Slovenija
Oglas

Tatu in nega: kako pravilno skrbeti za tetovažo?

Ljubljana, 16. 01. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Imate nov tatu? Pri svežih tetovažah je nega izredno pomembna. Po celjenju pa večina na nego pozabi. Tako po nekaj letih tetovaža izgubi sijaj, linije se razlijejo in barve zbledijo. S pravilno nego skozi vsa obdobja, lahko tetovažo zaščitimo pred izgubo barv. Preverite, kaj je za nego tetovirane kože izredno pomembno.

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

NEGA SVEŽIH TETOVAŽ

Takoj po tetoviranju, tetover zaščiti rano s prozorno folijo, mesto pa tudi dezinficira. Zaščito je potrebno po 6-8 urah odstraniti in tatu umiti z mlačno vodo vsaj dvakrat na dan. Kožo nežno osušite in jo namažite s kremo, ki vam jo je priporočal tetover. Tako preprečite nastanek brazgotine in koži nudite primerno celjenje. V času celjenja se pojavi srbečica, vendar se izogibajte prekomernemu dotikanju tetovaže. Pred nanosom kreme si razkužite roke, da na rano ne nanašate bakterij. 

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

KAKO DOLGO JE TETOVAŽA OBČUTLJIVA?

Celjenje tetovaže traja od tri tedne do tri mesece, odvisno od njene velikosti. V tem času je potrebno ravnati previdno, rano redno umivati in nanašati kremo, da spodbudite celjenje. Če na koži opazite spremembe barve ali otekline, poiščite zdravniško pomoč in kontaktirajte tetoverja. V času celjenja tetovaže se odsvetuje kopanje in izpostavljanje soncu. Predela sveže tetovaže ne drgnite z brisačo in ne uporabljajte agresivnih mil. Odsvetuje se tudi telesna aktivnost in obisk savne, saj potenje celjenju tetovaže prav nič ne koristi. Ko se na tetovaži razvije tanka zaščitna plast kože, še rana ni zaceljena. Z nego in previdnostjo nadaljujte, da tetovažo ohranite sijočo in izrazito.

KO SE TETOVAŽA ZACELI …

Ko se rana posuši (po približno 3 tednih od tetoviranja), lahko pričnete z nanosom mazila, ki bo tetovažo ohranjalo v prvotnem stanju. Izberite takšno, ki je klinično preizkušeno in popolnoma varno za uporabo. Mazilo TATTOO NANO SHOCK s patentirano formulo za nego tetovaž, vam bo zagotovilo sijoč videz in žive barve tetovaže, da boste na svoje motive ponosni še veliko let. Veliko ljudi je po nekaj letih nezadovoljnih z izgledom svoje tetovaže, saj se linije razlijejo, barve niso več žive in tetovaža izgubi sijaj. S primerno nego, se lahko temu izognete. 

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika
Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

ZAKAJ IZBRATI MAZILO TATTOO NANO SHOCK?

Učinki so vidni že po prvem nanosu, mazilo ima lahko teksturo in je dobro mazljivo. Največji sovražnik tetovirane kože je sonce. Zato mora mazilo za nego tetovaže vsebovati visok zaščitni faktor, ki kožo varuje pred UV žarki, pred gubanjem in staranjem kože. Deluje antibakterijsko in protivnetno, saj vsebuje močne antioksidante – revolucionarni polidatin in vitamin E. Vse sestavine so naravne in klinično testirane, zato je mazilo primerno za vse tipe kože in ne povzroča alergijskih reakcij.

Tattoo Nano Shock
Tattoo Nano Shock FOTO: Arhiv ponudnika

30-DNEVNA GARANCIJA

Svoj nakup lahko opravite povsem varno, saj vam na vsako naročilo nudimo kar 30-dnevno garancijo. V primeru nezadovoljstva lahko izdelek vrnete, mi pa vam povrnemo kupnino. Svoje naročilo lahko oddate na spletni strani www.luxfactor.net ali na brezplačni telefonski številki 01 777 41 07.


Naročnik oglasa je Lux-Factor Cosmetics Ltd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3