetarijancu, ki se ukvarja z jogo – azijsko orientirani duši." 

"Najemna pogodba se sklepa za dva meseca, overi se pri notarju, znesek overitve plača najemnik. Varščina je v višini desetih mesečnih najemnin. Pred vselitvijo mora najemnik predložiti originalno potrdilo o nekaznovanosti. (...) Vse osebe, ki želijo bivati v stanovanju, morajo biti navedene na najemni pogodbi, vsaka prijavljena oseba mora predložiti zadnje tri plačilne liste."

"Najemnina za sobo je 400 evrov plus stroški."

"Stanovanje se oddaja izključno tujcem, parom brez otrok in domačih živali. Najemnik prevzame plačilo sestave najemne pogodbe."

"Stanovanje en vikend v mesecu souporablja lastnik."

"Išče se oseba z velikim občutkom za higieno in etične odnose."

Zgoraj lahko preberete le nekaj citatov, ki smo jih našli med aktualnimi nepremičninskimi oglasi. Bizarni pogoji, ki verjetno pri marsikom izzovejo smeh, pri tistih, ki se morajo nujno preseliti v novo stanovanje pa le vse globljo stisko.

V Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje po besedah njihove pravnice Tjaše Tomažin Raspotnik prejemajo ogromno klicev uporabnikov, ki prosijo za pomoč, saj jih najemodajalci (brez krivdnih razlogov) "mečejo" iz stanovanja. Glavna razloga: lastniki želijo stanovanje čim prej prodati, saj so cene nepremičnin na vrhuncu, ali pa že po nekaj mesecih bivanja zahtevajo občutno višjo najemnino, češ da je takšno stanje na trgu in si to lahko privoščijo.

"Za subvencionirano najemnino nočejo slišati, raje oddajajo na črno"

Ena od uporabnic ZPM Ljubljana Moste-Polje je z nami delila svojo zgodbo, vendar je želela ostati anonimna. "Družine so pri tem v veliki stiski, zanje izpostavitev pomeni, da se zamerijo sedanjemu najemodajalcu, hkrati pa tvegajo, da jih prihodnji najemodajalec prepozna, ker so tako ali tako v položaju, ko bodo morale iskati novo stanovanje ali pa ga že iščejo," so nam pojasnili na ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Mamica, recimo ji Alenka, je pred nekaj meseci z majhnimi otroki zbežala od nasilnega partnerja. Da je šlo le za vprašanje časa, čeprav je bil to zanjo velik in težek korak, pove. Največja skrb pa, kje bo živela, saj so cene najemniških stanovanj na trgu enormne. "K sreči sem dobila subvencijo, ampak po drugi strani je težko, saj se najemodajalci izogibajo najemnikom, ki bi del najemnine pokrili s subvencijo," pove sogovornica.

Zakaj? "Iskreno rečeno, tudi mene to čudi, saj bi imeli na ta način sredstva za najemnino oziroma vsaj njihov del vsak mesec zagotovljen," pravi Alenka in doda: "Moja izkušnja je, da za to nočejo slišati, saj bi potem morali skleniti najemno pogodbo, ki bi morala vsebovati tudi realno ceno najemnine, torej toliko, kot najemnik za stanovanje v resnici plača. Oni pa bi v pogodbo raje zapisali nižjo, da bi bil potem tudi davek nižji, ali pa sploh ne bi sklenili pogodbe; raje oddajajo na črno."

Za dobrih 50 kvadratnih metrov 700 evrov najemnine in več kot 300 evrov stroškov

Ko je vendarle našla primerno stanovanje in je najemodajalec pristal, da skleneta najemno pogodbo, pa so se kmalu pojavile nove težave. Čeprav sta pogodbo sklenila za eno leto, jo je najemodajalec po manj kot šestih mesecih obvestil, da se mora iz stanovanja izseliti, ker da gre nepremičnina v prodajo.

