Slovenija

Taufer postavil Matička ''na noge''?

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Režiser Vito Taufer, znan po izrazito avtorskih pristopih pri obravnavi gledaliških del, bo v najnovejši postavitvi komedije v petih dejanjih Ta veseli dan ali Matiček se ženi Antona Tomaža Linharta to temeljno delo slovenske dramatike po mnenju ravnatelja ljubljanske SNG Drame Janeza Pipana pravzaprav postavil ''na noge'', četudi se bo komu zdelo, da ga je obrnil ''na glavo''. Predvsem je, čemur je na novinarski konferenci pritrdil sam režiser, barona in Matička - v nasprotju z običajnimi interpretacijami - umestil v isto generacijo, tako da bo Naletla odigral Branko Šturbej in Matička Bojan Emeršič. V nosilnem igralskem kvartetu bosta še Nataša Barbara Gračner kot Rozala in Polona Juh kot Nežka.

Predstava bo doživela premiero to soboto, 10. aprila, in bo obenem v znamenju 70-letnice igralca Jurija Součka, ki bo v ''Matičku'' poustvaril figuro Žužka.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.