Slovenija

Strojani nazaj v Ambrus

Ambrus, 24. 07. 2007 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Pance
Komentarji
62

Del Strojanovih se je vrnil v Ambrus, skrivali naj bi se v okoliških gozdovih. Za njimi naj bi prišli tudi ostali člani.

Del Strojanovih se je vrnil v Ambrus, skrivali naj bi se v okoliških gozdovih. Za njimi naj bi prišli tudi ostali člani.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
26. 07. 2007 00.45
sukarchavo ali kaj si že !! 7 ali pa 50 strani postov ni odnos do Romov, ampak ljudej cidijo, da sev Sloveniji splača biti politik ali Cigan. Vse kar pa je vmes je pa za pohodit. Rasist ali nacionalist ni eno te isto. Samo mi Slovenci in Slovenski državljani hočemo živeti v Sloveniji in ne dovolimo, da imajo eni takšne pravice eni pa take. Vse to skupaj povežejo plače,štrajki in vse ostalo. Slovencem je že prišlo preko glave. Tudi Podobnik je ugotovil, da je šel s svojimi obljubami preko vseh meja.
sukarchavo@tmail.com
26. 07. 2007 00.29
Clanek o Romih 7 po 8 strani komentarjev. Ce Slovenec naredi kriminal pa pisete da so sigurno bili juznjaki ki zivijo v Sloveniji. Vedno krivite nekoga drugega slovenci ste prekulturni da bi naredili kriminal. Se vidi kako nestrpni in pa pa rasisticni ste nekateri slovenci na tem forumu. BOLJSE BITI ROM KOT PA RASISTICNA NORA KRAVA, GOOD LUCK STROJANS
hinko.murovec@siol.net
25. 07. 2007 20.07
Spoštovani g. Danipxx / 19:16 / V tamkajšnji okolici sem živel pred leti še v času bivše države , ko si ni mogel vsak privoščiti svoje zakonodaje in pravil. Ne trdim, da ni med Vami tudi normalnih in kot pravite prijaznih ljudi. Toda to kar ste tam živeči pokazali je preko vsake meje. Možnosti imate dve: ali ni med vsemi enega toliko pametnega, da bi znal že zdavnaj po zakoniti poti doseči vzpostavitev normalnega stanja ???? Ali pa je vse skupaj produkt nestrpnosti in sovraštva in ni bilo in je ni dejanske pravne podlage za zakonit pregon posameznih krivcev !!!. V vsakem primeru je seštevek v vašo škodo. Zakaj ? Prva varianta dokazuje , da ste tepci, druga da ste ksenofobi in nestrpneži. Problem z Strojani bi bil v samem začetku lepo rešljiv, če bi zbrali nekaj dokazov, bi dva ali trije krajevni heroji zmogli v treznem stanju toliko korajže, da bi podpisali ustrezno prijavo in bili pripravljeni pričati na sodišču. Seveda mora biti za kaj takega najprej resnična podlaga, vse nakladanje o posiljenih ženskah in dekletih pred časom je dajalo občutek, da so pravzaprav tam že kar vsi novorojeni potomci Strojanov . Ljudje sami ste se s svojimi bedarijami zakopali v nekaj zaradi česar bodo še vaši otroci poslušali posmeh in zbadlivke. Nasedli ste svojim vaškim liderjem in kot čreda ovc ponavljali pravlice vaših dam. Kolikim so pri njihovih izvenzakonskih avanturah prišli prav strojani posiljevalci?? Ubogi rogati mačoti. Sicer pa ima večina kakšen objek zgrajen na črno in na vodovarstvenem območju , torej v čem ste drugačni od ciganov- v kulturi obnašanja ??. Verjamem, a so Strojanovi znali in tudi hoteli izkoristiti Vaše značajske lastnosti in razgledanost. So pač dokazali , da so precej pametnejši od vaših vaških genijev to pa boli. LP
kandazar@gmail.com
25. 07. 2007 20.07
Hinko pomir se. Ma o kaki noči dolgih nožev govoriš. A je kej narobe s tabo. Zanimivo je da sem se pogovarjal z bivšim romskim svetnikom iz NM, ki je dobro poznal to družino strinjal z ravnanjem vaščanov. Še bolj zanimivo je, da ostali romi strojanov ne marajo. Le zakaj? Aja pa še zanima me kaj bi morala policija storiti tisto noč (to sprašujem gospoda murovca, malosutro,...)? Bi morala fizično obračaunati z vaščani in jih pol odpelajati v pripor? In kaj potem? A naj bi se začel folk iz ambrus odseljevat? Drugače pa sem mnenja, da me imajo sosedje pravico zahtevati da se odselim če bom delal take stvari kot so jih strojani in policija ne bo ukrepala zoper mene.
danip1
25. 07. 2007 19.16
gospod Murovec, svetujem vam, da nekaj časa, morda med dopustom, preživite v Ambrusu in njegovi okolici. Nismo dolenjski pijanc, ksenofobi tudi ne. Smo preprosti, prijazni LJUDJE, ki samo želimo živeti v miru. Je to težko razumeti? So mar naše želje, zahteve prevelike?