Mamica se je znašla v hudi stiski, saj so se otroci ravno navadili na novo okolje, kjer tudi obiskujejo osnovno šolo, primerljivega stanovanja v tej soseski pa ni. Za dobrih 50 kvadratnih metrov veliko stanovanje sicer vsak mesec (s pomočjo subvencije) odšteje 700 evrov. "Stroški pa se iz meseca v mesec spreminjajo, plačujem od 300 pa tudi do več kot 400 evrov," pove Alenka. Ko je najemodajalca prosila, naj ji pokaže položnice, saj se ji stroški ne zdijo realni, jo je nadrl, ali sploh ve, kakšne so podražitve, na koncu pa ji je zabrusil, da se bo o tem, ali ji je dolžen kazati položnice, posvetoval s svojo odvetnico. "Potem pa vedno neki izgovori: da je klical odvetnico, pa se mu ni oglasila, ali pa da nima časa in podobno," pove Alenka.

"Stanovanju pripada souporaba skupnih prostorov, kot je drvarnica"

Na spletu smo med drugim naleteli na oglas, ki težko ostane neopažen, saj fotografije nepremičnine bolj kot na stanovanje spominjajo na zaporniško celico. Opis stanovanja "na odlični lokaciji v centru Ljubljane" pa: "Garsonjera obsega 19,5 m2 neto bivalne površine, nima balkona niti kleti, pripada pa ji souporaba skupnih prostorov, kot je drvarnica. Stanovanje je bilo leta 2019 popolnoma prenovljeno (...) in je primerno tudi za investicijo (redna oddaja ali Airbnb)."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Grozil mi je, naj grem ven, ali pa me bodo obiskali njegovi 'prijatelji'"

Pravnica Tjaša Tomažin Raspotnik, ki je seznanjena s primerom naše sogovornice, opozarja, da najemodajalci ne morejo odpovedati najemne pogodbe brez krivdnega razloga. "A najemniki so prestrašeni, mnogi se tudi ne znajo postaviti zase," razkrije svoje izkušnje. Poudari, da je odnos med najemnikom in najemodajalcem zelo pomemben, zato osebam, ki so se znašle v tej situaciji, vedno svetuje, naj si v vsakem primeru začnejo iskati drugo stanovanje. "Treba pa je vedeti, da jih nihče ne more vreči na cesto kar čez noč."

Ne glede na to, ali gre za odpoved najemne pogodbe iz utemeljenega ali neutemeljenega razloga, je ta (če ne gre za krivdni razlog ali razlog, ki je naveden v pogodbi) mogoča le, če najemodajalec najemniku priskrbi drugo primerno stanovanje. Najemniku se njegov položaj iz najemnega razmerja zaradi tega ne sme poslabšati.

Po eni strani uporabniki pogosto ne vedo, kakšne so njihove pravice in kdaj lahko najemodajalec odstopi od pogodbe, po drugi pa se zakonskih obveznosti ne zavedajo niti najemodajalci ali pa stisko in neinformiranost najemnikov izrabljajo sebi v prid: "Ne glede na to, ali gre za odpoved iz utemeljenega ali neutemeljenega razloga, je ta (če ne gre za krivdni razlog ali razlog, ki je naveden v pogodbi) mogoča zgolj, če najemodajalec najemniku priskrbi drugo primerno stanovanje. Najemniku se njegov položaj iz najemnega razmerja zaradi tega ne sme poslabšati, kar pomeni, da velja za primerno stanovanje poleg opredelitev iz desetega člena tega zakona ki v primerjavi s sedanjim stanovanjem v nobeni drugi pomembni okoliščini ne pomeni bistvenega poslabšanja stanovanjskih razmer najemnika in oseb, ki skupaj z njim bivajo v stanovanju," pojasni Tomažin Raspotnikova.

Ob nastanku krivdnega razloga je najemno pogodbo treba odpovedati s tožbo, ko sodišče v postopku preveri obstoj krivdnega razloga in upravičenost odpovedi, doda pravnica. Če se stanovanje proda, pa sprememba lastnika nepremičnine ne vpliva na obstoječa najemna razmerja; vsakokratni pridobitelj lastninske pravice na stanovanju vstopi v pravni položaj najemodajalca.

