Slovenija

Trajnostni in sonaraven razvoj občine Piran

Piran, 06. 04. 1999 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na današnji dan pred štirimi leti je občina Piran sprejela proglas o zeleni občini in opredelila konkretna načela ter usmeritve, ki naj bi jih v lokalni skupnosti upoštevali na poti trajnostnega razvoja. Za organiziran pristop k uresničevanju v proglasu zastavljenih usmeritev je piranska županja Vojka Štular imenovala akcijsko skupino za trajnostni razvoj z imenom ASTRA, katere delo in naloge so predstavili na današnji novinarski konferenci.

Osnovna naloga skupine ASTRA je uveljavljanje načel trajnostnega razvoja v okviru lokalne skupnosti, še posebno konkretnih določil iz programa o zeleni občini. To bo skupina skušala doseči s širšo popularizacijo omenjenih določil, spremljanjem in analiziranjem za okolje pomembnih dogajanj ter predlaganjem ukrepov za izboljšanje stanja. Skupina, katere številčna sestava ni vnaprej trdno določena, bo sprva štela štiri člane.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.