Slovenija

'Ven mora priti čim več glasov, treba ga je ustaviti'

Ljubljana, 24. 08. 2022 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Bezjak
Komentarji
0

Vsak dan pa je več pričevanj domnevnih žrtev 28-letnega kulturnika, ki naj bi, kot opisujejo dekleta, ki zaradi lastne varnosti želijo ostati anonimna, prirejal zabave z drogo, nato pa udeleženke fizično in spolno zlorabljal. Govorili smo z avtorji profila na Instagramu: Proti nasilju Dušana Smodeja, kjer vsak dan objavljajo sveže izpovedi. Vse domnevne žrtve in priče pozivajo, naj zberejo pogum in prijavijo dogodke, ki naj bi jih Smodej zagrešil proti njihovem privoljenju. Na policijo medtem še vedno ni prispela prav nobena prijava, ki bi lahko sprožila preiskavo.

4.200 sledilcev ima profil, ki je na Instagramu pred nekaj dnevi pretresel slovensko javnost. Zapisi domnevnih žrtev, prič, večinoma žensk, ki so se v preteklosti znašle v primežu zabav, ki jih je organiziral 28-letni kulturnik. Objavljamo drugi del pričine izpovedi.

"Zdi se mi pomembno, da čim več glasov pride ven, da se to zaključi. Ker ga je treba ustaviti, on je psihopat," pove ena od deklet, ki je bila priča.

Alkohol, tako imenovane droge za posiljevanje, nasilje - fizično, psihično in spolne zlorabe. Vse to, pripoveduje naša sogovornica, naj bi Smodej že leta organiziral v prestolnici. Še mladoletna, pravi, se je druženja prvič udeležila leta 2018 s prijateljico, ki je bila takrat Smodejeva punca. "Bili sva dve punci, ostalo so bili moški. Prijatelji so se prišli zadrogirat, vendar ne z namenom, da bodo nekoga posilili, da bodo nekoga zadrogirali, da bodo seksali. Seks ni bil poanta, ampak druženje konec tedna. Vendar njemu je bilo očitno pomembno samo to, samo to in samo to,"  pojasnjuje dekle.

Na policiji doslej še niso prejeli prijav.
Na policiji doslej še niso prejeli prijav. FOTO: iStock

In to brez privoljenja. Kot lahko beremo na družbenih omrežjih, naj bi bila dekleta tudi v nezavesti, privezana in naj bi se domov vračala poškodovana.  

"To poniževanje deklet, ona je moja k**** , a bi jo p****** ti, moj najboljši prijatelj? Velikokrat sem govorila ljudem o tem, ampak sama seveda nimam nobenega vpliva," nadaljuje sogovornica.

Na zabavah, pravi, znanih oseb sama ni videla, so pa tja hodili številni mladi umetniki. "Meni je nepredstavljivo, da vsi umetniki, ki jih poznam, kvazi-umetniki, nasprotujejo temu, ampak se pa družijo z njim vsak vikend. Zakaj? Zaradi slave? Zaradi drog? Zaradi punc? Ne vem, ne razumem," se sprašuje dekle. 

Hude obtožbe pa so še vedno brez prijave na policiji. Naša sogovornica se je izpostavila, da bi se žrtve opogumile. Vsako nasilje lahko prijavijo na kateri koli policijski postaji, pristojni bodo z vsako opravili pogovor in sprožili nadaljnje postopke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3