Slovenija
Oglas

Trendi spletnega oglaševanja v letošnjem letu

Ljubljana, 04. 04. 2023 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trendi spletnega oglaševanja se nenehno spreminjajo, vendar pa smo v podjetju Web Center zbrali nekaj ključnih, ki so se izkazali za pomembne v zadnjem času.

Spletno oglaševanje s fokusom prikazovanja oglasov na mobilni verziji

Število uporabnikov, ki do spleta dostopa preko mobilnih naprav, se nenehno povečuje, zato se oglaševalci osredotočamo predvsem na prikazovanje oglasov na mobilni verziji. Ključno je, da so oglasi prilagojeni tipu kanala, na katerem se prikazujejo, da so prilagojeni za prikazovanje na mobilnih telefonih in da so čimoblj interaktivni, zabavni in predvsem drugačni od ostalih. Ekipa Web Centra, ki skrbi za Facebook oglaševanje za podjetje Etnobotanika, tako vedno pripravi čim več različnih kreativ za Facebook oglase, ki jih nato glede na uspešnost kampanij optimizirajo in prilagajajo. 

WEB

Izmed vseh vsebin najbolj priljubljena video vsebina

Video vsebina postaja vedno bolj priljubljena, zato se povečuje tudi število video oglasov. Ti oglasi so učinkoviti pri doseganju občinstva in povečujejo zanimanje za izdelek ali storitev.

Različni oglasi za različna občinstva

Z zbiranjem in analiziranjem podatkov o potrošnikih se oglaševalci osredotočamo na t.i. personalizirano oglaševanje, ki cilja na specifične potrošniške skupine. S tem se poveča učinkovitost oglaševanja in zmanjša strošek na klik.

Influencerji so "kul"

Vplivnostni marketing je postala ena najbolj priljubljenih oblik oglaševanja. Pri tej vrsti oglaševanja oglaševalci uporabljajo vplivneže, da promovirajo svoje izdelke ali storitve na socialnih medijih. Smiselno je, da se glede na tip produkta ali storitve, ki ga želite oglaševati, odločite za sodelovanje z vplivnežem. Lahko je influencer še tako znan, a če oglasi ne bodo avtentični in smiselno zastavljeni, kupcev ne bodo prepričali.

AI (umetna inteligenca) v oglaševanju

Umetna inteligenca ima velik potencial za oglaševanje. Oglaševalci lahko uporabljamo AI za boljše razumevanje potrošniških potreb, personalizirano oglaševanje in izboljšanje učinkovitosti oglaševanja.

Kateri tip spletnega oglaševanja izbrati?

Strankam vselej priporočamo, da dobro premislijo, kateri tip spletnega oglaševanja je smiselno izbrati. Ni nujno, da bodo za določeno podjetje vsi kanali uspešni, še več, za določena podjetja nekateri kanali, kot je Google oglaševanje sploh niso primerni ali pa je oglaševanje njihovih produktov celo prepovedano. Ena naših strank je podjetje Topkeramika, ki se z izvajanjem SEO optimizacije uspešno uvršča med top pozicije za ključno besedo ploščice za teraso in na ta način na svojo stran privablja zainteresirane kupce. Za izvajanje optimizacije spletne strani se je odločila tudi veterina Zamba. Njihove potencialne stranke veliko lažje dosežemo z visokim rangiranjem za določene ključne besede, kot je npr. kastracija psa kot z Facebook oglasi. V splošnem lahko s Facebook oglaševanjem dosežemo zares široko množico ljudi, vendar pa je targetiranje za določene segmente nekoliko težje.

WEB

 

Naročnik oglasa je Web Center d.o.o.