Slovenija

Svetniki potrdili mandat ljubljanske županje

Ljubljana, 27. 01. 1998 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski svetniki so na današnji izredni seji potrdili mandat ljubljanske županje Vike Potočnik. V krajšem nagovoru je Potočnikova poudarila, da mora Ljubljana storiti korak naprej, ter izrazila prepričanje, da bi bil lahko njen napredek mnogo hitrejši, če bi bilo v mestu manj politike in več pripravljenosti za iskanje soglasja pri reševanju mestnih problemov.

"Pustimo politiko parlamentu. Kadar se odločamo o razpletanju mestnih prometnih vozlov, ko načrtujemo gradnjo garažnih hiš ali kadar razpravljamo o dograditvi mestne čistilne naprave, mora biti naše vodilo eno samo: sprejeta naj bo tista rešitev, ki je za mesto najcenejša in strokovno neoporečna," je dejala Potočnikova in ob tem dodala, da nima iluzij o tem, da v mestu ni in ne bo politike, da ni in ne bo politično motivoranih sporov in zapletov. Prepričana pa je, da jih lahko ob skupni dobri volji spravijo na tisto mero, ki ne bo škodovala mestnemu razvoju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.