Slovenija

Svet, kot ste ga bili vajeni – na Kanalu A vsak delovnik ob 18. uri

Ljubljana, 20. 04. 2020 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nekajtedenskem premoru, ko je oddaja Svet delovala v nekoliko prilagojeni magazinski obliki Svet doma, se Svet na Kanal A z današnjim dnem vrača v svoj studio, v živo ob 18.00. Kaj prinaša oddaja Svet?

 

 Kristina Hacin, urednica dnevno informativne oddaje Svet na Kanalu A ob vrnitvi oddaje Svet izpostavlja: "Veseli smo, da se vračamo v obliki, kot jo gledalci poznajo. Z veseljem smo zadnje tedne pripravljali tudi oddajo Svet doma, ker smo ugotovili, da so ljudje v teh dneh, ko se je vse vrtelo samo okrog negativnih zgodb, potrebovali tudi nekaj pozitivnega, morda nasvet, kako preživeti čas brez socialnih stikov in predvsem videti, da v tem niso sami. Zdaj, ko se razmere umirjajo, pa je prav, da se tudi mi vrnemo v obliko, kot jo poznamo že več kot 13 let in ljudem vsak dan ob 18. uri podamo zadnje informacije, jim odgovorimo na vprašanja, ki si jih zastavljajo in poskušamo reševati težave, ki jih bo to obdobje prineslo. In teh zagotovo ne bo malo. Ob tem pa še vedno ohranimo optimizem, upanje in hvaležnost. Svet se torej postopno vrača v normalno življenje in s tem tudi Svet."

Kristina Hacin
Kristina Hacin FOTO: Kanal A

Voditelja znova v domačem studiu

Osrednji voditeljski par oddaje Svet Nuša Lesar in Gregor Trebušak veselja ob vrnitvi v studio oddaje ne skrivata. V ospredju bodo teme, ki se dotikajo aktualnih dogodkov doma in po svetu z vseh področij življenja.

 

Nuša Lesar in Gregor Trebušak.
Nuša Lesar in Gregor Trebušak. FOTO:

 Gregor Trebušak ob tem dodaja: "Mineva šesti teden epidemije novega koronavirusa. Vsi smo se morali v tem času prilagoditi na nove razmere, ki jih nismo bili vajeni. Zato je naša ekipa najprej pomagala pri sestavljanju informativnih oddaj na POP TV, Nuša je vmes skrbela za teme, ki jih drugje niso imeli in za nekaj optimizma, zdaj pa se vrača tudi Svet, kot ga poznate. Pa čeprav svet ne bo več tak, kot je bil pred šestimi tedni. Zato bomo zdaj skupaj ustvarjali novega. Kakšen je in bo, pa boste, kot ste bili tega vajeni, videli na Kanalu A ob 18. uri. Se prav veselim tako našega studia kot vaše družbe."

 Nuša Lesar ob vrnitvi: "Vesela sem, da se je Svet kljub turbulentnim časom pokazal kot ljudem ljuba izbira. V času, ko na nas z vseh strani prežijo pretežno negativne novice, se bomo še naprej trudili iskati ravnovesje med resnično potrebnimi informacijami in prepotrebno sprostitvijo, da gledalcev ne bi mučile skrbi in tesnoba. Ostajamo na voljo za težave in uspehe malih ljudi, ki jim bomo z veseljem vedno namenili čas."

 Oddaja ostaja zvesta svojemu poslanstvu, iskanju odgovorov na vprašanja, ki jih imajo posameznice in posamezniki v času, ki nam je obrnil življenja na glavo, še posebej veliko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3