Slovenija

Telefonski pogovor med Clintonom in Putinom

Palo Alto, 16. 04. 2000 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški in ruski predsednik Bill Clinton in Vladimir Putin sta se v sinočnjem telefonskem pogovoru dogovorila, da se bosta srečala pred julijskim vrhom držav G-8 v Okinavi na Japonskem, je sporočil Clintonov tiskovni predstavnik Jake Siewert. Za datum srečanja se še nista dogovorila. Clinton je tudi čestital Putinu za ratifikacijo sporazuma START-II o zmanjševanju strateškega jedrskega orožja in menil, da pomeni ratifikacija pomemben korak proti zmanjšanju jedrske oborožitve. Putin je izrazil upanje v nadaljnje zmanjševanje jedrskega orožja v obeh državah prek sporazuma START-III, menil pa, da je žoga sedaj na strani Washingtona. START-III bi predvidel nadaljnje zmanjšanje jedrskih konic na 2.000 ali 2.500, kolikor si želijo ZDA, Rusija pa naj bi bila pripravljena na še večje zmanjšanje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.