Slovenija

Vlaki na vsakih 30, 60, 120 minut? 'Infrastruktura to dopušča'

, 23. 05. 2024 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Uvedba taktnega voznega reda, kakršnega že poznajo v številnih evropskih državah, bi bila po prepričanju strokovnjakov za trajnostno mobilnost mogoča tudi v Sloveniji ob današnji železniški infrastrukturi. Takšni vozni red bi omogočil bolj zanesljiv železniški promet in bolj ciljno usmerjene investicije, so poudarili na predstavitvi.

Železniška postaja
Železniška postaja FOTO: Bobo

Taktni vozi red pomeni odhode vlakov in avtobusov ob rednih časovnih intervalnih, na primer na vsakih 30, 60 ali 120 minut, je na na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil predstavnik Koalicije za trajnostno prometno politiko in direktor Inštituta za politike prostora Marko Peterlin.

Izpostavil je pet razlogov za uvedbo taktnega voznega reda, ki so jih predstavili tudi v publikaciji Slovenija v taktu. Po besedah Peterlina so cilji integriranega taktnega voznega reda več povezav, optimizirane, dobro usklajene povezave ter na splošno krajši potovalni časi v potniškem prometu.

Redni ritem voznih redov nudi potnikom zanesljivost in jim omogoča lažje prestope med vlaki. Taktne vozne rede v svojem železniškem prometu že uporabljajo številne evropske države, z izjemo Hrvaške tudi vse sosednje. Vpeljava takšnega voznega reda bi tako omogočila tudi lažje usklajevanje s tujino.

V Koaliciji za trajnostno prometno politiko ob tem nasprotujejo trenutnemu pristopu k načrtovanju investicij, kjer se najprej gradi infrastrukturo in nato oblikuje vozni red. Prepričani so, da je treba najprej uvesti in oblikovati vozni red ter šele nato razmišljati o potrebnih naložbah v infrastrukturo. S tem bi se po njihovem prepričanju preprečilo porabo javnih sredstev za naložbe, ki potnikom ne bi prinesle bistvenih izboljšav.

V Sloveniji se taktni vozni red sicer že omenja v nekaterih strateških dokumentih, med drugim v viziji razvoja slovenskega železniškega omrežja Vizija 2050+. "Težava je v tem, da ga imamo predvidenega v neki oddaljeni prihodnosti, se pravi, ko bomo imeli vso infrastrukturo urejeno, takrat bomo pa uvedli tudi taktni vozni red. Mi danes skušamo utemeljiti, da je to napačen vrstni red odločitev in da je taktni vozni red možno uvesti že na današnji infrastrukturi," je dejal Peterlin.

Za uvedbo taktnega voznega reda zato ne potrebujemo nujno nove infrastrukture, temveč politično odločitev, je prepričan Peterlin. S tem namenom so danes na ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek ter ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra naslovili pismo z željo po srečanju, na katerem bi pristojnim predstavili podrobnosti o samem predlogu. 

Železnica
Železnica FOTO: Bobo

Današnja infrastruktura omogoča, da so na nekaterih točkah prestopi lahko zelo učinkoviti, ne pa povsod, je ob tem izpostavil nizozemski inženir in strokovnjak za trajnostno mobilnost Nico Huurman. Taktni vozni red lahko predstavlja tudi orodje, s pomočjo katerega bi se ugotovilo glavne pomanjkljivosti v današnji infrastrukturi in kje so največje dodane vrednosti za investicije.

Te investicije bi nato vodile v uvedbo integriranega taktnega voznega reda. Kot je dejal Huurman, gre za nadgradnjo taktnega voznega reda, pri katerem se posamezne linije srečajo v t. i. taktnih vozliščih.

Z uvedbo taktnega voznega reda v potniškem prometu bi bile po prepričanju Huurmana potrebne tudi prilagoditve v tovornem železniškem prometu. V tujini je to urejeno na način, da tovorni vlaki vozijo v presledkih med posameznimi potniškimi vlaki.

Pri uvedbi integriranega taktnega voznega reda je po besedah Huurmana bistvena tudi integracija železniškega in avtobusnega prometa.

Inženir Nejc Geržinič je ob tem predstavil hipotetični primer delovanja omrežja z integriranim taktnim voznim redom za savinjsko regijo. Osrednje taktno vozlišče v tem primeru predstavlja Celje, kjer se srečajo tri linije, prestop med vsemi pa je omogočen vsako polno uro.

Geržinič je razvil tudi tri scenarije za razvoj slovenskega omrežja za integrirani taktni vozni red. Prvi scenarij predvideva manjše popravke, s katerimi bi se lahko doseglo integriranost na ravni celotnega omrežja. Druga dva scenarija sta bolj ambiciozna in predvidevata tudi izgradnje novih železniških povezav, pri čemer tretji scenarij predvideva tudi uvedbo vlakov, ki bi vozili s hitrostmi nad 160 kilometrov na uro.

Barbara Skrt Žvab iz podjetja Slovenske železnice - Potniški promet je na dogodku pojasnila, da se trenutno nahajajo v fazi številnih investicij, kar vpliva na izvajanje voznega reda in nerednost vlakov. Strinjala pa se je z ugotovitvijo, da je treba v prihodnje investicije prilagajati želenemu voznemu redu in ne obratno.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Noreply
24. 05. 2024 10.51
+1
Potrebno bi bilo zgraditi železnico tudi na zahod države. Do Godoviča, Ajdovščine, ....
Smuuki
24. 05. 2024 10.12
+3
Ideja ni slaba. Se bo treba pa odločit kaj spustiti po progi. Potniški ali tovorni vlak? Odločitev je znana. Za to idejo potrebujemo tretji tir mi pa še enega ne uspemo spacati. Mi smo v polpretekli zgodovini financirali delovne brigade zdaj smo se preusmerili na nvo je. Lastnike obkladamo z nalepkami kapitalist in jih omejujemo na mrtvo. Postajamo dežela uboštva. Naš cilh pod levimi vladami je še vedno isti. Enaki v revščini.
periot22
23. 05. 2024 18.29
+2
Železniški promet na nivoju 17 stol vse vlade nesposobne niso naredile popolnoma nič!
mackon08
23. 05. 2024 18.15
+1
Vlak vsakih 30 minut pa ja, že zdaj so prazni.
E.Nigma
23. 05. 2024 17.58
+0
Čez vikend jih naredite pogosteje pa se potem hvalite kako v Sloveniji cveti turizem. Če nimaš svojega avta sploh nikamor ne moreš it. Zakaj se pa nebu peljali z busom ali vlakom. Upokojenci imajo zastonj it pa ne morejo nikamor ker ni prevozov in to ne na relacij cca 24 km. Probaj it iz MB v terme Ptuj čez vikend ( 1 zjutraj en popoldan) ali MB v mislim da je na Rogli sprehod med vrhovi. Misija nemogoče. Pa poznam kup ljudi ki bi šlo. Zakaj pa ne z vlakom ali busom. Kamor se vsedel in se pelješ se posvečala družini in še kakšno pivo ruknes pa ni strah pred kaznijo.
SAKOSAKO
23. 05. 2024 14.48
+7
Strokovnjaki za trajnostno mobilnost naj raje razmišljajo o točnosti vlakov!!!
E.Nigma
23. 05. 2024 17.59
+0
Pagliaccio 46
23. 05. 2024 14.45
+3
Marsikdo bi imel rad to možnost 1x na dan vsaj v eno smer. In kje smo mi? 30+ let nazaj je bila menda celoletna zamuda vseh japonskih vlakov 11 sekund
wsharky
23. 05. 2024 14.44
+2
se vidi, ko je delo v svoje roke vzela naša mag. Alenka se nam sedi med in mleko
kajiith
23. 05. 2024 14.41
+1
3 razlicne verzije voznih redov trenutno (app, splet, 080)
Gernig
23. 05. 2024 14.39
+5
Nevem zakaj ne uvedejo direktnih linij kot naprimer Koper-LJ-Celje-Maribor brez vmesnih stojank. Vlak iz LJ-MB vozi 3 ure, in to predvsem zaradi tega ker na vsake 2 min stoji sredi ničesar če bo mogoče tokrat nekdo vstopil-izstopil...
Smuuki
24. 05. 2024 10.15
+1
Zato ker ta cilj s to progo tega ne more speljati. Zdaj smo osredotočeni na tovorni promet. Oboje pa ne gre. Obstoječi tiri tega ne uspejo sprejeti. Za to potrebujemo tretji tir. Trenutno misija nemogoče
ŠTRAJK ZA VSE
23. 05. 2024 14.36
+2
Ja, ja, pri denarju in Zokiju se vse konča.
ŠTRAJK ZA VSE
23. 05. 2024 14.35
+3
Ko bi malo manj razvijali in več uvedli... Pri nas že 30 let kaj vse razvijamo, prišli pa nismo kaj daleč...
Smuuki
24. 05. 2024 10.21
+2
Ostali smo na stanju otvoritve prve železniške proge. Kar nam je Avstroogrska naredila imamo še danes. Ne čisto vse. Veliko prog so demontirali in prodali za železo. Tako razmišlja levi pol. Niti tega kar smo že imeli nismo uspeli vzdrževati kaj šele kak km izdelati novih. Sto let za kačami smo. Dokler nam bo vladala rdeča zvezda tudi ne more biti drugače. Lenih lačnih ust je vsak dan več te nam pojedo ves razvoj. Če bi denar ki ga preko transferjev podelimo lenuhom namenili v železnice bi imeli potniške vlake na 10 min in vsi bi bili polni. Zdaj pa vsak s svojim avtom ker javnega prevoza v bistvu sploh nimamo