Slovenija

Svetovalec francoskega zunanjega ministra pri Kacinu na posvetovanjih o Kosovu

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik odbora DZ za mednarodne odnose Jelko Kacin je danes sprejel svetovalca francoskega zunanjega ministra Michela Fouchera, ki na turneji po državah v regiji zbira podatke o razmerah na Kosovu, v Albaniji, Makedoniji in Črni gori.

Kot so sporočili z državnega zbora, je Foucher Kacina seznanil z diplomatskimi prizadevanju Francije v okviru kontaktne skupine in G-8 za preprečevanje nasilja na Kosovu. Govoril je tudi o neuspelih pogajanjih v Rambouilletu, predvsem pa so ga zanimala slovenska stališča do uresničevanja politične rešitve za Kosovo, kakor tudi, ali je med Srbi in Albanci v pokrajini še mogoče sožitje.

Kacin je pojasnil vplive kosovske krize na države, ki mejijo na ZRJ, še zlasti na Bolgarijo in Romunijo. Po njegovih besedah je jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević ''nestabilnost vedno izvažal izven meja ZRJ, kar je utrjevalo njegovo notranjo moč''. Francoskemu diplomatu je predstavil genezo kosovske krize še iz obdobja nekdanje SFRJ. Posebno pozornost je posvetil oceni političnih razmer v Črni gori in Makedoniji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.