Tomažin Raspotnikova je tudi Alenkinega najemodajalca seznanila s temi zakonskimi določili. Njenega pisma ni najbolje sprejel. Kot pravi Alenka, ga je dojel kot napad. "Pojavile so se tudi grožnje, med drugim mi je rekel, naj grem ven, ali pa me bodo obiskali njegovi 'prijatelji'."

Ker v tako sovražno nastrojenem okolju ne želi več živeti, še posebej zaradi otrok, zdaj pospešeno išče novo stanovanje. Pri tem se sooča s podobnimi nesmisli, kot smo jih navedli na začetku tega članka. "Zadnjič sem klicala za neko stanovanje, pa mi je lastnik rekel, da je eden od pogojev ta, da lahko kadar koli in kolikokrat želi vstopi v stanovanje, seveda nenapovedano," še pove Alenka.

Tomažin Raspotnikova ob tem dodaja, naj najemniki vseeno vztrajajo, dokler ne naletijo na 'normalnega' najemodajalca. "Res je težko, vendar so še, jih je pa težko najti in iskanje traja dlje časa," zaključi pravnica.

Sistemskih rešitev ni na vidiku

Stanovanjska problematika v Sloveniji je pereča že več let, celo desetletij. Čeprav se v javnosti pogosto pojavljajo takšne in drugačne zgodbe, ki kažejo, da bi politika morala izvesti določene ukrepe, se to ne zgodi.

Zakaj je tako, se bodo danes ob 20. uri na POP TV pogovarjali tudi gostje v drugem predvolilnem soočenju, ki ga bo vodil Jani Muhič. Vabljeni k ogledu.

