Slovenija
Oglas

To pomlad odkrijte 6 načinov za blaženje alergij z nosnim pršilom Allergodil

Ljubljana, 19. 05. 2022 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav morda mislite, da so alergije sodobna težava, to ne drži. Prva zabeležena alergijska reakcija sega v stari Egipt, v obdobje med letoma 3640 in 3300 pred našim štetjem in opisuje reakcijo kralja Menesa na sršenji pik. Tudi danes imajo ljudje, podobno kot nekoč starodavni kralji, z alergijami veliko težav.

Najpogostejše alergije so alergije na cvetni prah, pršice, hišni prah, živalsko dlako in spore plesni. Pri tovrstnih alergijah alergeni vstopijo v naše telo z zrakom, ki ga dihamo in najpogosteje prizadenejo dihala. Simptomi v dihalih so odraz bolezni, kot sta alergijski rinitis in astma. Alergijski rinitis je bolezen, ki jo ima med 10 in 30 % ljudi.

Allergodil

Seneni nahod, znan tudi kot sezonski alergijski rinitis, je najpogostejša oblika alergije. Za alergijo na cvetni prah je značilno, da se pojavi v določenih obdobjih, ko je v zraku višja koncentracija določene vrste cvetnega prahu. Če sodite med osebe, ki imajo zaradi višjih koncentracij alergenov v zraku težave, verjetno vsako leto spomladi zaznavate simptome kot so kihanje, kašljanje in izcedek iz nosu. Prav tako ste do sedaj najverjetneje že preizkusili veliko nosnih pršil, a vam nobeno ni prav pomagalo. No, letošnjo pomlad se lahko od svojih težav poslovite – zahvaljujoč nosnemu pršilu Allergodil 1,5 mg/ml.

Allergodil

Allergodil pršilo za nos ublaži simptome alergijskega rinitisa in je trenutno edino zdravilo brez recepta z lokalno delujočim antihistaminikom in brez kortikosteroidov. Njegovo hitro delovanje (delovati začne v samo 15 minutah) bo ublažilo simptome alergijskega rinitisa.

Poleg zdravila Allergodil 1,5 mg/ml pršilo za nos vam predstavljamo še pet dodatnih načinov, s katerimi lahko zmanjšate vpliv alergenov na svoje telo. 

1. Ko je koncentracija cvetnega prahu v zraku visoka, se izogibajte zadrževanju in telesnim aktivnostim blizu cvetočega rastlinja.

2. V času cvetenja se izogibajte sušenju in prezračevanju oblačil ter posteljnine na svežem zraku.

3. Prostore, v katerih se zadržujete, na hitro prezračite.

4. Zadržujte se v zaprtih in klimatiziranih prostorih.

5. Če morate kljub temu čas preživljati tudi zunaj, si po vrnitvi domov umijte roke, se oprhajte in si umijte lase ter se preoblecite, da ne bi cvetni prah vstopil v vaš dom.

Allergodil

6. Če upoštevate vse te nasvete in vam alergija še vedno povzroča težave, preizkusite nosno pršilo Allergodil 1,5 mg/ml.

Nosno pršilo Allergodil vsebuje učinkovino azelastinijev klorid, ki spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antihistaminiki. Antihistaminiki preprečujejo delovanje histamina, ki ga telo proizvaja zaradi alergijske reakcije.

Nosno pršilo Allergodil se uporablja za simptomatsko zdravljenje alergijskega rinitisa (simptomatske težave nosne sluznice) pri odraslih, najstnikih in otrocih, starejših od šest let. Pri bolnikih starih od  6 do 11 let, naj zdravljenje poteka pod nadzorom zdravnika.

Allergodil

Letošnjo pomlad globoko vdihnite in s pomočjo nosnega pršila Allergodil začutite vonj pomladi.

Allergodil
Allergodil FOTO: Allergodil

Zdravilo je na voljo brez recepta v vaši najbližji lekarni. 

Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Naročnik oglasa je Viatris.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni