Slovenija

Težave v slovenskem elektrogospodarstvu

Ljubljana, 04. 02. 1998 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki vodilnih podjetij energetskega gospodarstva Slovenije so na današnjem sestanku s predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Jožkom Čukom opozorili, da je elektroenergetski sistem Slovenije v zelo resnih težavah. Pri tem so spomnili na velike zamude pri sprejemanju zakonodaje in strateških dokumentov s področja energetike ter na izgube v elektroenergetskem sistemu. Odločitve s področja investicij v infarstrukturo kasnijo, privatizacija pa je še vedno na ničelni točki. Za celotno slovensko gospodarstvo bo usodno, če vlada ne bo v najkrajšem času sprejela nacionalnega energetskega programa in konkretnih ukrepov za sanacijo elektrogospodarstva, so opozorili predstavniki energetskega gospodarstva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.