Tonin: Zastraševanj se ne bojim, imam mirno vest

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
95
Ko je sporočil, da je odstopil, je notranji minister Aleš Hojs povedal tudi, da je proti ministru za obrambo Mateju Toninu spisana kazenska ovadba. Kot je pozneje pojasnil, sicer ne ve točno, za kaj gre, naj bi pa bila povezana z izdajo tajnih podatkov ob objavi poročila o arbitraži. Tonin odgovarja, da ima mirno vest in se zastraševanj ne boji.

Notranji minister Aleš Hojsje na novinarski konferenci, na kateri je sicer javnost seznanil s svojim odstopom in tudi z odstopom generalnega direktorja policije Antona Travnerja, pojasnil, da je danes izvedel, da je bila tudi zoper ministra za obrambo Mateja Tonina spisana kazenska ovadba. Kot je dejal, je bila napisana vnaprej in niso niti počakali Toninovega zagovora pri kriminalistih. 

PREBERI ŠE
Odstopila notranji minister Hojs in generalni direktor policije Travner

Za STA je pozneje pojasnil, da je za ovadbo izvedel od novinarjev in da naj bi šlo za objavo poročila o arbitraži. Podobno sicer predvidevajo tudi v NSi.

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), ki ji je takrat kot opozicijski poslanec predsedoval prvak NSi Tonin, je namreč 11. novembra lani objavila javni del poročila glede prisluškovalne afere v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško. Tonin je takrat zatrdil, da v njem ni tajnih podatkov.

Ne glede na to, ali gre za arbitražo ali za kakšne druge očitke, Tonin zatrjuje, da ima mirno vest. "Zastraševanj se ne bojim. Na koncu vedno zmaga resnica," je napisal na Twitterju. S tem se je, kot pojasnjujejo v NSi, odzval tudi na hišne preiskave pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku.

PREBERI ŠE
Počivalšku odvzeli prostost, Janša o 'dvojnih merilih in selektivni pravici'