Slovenija

Tožba zaradi miši?

Ljubljana, 10. 01. 2008 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mercator bo od dobivatelja kislih kumaric, v katerih je potrošnica našla ostanke miši, zahteval prevzem odgovornosti.

Potrošnica je v kozarcu vloženih kumaric odkrila dele miši.
Potrošnica je v kozarcu vloženih kumaric odkrila dele miši. FOTO:

Mercator se je danes spet odzval na incident z ostanki miši v kozarcu kislih kumaric. Kot je za 24ur.com povedala Tanja Durin iz Mercatorja bo "Mercator zahteval od dobavitelja odgovornost in pri tem uporabil vsa pravna sredstva." O tožbi, pravi, je še preuranjeno govoriti, saj se je treba na ta postopek pripraviti. Trenutno zbirajo ves potreben material, dokaze, mnenja izvedencev. Oceniti pa morajo tudi nastalo škodo, je v pogovoru še poudarila Durinova. Pri Mercatorju so takoj, ko so bili obveščeni o najdbi, s prodajnih polic umaknili celotno serijo teh izdelkov, poostrili pa so tudi notranji nadzor.

Proizvajalec in dobavitelj vloženih kumaric je madžarsko podjetje Horker.

Spomnimo …

O nenavadni najdbi nas je po elektronski pošti obvestila potrošnica, ki je v kozarcu vloženih kumaric odkrila dele miši. Kot so povedali v Mercatorju, strokovnjaki in proizvajalec zagotavljajo, da ni možno, da bi se na poti izdelka - od proizvajalca do potrošnika - kaj takega zgodilo nenamerno. Zato domnevajo, da bi šlo lahko za manipulacijo.

Na Inštitutu za varovanje zdravja so opravili analizo izdelka in ugotovili, da ta ne predstavlja nevarnosti za zdravje. Med drugim so ugotavljali prisotnost bakterije salmonele, ki pa je niso odkrili.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

goso
11. 01. 2008 02.08
Vse je v redu. Madžari vlagajo miši in kumarice na istem traku. Tu je pač prišlo do malo mešanice, ko so nehali vlagati miši in začeli vlagati kumarice. Sicer pa vlagajo tudi črve. Za posebne trge. Pa pečene mravlje. Delikatese pač.
jackoo
10. 01. 2008 21.37
Toooo!!!! Sam tožit use po vrst tako se dela! Sam škoda k potrošnica ni direkt tožla tega podjetja, bi lahk fajn dnar dubla. Upam da bom jst en dan dobu celo podgano u kumarcah.. Ma zdj bom usak dan hodu u merkator. To bo uspeh. :P
Bejba47
10. 01. 2008 19.49
Iskreno, js ne bi veselo razkosala uboge miši (še prej jo je treba kupit/ulovit), da bi jo pol notr vrgla in slikala... take svete jeze proti Mercatorju ne zmorem in da greš to nardit morš bit tut psiho (wtf! miš razkosat, halo!!)... V tovarnah lahko pride marsikaj, pa mi še vemo ne... zato je neumno tudi od nas, potrošnikov, da nič ne pogledamo notri, če je vse kul, ampak samo veselo jemo.. Se mi še te zadeve sicer niso zgodile, ampak vseeno rajši gledam kaj jem, kot pa da dobim brezplačen "dodatek".... Sploh pa, Mercator je totalna izguba tako denarja, kot tudi časa... itak je vse dražje kot v Intersparu, da ne govorim o prodajalkah, k glih tolk, da te ne nadere, ker kupuješ tam in v jim končni fazi daš denar... krneki... da ne govorim o teh pikah, k 100 ljudi v vrsti mora to neumno piko uporabit in lahko čakaš do nezavesti na blagajni... V Mercator grem samo, če je nujno.. drugače mi je 1A Interspar...
teychi_86@hotmail.com
10. 01. 2008 19.43
Mercator pa naj še malo pretipa 'svoje' trgovke oz. trgovce, kako so lahko takšno steklenico sploh dali na polico, pa ne reči, da niso videli nečesa tako očitnega, saj ni drobna muha, ampak velika miš. dragi igor verjemi da nimaš časa gledat kaj je v vsakem kozarcu...niti ne pričakuješ da boš našel kaj takega...pri tem ko nalagaš police pa te stranke nonstop gnjavijo pa še tisoč drugih stvari vmes...kakšen dan v trgovini ti ne bi škodlo...
srecnii
10. 01. 2008 19.37
Pa kaj je z vam folk a vam še ni kapnilo, da tud, če je to podtaknila potrošnica notri ni to samo en primer, ampak jih je veliko več npr.črvi v čipsu, in še bi lahko našteval, ampak ljudje se niso hoteli ubadat s tem.
Ramzess
10. 01. 2008 19.32
Parefin se strinjam s tabo, tudi jaz sem že pomislil na to: (igor.gojcic | 09.01.2008 | 14:43, prejšni članek) "Članek predstavlja zgolj eno plat zgodbe, kako pa se ve, da potrošnica ni sama tega naredila, ni navedeno kdaj je odkrila dodano vsebino, koliko časa je poteklo od nakupa kumar, miš tudi ni ravno kosmata, kot bi pričakovali, poleg tega pa je samo en kozarec najden (za zdaj). Pritožba (tudi za odškodnino) pa je veljavna le v primeru, če je kozarec še orginalno zaprt, če ga je ženšče, četudi nevede, že odprlo, ji ves 'projekt' pade v vodo, pa ne nujno brez kazni. Mnogi goljufi, za denar, pa ne ravno majhen, so jih pošteno dobili po prstih." Brihtna potrošnica zadevo izkazuje samo s fotografijami, ne pa tudi z original zaprto steklenico, tako da obstaja dvom v verodostojnost fotografij. Kje je video posnetek steklenice, ki je še original zaprta, kako naj sicer kaj verjamemo. Mercator pa naj še malo pretipa 'svoje' trgovke oz. trgovce, kako so lahko takšno steklenico sploh dali na polico, pa ne reči, da niso videli nečesa tako očitnega, saj ni drobna muha, ampak velika miš.
parefin@yahoo.com
10. 01. 2008 18.55
Je ze kdo pomislil da gre za preprosto potegavscino?Ceprav je cisto mozno da se je ta potegavscina zgodila direktno v tovarni, vendar jaz mislim da je tale gospa to sama naredila! Ko sem bil star tam okoli 15 let sem dal "kopat" mrtvega vrabca v lonec z juho v gostilni :) tako da...
theykilledKenny
10. 01. 2008 18.47
Eh, miško je tastara sama not uturila!
johndoe35
10. 01. 2008 18.34
Jaz se tudi sprašujem kdo še sploh kupuje v mercatorju ko je dosti dražje kot v intersparju. Pa tudi hofer in lidl tuš in eurospin je cenejši. Ampak propad mercatorja se je že začel ko je bil še Jankovič na vladi. Oziroma takrat koje v slovenijo prišel interspar.
srecnii
10. 01. 2008 18.24
Čiračara: Mercator ima zdeleč drage izdelke, če ima kdo vredu izdelke pa tudi dost pocen je to INTERSPAR (večja ponudba).lp
Mozoljj
10. 01. 2008 18.06
Niso oni miši not dal. Pač, če neki kupiš pričakuješ da je kot se šika. Niso oni krivi. Je pa blagovna znamk merkator poceni, tko da itak kupujem merkator še naprej.
predaI
10. 01. 2008 17.36
Nikoli vec ne kupim Mercatorjeve blagovne znamke!