Slovenija
Oglas

Tesla nadaljuje uspehe tudi v 2023!

Ljubljana, 03. 03. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tesla v letu 2023 slavi še večji uspeh, saj je podjetje objavilo, da so njihovi zadnji prihodki presegli pričakovanja in zabeležili rekordnih 24,32 milijarde dolarjev.

forextrading

Cena delnice podjetja se je letos povečala za približno 64% – kar je daleč največa rast v primerjavi z veliko večino drugih delnic, s katerimi se trguje.

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se naučiti trgovati s cenami delnic Tesle (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Izvršni direktor in glavni delničar Tesle, Elon Musk je lani za financiranje nakupa Twitterja prodal svoje Tesline delnice za 39 milijard dolarjev. Nekateri delničarji Tesle naj bi bili nezadovoljni, ker Musk porablja čas za upravljanje Twitterja, zaradi česar je poslednično manj osredotočen na Teslo. Ti dejavniki so vršili pritisk na ceno Tesline delnice, ki je decembra padla za 39,6%.

Ker je posel s Twitterjem dokončan in so Teslini rezultati presegli pričakovanja, so trgovci navdušeni. Na Kitajskem je število dobav januarja v primerjavi z lanskim decembrom poskočilo za 18,4 %.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Pozitivni obeti glede podjetja so se še dodatno okrepili po nedavni napovedi, da bo 1. marca dan vlagateljev. Zanimanje je vzbudil tudi Musk z izjavo, da bo razkrit njegov "Master plan 3". Trgovci pričakujejo novice o funkcijah Cybertrucka, o strojni opremi in tudi novice o Teslini viziji razvoja tehnologije električnih vozil.

Investicijski banki Morgan Stanley in Deutsche Bank sta postavili ciljno ceno delnice na 220 dolarjev, Mizuho pa pričakuje, da bo delnica dosegla 250 dolarjev. Trenutna cena delnice znaša 199 dolarjev.

Viri: MarketWatch, The Wall Street Journal, MetaTrader 4, Not a Tesla App

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

 

Naročnik oglasa je Fortrade Cyprus Ltd.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni