Slovenija
Oglas

Tek z verjetno najlepšimi razgledi pri nas

Ljubljana, 08. 08. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ali ste vedeli, da pri nas obstaja tekaški dogodek, ki s svojimi trasami poveže Kobarid v Dolini Soče, Bled, Radovljico, Žirovnico in Kranjsko Goro? Lahko bi dejali, da poveže kar celotno področje Julijskih Alp in tako lepo obkroža našo najvišjo goro Triglav ter celoten Triglavski narodni park.

Prekrasne stezice in čudoviti razgledi na vrhove Julijskih Alp. Foto: Luka Fabčič
Prekrasne stezice in čudoviti razgledi na vrhove Julijskih Alp. Foto: Luka Fabčič FOTO: Arhiv naročnika

Julian Alps Trail Run je zagotovo največja trail tekaška prireditev pri nas in tudi ena največjih v širši regiji, kar se kaže tudi v številu prijav. V Kranjsko Goro med 16. in 18. septembrom namreč letos prihaja kar 2000 tekačev iz 50 držav. In lepo je videti tudi številne Slovence, ki se na prireditev vsako leto znova in znova vračajo, da užijejo te prekrasne stezice in razglede.

V objemu Julijskih Alp 

Glavno prizorišče teka je v Kranjski Gori, ki leži v samem objemu Julijskih Alp. Trase tekov vas bodo vodile mimo številnih naših najlepših naravnih biserov in vam nudile prekrasne razglede na Triglav in ostale vrhove Julijskih Alp.

Tako boste tekači na daljših razdaljah lahko občudovali smaragdno reko Sočo, prekrasne razglede s Soriške planine in Ratitovca, obšli tudi Blejsko jezero, za konec pa vas čaka še verjetno najlepši tekaški greben pri nas – karavanški greben od Stola, mimo Golice do Dovške babe.

Med vzpenjanjem na Stol vas čaka ta prekrasen razgled v dolino. Foto: Dejan Stanič
Med vzpenjanjem na Stol vas čaka ta prekrasen razgled v dolino. Foto: Dejan Stanič FOTO: Arhiv naročnika

Za razglede in 100 % doživetje narave pa se ni treba podati na najdaljše preizkušnje, saj tudi 10- in 15- kilometrski razdalji ponujata prekrasne stezice in razglede v okolici Kranjske Gore. Če pa vas vseeno mika malce večji izziv, pa boste tega zagotovo našli na 30, 60, 100 ali pa 170 km razdalji.

Trase, posebej prilagojene tekaškim začetnikom

Trasi na 10 in 15 km sta posebej prilagojeni za začetnike v svetu trail teka. Potekata po prijetnih razglednih stezicah v okolici Kranjske Gore, kjer boste za uvod tekli ob reki Pišnici v smeri jezera Jasna in nato po gozdnih poteh v smeri Gozd Martuljka. Tam se trasi razdelita, in sicer se 10 km razdalja vrača v smeri Kranjske Gore, medtem ko tekači na 15 km razdalji nadaljujete še na razgledni Srednji vrh. Za konec pa vas čaka še prijeten spust in nekaj kilometrov ob bistri Savi Dolinki v smeri Kranjske Gore.

Trail tek je predvsem nepozabno doživetje v naravi. Foto: Dejan Stanič
Trail tek je predvsem nepozabno doživetje v naravi. Foto: Dejan Stanič FOTO: Arhiv naročnika

Na 10 km razdalji pričakujemo približno 200 tekačev in na 15 km razdalji približno 400 tekačev, tako da se vam za prijetno tekaško družbo ni treba bati. Hkrati pa vseeno ne bo gneče na poteh, saj je število prijav omejeno. In brez skrbi glede krajših vzponov, te tudi najboljši tekmovalci v večini prehodijo!

Pestro dogajanje pred in po teku

Verjetno ni treba poudarjati, da je v okoli Kranjske Gore na voljo cela vrsta različnih izletniških točk, kot so Zelenci, Planica in Tamar, Krma, Vitranc itd. Poleg tega pa bomo za čim več dogajanja v sklopu tistega konce tedna poskrbeli tudi organizatorji.

Tako boste od četrtka do nedelje lahko obiskali tekaški sejem v dvorani Vitranc, kjer vam bodo na voljo različna tekaška oprema, predstavitve tekaških dogodkov in zanimiva predavanja na temo teka ter drugih doživetij v naravi.

Poskrbljeno bo tudi za otroke, saj bomo v času sobotnih tekov nudili otroško varstvo, pozneje pa tudi še otroški tek, ki je za otroke brezplačen. Bodo pa vsi udeleženci otroškega teka prejeli tudi spominsko medaljo.

Za popoln užitek po teku pa letos pripravljamo še manjši festival piva in kulinarike na samem prireditvenem prostoru ter tudi večerni koncert z živo glasbo. Tako da verjamemo, da se vam v Kranjsko Goro splača priti za cel konec tedna.

Kranjska Gora z okolico ponuja celo vrsto prekrasnih poti. Foto: Simon Zupan
Kranjska Gora z okolico ponuja celo vrsto prekrasnih poti. Foto: Simon Zupan FOTO: Arhiv naročnika

Se vidimo na stezicah dogodka Julian Alps Trail Run

Naj tudi vas prevzamejo prekrasna narava in čudovite stezice. Pridružite se že več kot 1600 prijavljenim tekačem ter se med 16. in 18. septembrom 2022 tudi sami podajte na trail tekaško doživetje.

Za vas pa smo pripravili tudi kodo TEK10 za 10 % popust pri prijavi. Prijave in več informacij najdete na spletni strani.


Naročnik oglasa je JATrail d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1