Slovenija

Študentje še vedno na cesti

Ljubljana, 23. 01. 2007 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V študentski dom na Litostrojski bi se morali vseliti prvi študentje, vendar to zaradi klornega šoka še ni mogoče.

V študentski dom na Litostrojski, ki ga je javni zavod Študentski domovi v Ljubljani zaradi spora med naročnikom in izvajalcem dobil v upravljanje šele prejšnji teden, se v sredo še ne bodo vselili prvi študenti. Vselitve so zaradi klornega šoka, ki so ga opravili v ponedeljek, preložili na prihodnji teden, je povedala direktorica domov Ksenija Preželj.

Zaradi klornega šoka bodo prve vselitve v Študentski dom Litostroj možne šele v ponedeljek
Zaradi klornega šoka bodo prve vselitve v Študentski dom Litostroj možne šele v ponedeljek FOTO: POP TV

Klorni šok so opravili, ker blok kar leto dni, vse od izgradnje, ni bil v uporabi. Ker to traja dva ali tri dni - zamenjati so morali 10.000 litrov vode in opraviti vse potrebne teste -, so morali vselitve preložiti s srede na ponedeljek, je pojasnila Prežljeva.

Kot je povedala prejšnji teden, se bodo v novi dom s 406 ležišči najprej naselili študenti, ki že imajo posteljo v katerem od študentskih domov, a so izrazili željo po zamenjavi, nato naj bi se vselili kandidati s prednostne liste za sprejem v domove.

študentski dom
študentski dom FOTO: POP TV

O sporu med ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter podjetjem Gradis skupina G - podjetje zahteva okoli 772.000 evrov plačil za dodatna dela, medtem ko na ministrstvu trdijo, da so sestavni del pogodbe na ključ - pa bo, kot je znano, odločilo sodišče.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.