Slovenija

Teden slovenske drame - prva tekmovalna predstava

Kranj, 14. 04. 2000 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Tednu slovenske drame (TSD) bo v Prešernovem gledališču v Kranju drevi ob 19.30 prva predstava tekmovalnega sporeda, igra Vladimir, ki jo je napisal in zrežiral Matjaž Zupančič, v izvedbi SNG Drame Ljubljana.

Vladimirja so v ljubljanski Mali drami krstili 11. marca lani. Leta 1998 ga je strokovna žirija Tedna slovenske drame proglasila za najboljše dramsko besedilo in ga nagradila z Grumovo nagrado. V drami igra kvartet Marko Mandič v vlogi brezposelnega Aleša M., Maša Derganc k. g. v vlogi študentke Maše T., Gorazd Logar kot študent Miki B. in Dare Valič v vlogi Vladimirja D. Dramaturginja je Darja Dominkuš, scenografka in kostumografka Janja Korun.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.