Rossi 46
25. 07. 2007 19.02
Nevem kaj ima pri tem g.J.J..ki je skušal tem ciganam pomagati,vse drugo sranje so opravili novinarji,ki v tistem času niso imeli drugega dela oz.ukaz bivše vlade je bil pač takšen,da se mora g.Janšo spraviti v črno luč,kar jim je več kot uspelo.
hinko.murovec@siol.net
25. 07. 2007 18.15
Največji dobesedni cigani ( pojmovno po Vaše ) ste tisti, ki izražate tako sovraštvo do njih. Vse sranje je delo sedanje vlade oziroma JJ in Mateja, ki sta dopustila, da je zmagal zakon ulice. To kar je dopustila vlada JJ je noč dolgih nožev v malem. Karkoli naredili, škoda in to nepopravliva je bila narejena takrat, ko je Mate ob blagoslovu JJ popustil dolenjskim pijancem in ksenofobom brez pameti in srca. LP
Jethro
25. 07. 2007 17.59
malasutra...če si kaj spustil/a med mojimi vrsticami, bom ponovil...veliko romov/ciganov je po Sloveniji, ki delajo za svoj kruh, trdo, kot večina nas slovencev...krivim našo državo na polni črti, ker ni biloa sposobna uredit vprašanja glede romskih - Strojanovih problemov ama ništa...veliko je romov, ki ima ZELO DOBRE SOSEDSKE odnose...če pa misliš še vedno, da nas za rome/cigane nič ne briga, da smo samo napihnjenci, nacionalisti, klerofašisti in po možnosti rasisti...te lahko samo razočaram, ker vse to nisem ne jaz ne tisti, ki pač obnašanje te družine in odziv države do tega ne podpiramo! Žal, ne morejo se mi smilit ljudje, ki so odrasli, imajo možgane za mislit (upam), poznajo zakone in se seveda kljub vsemu na to požvižćgajo in znajo samo tožit po temu, da so se jim zgodile krivice!!! Če je lahko večina nas slovencev vsaj toliko resna do države in si urejamo življenja po najvboljših močeh, vsaj poizkusit v tej smeri, zakaj bi potem moral razumeti in podpirati to familijo, ki jo je zasovražila cela vas in to brez medijev????? Mediji so nastopili kasneje, ko je vaški kotel že kipel...tako, da ne bi krivil medijev, da so on i to sranje skuhali!!! Pa še enkrat - vsem, lep pozdrav
euro
25. 07. 2007 14.49
Kaj pomeni stalno ponavljajoča fraza: nišče te ne more preganti s tvoje zemlje? Pomeni, da lahko uporabljaš svojo zemljo (prostor) glede na okoljsko določeno namebnost! Če je parcela gozd, je pač ne moreš uporabljati za bivalni (gradbeni) prostor. To velja za vse državljane!
mine.rine@gmail.com
25. 07. 2007 14.13
Pa nej gre vse u PM----- zanje jih bolj skrbi kot za nas !!!!! Pa sej so sami sraje nardil!!!!!!! nej se sami dogovorijo s policijo ne pa...... eeeeeeeeh!!!! XP brez-veze
xes
25. 07. 2007 14.03
selekt.lj: se strinjam... la familie strojan je povzrocila toliko kriminala in skode, pa so se kr na svobodi... nezaslisano in sramotno za slovenijo, da ne zna urediti zadeve in poslati odgovorne clane familije strojan za zapahe kamor sodijo!
srpko
25. 07. 2007 13.55
VELIKA SRAMOTA ZA SLOVENIJO, DA ZADEVE NE ZNA UREDITI. ROMI ŽIVIJO TUDI DRUGOD PO EVROPI, PA TAKIH ZAPLETOV NE POZNAJO. Navsezadnje gre za ljudi, naše ljudi, ki so potrebni pomoči. Kje je sedaj krščanska Slovenija? Kje je RKC. Bla, bla, bla.
gadni@email.si
25. 07. 2007 13.52
Šli so na ogled kje v Ambrusu bodo postavili vilo, ko bo Čeferin iztožil državo.
malasutra@gmail.com
25. 07. 2007 13.38
joško82, škoda truda za tele tu. oni mislijo, da s "cigani "lahko delaš prav vse samo zato, ker so "cigani". briga jih ustava, pravna država, na vse to se lepo požvižgajo. briga njih, da gonijo trideset ljudi neke družine naokoli kot živino iz staje v stajo. briga te napihnjence, nacionaliste in klerofašiste za vse to. oni ja imajo janšo v sedlu. to je edino, kar njih briga.