Veriga dobrih ljudi
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (216)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUDOLF HABSBURG
04. 04. 2022 21.19
+1
Stanovanje oddam visoko raslemu Slovencu z lepo in pametno slovensko soprogo z vsaj tremi otroki. Osebki z nam neobičajnimi navadami in običaji spreglejte ta oglas, ker ni namenjen vam.
real....
04. 04. 2022 19.14
+1
recimo meni joga ni ok in se nikoli ne bi ukvarjal z njo...kar se pa tice tega najemodajalca pa pac lahko isce takega najemnika,ce zeli a ne?!
mate08
04. 04. 2022 18.47
-1
Moje stanovanje....moja pravila
BundyCrocodile
04. 04. 2022 20.04
+2
Ni res! Ko daš stanovanje v najem, začasno ni tvoje. Problem je v tem, da si lastniki tvojega kova pravila izmišljajo sproti in to na način, ki je dober samo za eno stran in to je lastniška za voljo cekina. Pravila so določena v zakoniku in tako v podnajemni pogodbi in to si dolžan spoštovati tako ti, kot tvoj najemnik. Če nisi pripravljen spoštovati zakona, stanovanja nimaš pravice oddajati in si svoja pravila gladko nekam....
skotska
04. 04. 2022 20.16
+0
ah krokodilcek, ne vem kje zivis. Z oddajo stanovanja v najem se lastnik ne odrece lastnistvu!!! Ce hoces ali ne, lastnik postavi pravila, seveda taksna, ki ne posegajo v osebnost in zasebno zivljenje. Po dolgi kilometrini najemnistva tako v Sloveniji kot v tujini, ti povem, da ni nikjer drugace. Edino kar je tukaj drugace je sistem, ki onemogoca odkrito in posteno delovanje v druzbi brez da bi jo fasal po glavi. Istocasno legalizira stvari, ki so drugje po Evropi nezakonite. Tak, da glavo v roke in ne klanf srat.
BundyCrocodile
04. 04. 2022 21.45
+1
skotska Se deloma strinjam in sem podprl tvoj komentar. Tudi jaz sem živel v tujini, poznam, med ostalim tudi v Ljubljani, Celju, Ptuju in Mariboru in zelo poznam. Edino kar se ne strinjam, da lastnik postavlja pravila. Lahko ampak v naprej in v pogodbi. Težava je, da noben lastnik ne spoštuje pogodbe in pravila kot si povedal.
pa dobr no
04. 04. 2022 17.35
-1
In v čem je problem? Če bi jaz oddajal svojo lastnino - tudi jaz izbiram komu. Če pa gre za občinsko stanovanje, pa naj si razna društva in FDV mojstri izmislijo svoje pogoje.
Mansc
04. 04. 2022 17.02
+4
Najemodalci, ki ne oddajajo družinam zaradi otrok so za sociološke raziskave. Kakšne posameznike vzgajamo v Sloveniji? Razvajene egocentrike?
BundyCrocodile
04. 04. 2022 16.44
+7
Sem najemnik že več kot 20 let in to kar ste zgoraj navedli je kapljica v morju proti tem kar se dejansko dogaja. Lastniki stanovanj izkoriščajo, goljufajo in kradejo na debelo. Ne vsi, velika večina pa. En bolj znanih primerov je ta, da lastnik zahteva večjo varščino. Takoj, ko se preseliš začne delat probleme tako, da je nemogoče obstat in če ne zlepa te izseli pa zgrda, seveda varščine ne vračajo in natrosijo en kup neumnosti zakaj je tako. Nekateri na ta račun vzamejo letno 1000, 2000€ in več neupravičeno, nezakonito. Ta trenutek, ko je država pocenila elektriko, jih večina lastnikov več stanovanjskih hiš svojim najemojemalcem ni. Pri nas je 12 najemnikov in plačujemo elektriko po isti ceni kot prej, 0.20 po kilovatu z izgovorom češ, da je pa ni prej dvigal ko se je podražila in tako si bo naš lastnik vkradel okoli 700€ v treh mesecih. Če ti kaj ne paše, lahko greš drugam, zdaj pa kaj boš naredil, trg pa katastrofalen. Meni je skoraj vsak lastnik ostal dolžan denar ob izselitvi kljub temu, da sem reden plačnik. Eni od varščine, drugi od prekomerno plačanih računov in najemnin, običajno si potem deležen še groženj, da si slučajno ne bi dovolil koga prijavljat kar je pa itaq brezveze, ker inšpekcija in pristonji organi ne storijo ničesar in tako lahko danes najemodajalec počne, krade in goljufa kolikor mu je volja. Stanje je katastrofalno!
Victoria13
04. 04. 2022 17.02
+4
BundyCrocodile
04. 04. 2022 17.37
+5
Da naletiš na najemnika, ki danes ne plačuje moraš imet veliko srečo. Vsi se namreč zavedajo, da bodo ob prvi napaki ali neplačilu leteli. Poznam veliko najemnikov in vsi plačujejo najemnino in stroške pošteno medtem ko se lastniki obnašajo, kot da si njihova last. V pogodbi jasno piše, vstop možen 2x letno ob predhodnem dogovoru. Večina jih prihaja v stanovanje vsak mesec ali še pogosteje. Najemojemalec težko goljufa in krade, ker so najemnine za vsaj mesec naprej in stroški tekoči. Najemojemalcu je važno, da ima topel dom, streho nad glavo in mir in to najt je zelo težko, ker lastniki vidijo samo cekin, nikogar pa ne zanimajo tvoje pravice. Večina bi se tudi družila, ker jih zanima vse okoli tebe in glede nato, da so takšni ljudje običajno samozaposleni kot najemodajalci imajo časa na pretek, da se ukvarjajo s tabo in s tvojim življenjem. Gre za golo izkoriščanje tistih, ki nekaj imajo nad najemniki, ker enostavno lahko in ker takšen odnos dopušča država, je pa zelo narobe.
PomisliNaSonce
04. 04. 2022 16.00
+4
Stanovanje ni marela, pa še marelo ni za posodit
Neutrino
04. 04. 2022 15.52
+3
V Želimljah je samooklicani gradbeni mojster ki oddaja majceno stanovanjce, seveda na črno. Njegova posebnost je da se kar sam odloči kdaj vrže cloveka na cesto. Ne vem kako lahko tak človek pricakuje sevap...
Fulano in Beltrano
04. 04. 2022 15.26
+4
Najboljše, kar sem slišal v življenju je, da mi je lastnik stanovanja na vprašanje, če je v stanovanju pralni stroj odgovoril: pokliči čez pet minut, zdajle ne vem....
MojsterSplinter
04. 04. 2022 14.55
+8
Lastniki stanovanj morajo imeti pravico oddati komurkoli želijo. Država pa mora poskrbeti, da se jim ne bo izplačalo biti preveč izbirčni in imeti praznega stanovanja.
kr nekdo
04. 04. 2022 14.51
+3
Kaj pravi Kordiš na to? Verjetno misli, da bo lastnike stanovanj spravil v slabši položaj in jim bo davke nabil. V resnici bo pa najemnik vse poplačal. Na žalost je taka realnost
KojotFranci
04. 04. 2022 15.39
+4
Davki na velika in prazna stanovanja je bilo mišljeno. In to bi bilo smiselno. Pa dobro premišljena zakonodaja, da je zaščiten najemnik, pa tudi lastnikove pravice nad svojo nepremičnino.
vvvilice
04. 04. 2022 14.43
+1
Lastnik oz najemodajalec ni socialna služba in izbere komu bo oddal. Tisti, ki piše te članke, naj sam subvencionira, če se mu zdi predrago. Ni samo Ljubljana. Članek je pravzaprav nesmiselen in amatersko napisan.
Drink Beer and Smile
04. 04. 2022 14.21
+28
Sem najemodajalec. Za 80kvm zahtevam 320€+stroški. Že 5 leto z istim najemnikom oz. mlado družino. Sem mnenja, da je odnos med najemodajalcem in najemnikom, vsaj v tej zgodbi kot je naša, svet in potreben konstantnega ''vzdrževanja''. Pred najemom se nismo poznali, ampak ko smo spoznali najemnike (družino) je šlo samo še navzgor. Raje vzdržujem ceno takšna kot je in ne navijam, kot bi moral neprestano menjati ali trepetati kaj bo prišlo v moje stanovanje. Naj bo naložba stanovanje in ne oderuštvo skozi najemnine.
Potouceni kramoh
04. 04. 2022 14.38
+7
Nujno se javi furs za placilo davka za oddajanje nepemicnine v najem.😂
Drink Beer and Smile
04. 04. 2022 15.43
+5
Drink Beer and Smile
04. 04. 2022 15.43
+5
In to je to kar dobim. Zavestno ne dvignem.
KojotFranci
04. 04. 2022 15.44
+6
Tako se dela! V naši širši družini oddajamo stanovanja tako že leta, tudi mladim družinam, pa takim z mački in psi... In pod črto se na daljši rok izplača tudi finančno! Ljudje se počutijo doma, hočejo ostati in praviloma zato lepo vzdržujejo stanovanja. Minimalni stroški s popravili in nobenih skrbi.
Quatflow
04. 04. 2022 16.19
+4
KVAJSTABO
04. 04. 2022 16.45
+4
Moj komentar je bil, bravo... in fašem izbris????
Kvadratnik
04. 04. 2022 14.14
+10
