Slovenija

Teden otroka: mladi najbolj hrepenijo po prijateljstvu

Ljubljana, 03. 10. 2022 06.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.K.
Komentarji
1

V organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se začenja teden otroka, ki bo poudaril pomen prijateljstva in družbe sovrstnikov. Pod osrednjo temo Skupaj se imamo dobro se bodo zvrstili številni dogodki, od posvetov do delavnic. Otroci potrebujejo druženje in igro, kar je mogoče brez pametnih naprav, so poudarili v ZPMS.

 

Tudi podatki TOM telefona, ki je program zveze, kažejo, da mladi najbolj hrepenijo po prijateljstvu. Želijo si, da imajo družbo, da lahko s sovrstniki počnejo kaj skupnega. V družbi se tudi dobro počutijo, si zaupajo, se pogovarjajo, česar pametne naprave ne morejo nadomestiti, je opomnila predsednica ZPMS Darja Groznik. Po njenih besedah želijo spodbuditi tudi odrasle, denimo starše, učitelje in vzgojitelje, da namenijo čas otrokom, igri, tistemu, kar imajo otroci radi in kar je dobro tudi za njihovo počutje, je povabila.

Igra otrok
Igra otrok FOTO: Shutterstock

V DZ bo danes potekal posvet Za boljšo prihodnost otrok. Zbrane bo nagovoril predsednik vlade Robert Golob, še pred njim pa bo z uvodnim nagovorom nastopila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki je dala pobudo za posvet. Na podlagi prispevkov nevladnih organizacij in razprave z najvišjimi predstavniki državnih organov bodo ob zaključku posveta sprejeli konkretne vsebinske sklepe.

Zveza prijateljev mladine Slovenije pa bo prav tako danes pripravila posvet z istim naslovom, kot je geslo tedna. Spomnili bodo na to, da se je duševno zdravje otrok v času epidemije covida-19 poslabšalo, zaradi protiepidemičnih ukrepov so se šolali doma, medsebojnih druženj in interakcij, nujnih za njihov socialni in psihološki razvoj, pa ni bilo. Sodelujoči bodo z različnih vidikov osvetlili pomen medsebojnih odnosov, prijateljstva, sodelovanja in zaupanja. Med drugim bo sodeloval pri otrocih zelo priljubljen raper Boštjan Nipič - Nipke, ki je tudi ambasador letošnjega tedna.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

relos
03. 10. 2022 11.00
glavni problem mladih in predvsem otrok so klimatske spremembe, saj jim jo/bo odrasla populacija uničila eksistencialni prostor in bodo zatorej prav ti luštni otročki iz prispevka in vsi ostali zalo trpeli čez 30 let.