Joško82
25. 07. 2007 13.24
Jethro, v tem pogledu se skor strinjam s teboj. Tudi jaz študiram in se financiram sam u LJ. In problem je res ustvarila država, ne samo ustvarila, še povečala ga je. Ja, so problematična družina, ampak tut za take imamo ukrepe, samo izvajat jih je treba. Krivda države. Mar bi šli v Ambrus, jih aretiral za vse prekrške, ki so jih naredil, strpal u areste, otroke dal v rejo in vsi (razen njih) bi bli veseli. Slovenija bi zopet postala Indija Koromandija. Problem, ki pa ga izpostavljamo nekateri na tem forumu pa je, da ne moreš človeka izgnati iz njegove zemlje. S tem precedanom lahko naslednji doseže preselitev svojega soseda v bloku. Tu je problem. Če ti nekdo ne bo več všeč, poklič policijo in jih bo preselila. Za vse pi**rije, ki so jih nardil, dejmo jih pred sodnika, pol pa u keho. Ampak to kar je pa država naredla je bil pa višek. Če bi Mate imel vsaj kanček politične kulture kot minister, bi mogu po tem dogodku odstopiti za besede izrečene v Ambrusu.
.vedno
25. 07. 2007 13.21
medvede naj tja naselijo, pa naj tete cigane medvedi požrejo pol pa bo že enkrat mir
max99
25. 07. 2007 13.15
novinarji kaj ste naivni do teh ciganov. so vas pa natgnil kot fračoi. sedaj rastejo gobe v okolici ambrusa pa so šli mal nabirat hahahahaha
Jethro
25. 07. 2007 13.03
Tukaj pa smo našli skupno točko...in sicer luknjo v zakonu! Brez papirjev ne moreš dokazovati lastništva...torej? Ali so res oni lastniki te zemlje ali je morda to lastništvo zemlje navidezno? Ne priznavam nepravičnosti izgona...niti najmanj!!! Če se je celo naselje dvignilo na noge in to storilo, je več kot očitno kakšna družina je to!!! Če poznate malo take majhne domače kraje, potem veste kakšni dobri ljudje v njih živijo, vsaj ponavadi je tako!!! Niem še bil v vasici, kjer ne bi bila prijaznost vaščanov vredna omembe!!! Torej jih podpiram!!! Na žalost se zavedam, da je naša država v ku***...vendar na njihovem mestu (Strojanovih) ne bom nikoli...Kakor si boš postlal, tako boš ležal! Ta pregovor pove dosti...kdor sam zase lahko, zna, ima možnost in tudi poskrbi, se ima ali se pa bo imel dobro...če pa nekateri na moj in na račun vseh nas davkoplačevalcev koristi socialo in zahteva zemljo, se mi pa zdi višek!!! Vem, kot je nekdo že napisal spodaj, če jim država pač VSE dovoli, bojo seveda to izkoristili, a vendar me razkuri dejstvo, kako se potem ta družina obnaša!!! Kot sem že napisal, delam cele dneve, vmes imam izredni študij, ki si ga SAM financiram, plačujem najemnino in vse svoje stroške, držim se zakonodaje, pa mi država kvečjemu še kaj pobere zraven, ne pa da mi da zemljo in ne vem še kaj!!! Naj se raje ta družina poskusi v moji in situacijah ostalih poštenih slovencev, ne pa, da bi se moral zamislit življenje v njihovi koži!!! Veliko je poštenih romov/ciganov v Sloveniji, ki trdo služijo svoj kruh in sploh imajo ZELO DOBRE SOSEDSKE ODNOSE!!! Tale družina pa....no way!!! Država ni pravična do njih, pravi ta družina...Kako si drznejo!!! Če pa domnevaš, da preveč mislim, se pa s tem sprijazni, ker nazadnje smo ljudje pač taki...misleči, baje! In verjamem, da nisem napisal prav nobene neresnice, ampak opisal realno stanje o problemu, ki ga je napravila država s to družino!!! Pa lep pozdrav
Rossi 46
25. 07. 2007 12.57
Zakaj si toti Strojani lahko privošči vse pa zato niso kaznovani?Zato ker so cigani na dolenskem kakor naši opozicijski poslanci,ki ničesar niso in verjetno nebodo krivi.
Acid
25. 07. 2007 12.30
Ja en razlog mora bit da je ljudjem po vseh teh letih prekipelo in da so stvari prijeli v svoje roke. Saj vendar nismo tako naivni dragi slovenci da bomo verjeli v to da smo nekoga izgnali za prazen nič?