In kaj koga moti ce lastnik postavi preference pri oddaji? Verjetno to, da ce nimas, bi moral imeti ustavno pravico, da ti da nekdo ki ima, po tvojih pravilih, kajne? Ni vam bilo prav v socializmu, ni vam prav v kapitalizmu...skupni imenovalec je? Zakaj bi delal ce lahko dobim...izvzetih tistih 10% ki res delajo, se zrtvujejo in kljub vsemu ne spravijo skupaj za dostojno zivljenje. Nenazadnje, ce ljudje ne bi imeli sredstev ne bi bila lepa ljubljana tako polna vseh struktur ljudi. Kdo pa pravi da ce imas 1000 eur da moras bivati v ljubljani?
Claus
04. 04. 2022 14.10
+7
Ne razumem, nataliteta je negativna, priseljevanja je relativno malo. Kako to, da zmanjkuje stanovanj. Ni logično, ker se tudi hiše na podeželju ne praznijo.
LedenaGora
04. 04. 2022 14.33
+5
ker včasih je bilo 10 ljudi v hiši zdej pa zmeraj manj! včasih so otroc v isti hiši družino delal dons se pa raje osamosvojijo in da nimajo na plečih tastare
ćurkl
04. 04. 2022 14.51
+5
"na plečih tastare" ... to so tisti ljudje, ki so "tamlade" pripeljali "do belega kruha".
Fulano in Beltrano
04. 04. 2022 15.42
-1
@ćurkl: tale tvoja je tako posplošena, kot tista, ko ljubeči in skrbni mož v želji, da bi bilo vsem v družini samo najboljše pretepa in ustrahuje ženo in otroke. Ampak, ker sosedova Mici ve, da je on svetnik, grdo gleda duševno neuravnovešeno ženo in nehvaležne otroke...in o tem obvesti še celo ulico...
skotska
04. 04. 2022 14.01
+2
Po kolektivnih pogodbah s sindikati je mesecna placa delavca lahko 500 eurov, ostalo so neki dodatki. Kje bos dobil kredit s taksno pogodbo. Vse kar se dogaja je po nacrtu, ki cilja na to da v bodocnosti zasebne lastnine ne bo vec. Medtem ko se ljudje cenkajo med seboj ali so krivi najemniki ali najemodajalci, gredo nacrti kot po maslu.
mptour
04. 04. 2022 13.56
+9
Ja, v zadnjih dveh letih se je naša na pol prazna vasica bogu za hrbtom spet počasi začela polniti z meščani, ki jim beton kar naenkrat več ne diši. Seveda so s sabo prinesli vse slabe navade in razvade. Njim vse pripada. Vsaj po njihovo bi jim moralo. Ma nemoj.
Fulano in Beltrano
04. 04. 2022 15.45
+3
Vprašanje za 100 točk. A jih je pokvarilo mesto, a so bili problematični že pred odhodom? Ker, če jih ni pokvarilo mesto, potem je bilo nekaj narobe z okoljem, kjer so odraščali in to kažejo z zamikom...
sloeuro
04. 04. 2022 13.48
+16
Nikoli ne smete oddati za nedoločen čas. Socialistična ureditev po kateri mora v primeru pogodbe za nedoločen čas lastnik stanovanja iskati drugo primerno stanovanje je absurdna in smešna. Stanovanje oddate za določen čas najprej največ eno leto in bomo videli kako naprej, seveda z notarskim zapisom, da ni potrebna tožba na sodišču v primeru neplačevanja najemnin in stroškov.
srecnii
04. 04. 2022 13.01
+10
Vaša bajta, stanovanje, lahko delate kar hočete, AMPAK si pa zaslužite besede POHLEP in Oderuhi najemnin, V Avstriji najemnina za 3 sobno 700 evrov, inženir strojništva plača 2000 evrov. V Sp.Idriji bogu za hrbtom v dolin najemnina 650 evrov za 3 sobno, a plača inženirja je v okolici Idrije tud 2000 evrov. NI. nekje 1100 evrov.
glavni Baja
04. 04. 2022 13.09
+6
jst dajem z usemi stroški cca 653 e za 2 sobn flet na Duaju
zajfa
04. 04. 2022 12.50
+7
To ni še nič. Imel sem stranke kot agent, ki so dejale: Nobenih bosancev, nobenih žensk, samo farbajo scene in premikajo pohištvo, nobenih mačk, nobenih družin, samski moški so najboljši, samo pridejo prespat in so tiho notri ... itd. :)) Seveda lahko postavljajo pogoje, ko je ta naša vrla politika, katerih člani so polni stanovanj, ki jih oddajo v LJ za mastne pare zaustavila gradnjo stanovanj. Jasno. Saj niso nori, da bodo sami sebi zniževali najemnine in lepo življenje. Ta kasta razume samo eno stvar, kot je rekel Radonjič: batine in nič drugega, torej strah, vse ostalo je džabe.
glavni Baja
04. 04. 2022 13.36
+3
Victoria13
04. 04. 2022 17.08
+3
Moj dom, moja pravila. Najemodajalci nismo socialne ustanove.