Slovenija

Šuštar pred preiskovalnim sodnikom

Ljubljana, 07. 08. 2007 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.K./V.L./STA
Komentarji
15

Kljub temu, da so Šuštarja minuli petek izpustili iz zapora v Kanadi, se je še isti dan znova znašel za rešetkami.

V ponedeljek se je Šuštarju iztekel sedemdnevni pripor v Kanadi
V ponedeljek se je Šuštarju iztekel sedemdnevni pripor v Kanadi FOTO: Policija

Neuradno smo izvedeli, da so nekdanjega državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Borisa Šuštarja, ki je zaradi zlorabe položaja obsojen na 6 let zapora, minuli petek izpustili iz imigracijskega zapora, vendar ga je pred stavbo pričakal FBI in ga ponovno aretiral zaradi mednarodne tiralice, ki jo je za njim razpisala Slovenija. Šuštarja so danes zvečer znova privedli k preiskovalnemu sodniku, zaslišanje po vsej verjetnosti še traja.

Kot trdijo naši viri, je Šuštar plačal 13 tisoč dolarjev varščine, katero mu je pred dvema tednoma, ko so ga v Torontu aretirali zaradi neveljavnih osebnih dokumentov, naložil sodnik.

Ministrstvo mora prositi za izročitev

Čeprav je Kanada že sporočila, katere dokumente jim mora Slovenija poslati, če hoče zaprositi za Šuštarjevo izročitev, pa ti še vedno niso prevedeni.

Kanadske oblasti so Šuštarja aretirale ob prihodu na narok za politično zatočišče in odredile 48-urni pripor. Za sedemdnevno podaljšanje pripora so se kanadski organi odločili, ker je za njim razpisana mednarodna tiralica in ker je njegov potni list preklican.

Med Slovenijo in Kanado ni dvostranske pogodbe, ki bi se nanašala na izročanje, Kanada pa prav tako ni podpisnica Evropske konvencije o izročitvi iz leta 1957. "Če teče zoper nekoga, ki se nahaja v Kanadi, v Sloveniji kazenski postopek ali če ga je sodišče že obsodilo, lahko minister za pravosodje vloži prošnjo za njegovo izročitev," so sporočili z ministrstva.

Šuštar, ki naj bi v Kanadi zaprosil za politični azil, je brez veljavnih dokumentov, saj so mu jih slovenske oblasti preklicale.

Sicer kanadski pravosodni organi lahko izročijo Šuštarja Sloveniji tudi na podlagi tiralice, ali pa ga izženejo iz države, ker nima veljavnih osebnih dokumentov.

