Slovenija

Tobačna Ljubljana podprla Fundacijo Jožeta Ciuhe

Bled, 21. 04. 1999 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tobačna Ljubljana in Fundacija Jože Ciuha sta podpisali donatorsko pogodbo, s katero Tobačna izraža svojo podporo projektu Fundacije Jožeta Ciuhe in galeriji ter celotnemu projektu obnove blejske Pristave.

Projekt kulturnega oživljanja Pristave je izstopajoči slovenski kulturni projekt, ki odraža zasebno pobudo na področju likovne umetnosti. Gre za oživljanje objekta, ki predstavlja pomembno turistično pridobitev tako za Bled kot celotno Slovenijo.

Delo Jožeta Ciuhe je takorekoč pojem umetniške svobode - projekt oživljanja Pristave pa ambiciozen, za slovenske razmere celo drzen korak, ki mu v Tobačni v okviru donatorskega programa z veseljem pomagajo. Direktor Tobačne Ljubljana Bojan Simonič je poudaril, da je sodelovanje z enim največjih slikarjev zanje posebna čast. Ob podpisu pogodbe je Tobačna prejela delo Jožeta Ciuhe z naslovom Naricalke.

Podpis donatorske pogodbe ni zadnji korak ne za fundacijo Jožeta Ciuhe ne za Tobačno Ljubljana. Fundacija si s tem dobesedno gradi streho nad glavo za nove projekte. Tobačna Ljubljana pa bo že v naslednjih mesecih stopila na pomoč novim uglednim kulturnim institucijam in posameznikom.