Slovenija

Svetovni dan Romov

Ljubljana, 07. 04. 1999 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osmi april je svetovni dan Romov. Ob tej priložnosti bo v Ljubljani potekalo več prireditev.

Jutri bodo v prostorih Informacijsko dokumentacijskega centra Sveta Evrope predstavili dejavnosti Sveta Evrope za Rome ter publikacijo Vere Klopčič in Miroslava Polzerja z naslovom Poti k izboljšanju položaja Romov v Srednji in Vzhodni Evropi - prispevki iz Avstrije in Slovenije. Sodelovali bodo avtorji iz obeh držav.

Mladi Forum Združene liste bo ob svetovnem dnevu Romov na Prešernovem trgu pripravil kulturno prireditev. V sklopu prireditve bo tudi okrogla miza z naslovom Ne želimo družbe, ki se otepa romskih naselij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.