Slovenija

Svet URI Soča izglasoval razrešitev direktorja

Ljubljana, 11. 04. 2024 21.10 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svet Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča je na seji izglasoval razrešitev direktorja Zvoneta Čadeža. Razloge za njegovo razrešitev bodo pojasnili, ko bo k sklepu sveta soglasje podala vlada, je dejal predsednik sveta Tomaž Pliberšek. To bo predvidoma naslednji teden.

Če bo vlada sklep sveta potrdila, bo mandat Zvoneta Čadeža zaključen. Tomaž Pliberšek je pojasnil, da bodo na URI Soča v tem primeru imenovali vršilca dolžnosti direktorja. Izbrali ga bodo med osebjem na zavodu, saj jim je "pomembna kontinuiteta in umiritev razmer". Takoj, ko bo mogoče, pa bo svet zavoda objavil razpis za novega direktorja.

Zdajšnji direktor Zvone Čadež je v izjavi za medije po razpravi na seji dejal, da ga bo svet razrešil predvsem zaradi poslovanja zavoda. Meni, da so očitki sveta neupravičeni in posledica "politične čistke", saj je član stranke SDS.

URI Soča
URI Soča FOTO: Luka Kotnik

Pojasnil je, da je izguba zavoda v lanskem letu v višini približno 902.000 evrov posledica energetske sanacije. Pred tem je v izjavi za svet zapisal, da je poslovanje tudi posledica izpada samoplačniških dejavnosti in povečevanja mase plač za zaposlene.

Čadež je še napovedal, da bodo vložili tožbo na upravno sodišče, s katero želijo, da se izvršitev odločbe zadrži. Poleg tega je napovedal vložitev tožbe na delovno sodišče.

Predsednik sveta zavoda Tomaž Pliberšek je na vprašanje, ali so Čadeža razrešili iz političnih razlogov, odgovoril: "Podatek, ki ga navajate, je dejansko popolnoma irelevanten." Poudaril je, da deluje skladno s poslovnikom URI Soča in dodal, da je tožba pravica Čadeža.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
12. 04. 2024 10.09
+1
Direktor Zvone Čadež se pritožuje, da so ga zamenjali kot direktorja, zato ker je član SDS-a, to je izjavil tudi pred kamerami,ves napihnjen in z blestečo rumeno strankarsko kravato okrog vratu, sedaj je tudi vse zelo jasno zakaj se je ta URI Soča, ki se ukvarja z najbolj prizadeto strukturo ljudi, tako vztrajno upiral temu da invalidom niso hoteli delati zdravniških za invalide, pa je bil URI Soča ustanovljen in financiran za pomoč invalidom , pa so ODREKLI pomoč invalidom, bi moral direktor odstopiti, sramota za človečnost na osnovni ravni, sicer pa direktor Soče Čadež pravi da ga politično odstavljajo, POLITIČNO JE BIL TUDI POSTAVLJEN IN POLITIČNO BO ODSTAVLJEN, sicer pa bi moral sam oditi zaradi sramotnega odnosa do najbolj šibke in ranljive skupine ljudi, invalidov.
mali.mato
12. 04. 2024 08.43
+2
Razloge za njegovo razrešitev bodo pojasnili, ko bo k sklepu sveta soglasje podala vlada, je dejal predsednik sveta Tomaž Pliberšek.--------------- Razlog je že dolgo znan - to je zahteval Golob.
Sowkenc
12. 04. 2024 08.19
+2
Fides je SDS. Ali komu ni jasno?
12. 04. 2024 08.11
+3
Potrjeno da zdravnisko stvavko vodi vstrahajoci sds s svojimi vojaki
tamiflu
11. 04. 2024 21.50
+2
psihojanez je že aktiviral matoza, da bo še dodatno d.ek mešal
York
11. 04. 2024 21.38
+4
Svet URI Soča izglasoval razrešitev direktorja ... gospod Čadež tako nehumano, kakor se je delalo z invalidi v času vaše vladavine, Soča še ni poznala. In hkrati ste Zavod porinili v rdeče številke. Invalidi že mesece in mesece, nekateri že skoraj leto dni čakajo na sprejem in rehabilitacijo, medtem ko ste vi kapacitete prodajali za managerske preglede. V času stavke ste ukazali zapreti edino ambulanto za podaljševanje vozniških dovoljenj. Ne samo razrešitev, tudi kazenski pregon bi bil še kako upravičen. Bolnikom invalidom ste načrtno kratili zdravstvene in človekove pravice. Sram vas bodi.
Misika1967
11. 04. 2024 21.36
+5
Tu je potrebno menjat celotni kader. Nesramni,zaljivi,arogantni.