Kakšna bo dejansko usoda Borisa Šuštarja, bo po vsej verjetnosti znano v prihodnjih dneh.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
09. 08. 2007 09.24
Bravo TončekBalonček, jožajoža že prevaja, pomagaj mu še ti, saj si vendar najbrihtnejši prevajalec, sodnik, krvnik, .. Tebe je pa škoda za vsak dan! Mimogrede, kdo pa uporablja ta teden vaše družinske možgane?
Tonček Balonček
08. 08. 2007 14.05
Retema, to ni res!!! kanada ne potrebuje vsega dosjeja, pozanimaj se malo in ne trosi "klobasanj", če ne veš, kako zadeve tečejo! Za začetek je dovolj, če nimaš veljavnega potnega lista, potem je tiralica, potem sodba itd., Kanada ne rabi sodnega spisa, lepo prosim!
exim@t-2.net
08. 08. 2007 08.46
Kar pljuvajte, nagci! Šuštar bo zaprt, jožajoža ga bo pa obiskoval, skupaj z bonsaiem in ostalimi "trpečimi". Jožajoža, tebi pa še prej predlagam, da pomagaš pri prevodu, saj je tvoje znanje gobcanja za strašno visoki ravni.
Jožajoža
08. 06. 2022 11.04
+1
Hvala,za mene velja nivo komuniciranja.z osebki,kot si ti ne polemiziram.
kriss714@amis.net
07. 08. 2007 22.49
Ajd, retema, ne bluzi Dve strani povzetka svinjarij napisano v angleščini. Če to ni dost pa par kanadskih državčljanov povabit na podaljšane počitnice all inclusive, z obrazložitvijo, kako zelo si želimo srečanja z skorumpiranim gospodom.
bostjan_safaric
07. 08. 2007 19.52
naj ga čimprej izpustijo, ker bo po nekaj pritožbah itak spoznan za nedolžnega in bo tožil državo za astronomsko vsoto ob kateri bodo miljoni, ki jih je "baje" ukradel drobiž. Pa trikrat ugibajte kdo bo to plačal. Poglejte na plačilno!
K_K
07. 08. 2007 19.51
tonček balonček - ne klobasaj neumnosti okoli prevoda ! ta spis je kup paprja, visok okoli 30 cm. prevod mora biti brezhiben in pravniško nesporen. ministrsvo ne dela prevodov na zalogo, zato je to zelo obsežno in zahtevno delo.
Jožajoža
07. 08. 2007 18.48
sodnica, ki ga je obsodila v sloveniji, je že ob službo.janša z njim kuje le politične točke,.primer se bo pa zaključil, kot se je ZAKLJUČILO Z SADARJEM. JE ŽE V VLADNI SLUŽBI, SVETOVALEC BAJUKA
Prvo Bore
07. 08. 2007 18.06
Kaj bo s Šuštarjem? Tako kot sem že povedal, da je on žrtveno jagnje in to za obe strani. Obe strani sta si pridobila politične točke, navadni državljani ,pa smo pobrite ovce. Koga pa so obsodili od države v 15 letih ? Koga ? Ma smo ovce, ki jih je treba do golega ostrižt.
kriss714@amis.net
07. 08. 2007 17.58
Sem imel priliko prebrati kar nekaj bistroumnih "Sodb v imenu ljudstva". Kdor bi se lotil in ljudstvu predstavil najbolj lušne "cvetke" v imenu ljudstva, bi verjetno obogatel. Stvar bi se prodajala bolje, kot njega dni Alan Ford. Tonček, hecal sem se........
kresni?ka
07. 08. 2007 17.39
Pod nosom se bodo obrisali in moto zgodbe je: In v Kanadi je živel bogato do konca svojih dni.
Felix2
07. 08. 2007 17.20
Mislim, debili tile novinarji T.S./V.L. ko se sprašujejo, kaj bo s Šuštarjem? Treba se je vprašat, KAJ BO Z DENARJEM; KI GA JE UKRADU OD DRŽAVE S SVOJIMI MAHINACIJAMI? In tile novinarji se tega ne bojo vprašal. Zakaj ne? Ker je bil v pravi stranki. Ve se kateri!
kriss714@amis.net
07. 08. 2007 17.05
Tonček, strokovnjaki še čakajo navodila, kaj naj bi prevajali, pa kako, pa bojo najprej en teden prevajali navodla, potem bojo iskali prevajalca za v kanado...... Sploh, pa, bodi tiho, sodstvo je nedotakljivo, kako si sploh upaš vtikati v papirje v imenu ljudstva, katerega del si tudi ti in po uradni dolžnosti ne smeš nič vedeti, še manj kritizirati..................
asparagus@mail386.com
07. 08. 2007 16.40
Bojo pol ukrepal, ko pridejo z dopusta.
Tonček Balonček
07. 08. 2007 16.13
Kaj bo s šuštarjem je brez zveze, bolj me zanima, kaj naj naredimo s Šturmom! Če en more v mesecu dni zrihtati enega prevoda in ga poslati v Kanado, nimamo z njim kot ministrom kaj početi, da si bo pa stalno oblizoval svoje žnable, ga pa tudi ne bomo plačevali! En resen pogovor s predsednikom vlade bi bil za začetek minimum! Da ni lokacija tega Šuštarja spet v državnem interesu in kakšna tajnost?