Slovenija
Oglas

Suh vrt ali bujno zelenje

Ljubljana, 29. 05. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V suhih mesecih brez dežja in še posebej v vročih poletnih dneh je pomembno, da skrbimo za racionalno potrošnjo vode. Suh vrt je idealna rešitev za ohranjanje vode, vendar mnogo vrtnarjev ne želi peščenega vrta s kaktusi, sukulentami in podobnimi rastlinami odpornimi na sušo.

Za lep zelen vrt je potrebno redno zalivati, vendar je maratonsko zalivanje lahko precej naporno, zamudno in potratno. Prenašanje težkih vrtnih cevi in zalivalk polnih vode na vrt je težko opravilo, zato je smiselno uporabiti voziček za cev ali kolut. Primerni so za vrtove ter terase vseh velikosti, lastniki vrtov pa lahko zalivajo udobno in brez pripogibanja.

Dirkalniki za srednje velike in velike vrtove

Kadar je potrebno zalivati oddaljene kotičke vrta je potrebno cev prenesti daleč na vrt. GARDENA Kovinski voziček za cev CleverRoll ponuja z velikim robustnim kolesom in visokokakovostno zasnovo maksimalno mobilnost na vrtu, cev pa zapelje hitro in priročno. Funkcija Kick&Stand, zložljiva podporna noga ter dvignjena kolesa zagotavljajo maksimalno stabilnost, zato voziček ne izgubi ravnotežja tudi ko je cev odvita. Zložljiva ročica z ročajem iz mehke umetne mase omogoča preprosto navijanje cevi.

Kovinski voziček CleverRoll ponuja stabilnost in olajša zalivanje, saj voziček med vlečenjem cevi ostane na mestu.
Kovinski voziček CleverRoll ponuja stabilnost in olajša zalivanje, saj voziček med vlečenjem cevi ostane na mestu. FOTO: Arhiv ponudnika

Mojstri za srednje velike vrtove in terase

Vedno je najhuje vrtno cev po uporabi znova pospraviti, še posebej če je bila razgrnjena na vlažni zemlji. Vrtne cevi na tleh so ovira in kaj hitro se zapletemo vanje. GARDENA Stenski nosilec za cev RollUp je idealna rešitev za udobno zalivanje vrta in priročno shranjevanje. Kratki koraki med odvijanjem poskrbijo, da se cev med uporabo ne poskuša naviti nazaj. Ker se vrti za 180, omogoča prilagodljivo zalivanje brez vozlanja in pregibanja cevi. Visokokakovostna vzmet zagotavlja zanesljivo in preprosto navijanje. GARDENA Vrtni nosilec za cev RollUp M lahko postavite kamor koli na vrtu. Nosilec lahko zasučete za 360 stopinj, zato dosežete prav vsak kotiček na vrtu. Idealna višina poskrbi, da se robotske kosilnice SILENO vozijo tudi pod nosilcem.

Stenski nosilec RollUp se vrti za 180° in poskrbi za udobno zalivanje vrta brez vozlanja cevi.
Stenski nosilec RollUp se vrti za 180° in poskrbi za udobno zalivanje vrta brez vozlanja cevi. FOTO: Arhiv ponudnika

Lahkotno prenašanje in shranjevanje

Ko se odločate za novo vrtno cev je smiselno razmisliti tudi o praktičnosti. Stenski nosilec za cev 50 Set je priročen za trajno shranjevanje cevi in mobilno uporabo. Odstranljiv nosilec poskrbi, da lahko cev vzamete s seboj na dopust ali kampiranje. Trikotna oblika in nizko nameščeno težišče zagotavljata posebno visoko stabilnost. Vrtno cev lahko navijete udobno, brez zapletanja s pomočjo ročice.

Stenski nosilec za cev 50 Set poskrbi za mobilno uporabo ali praktično shranjevanje vrtne cevi.
Stenski nosilec za cev 50 Set poskrbi za mobilno uporabo ali praktično shranjevanje vrtne cevi. FOTO: Arhiv ponudnika

 

Naročnik oglasa je Husqvarna.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1