Slovenija

Tretji tabor NSi

Medvode, 18. 09. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nova Slovenija je za člane in simpatizerje stranke ob Zbiljskem jezeru priredila svoj tretji tabor.

Zbrane je nagovoril predsednik NSi Andrej Bajuk, ki se je tabora udeležil skupaj z ženo
Zbrane je nagovoril predsednik NSi Andrej Bajuk, ki se je tabora udeležil skupaj z ženo FOTO: POP TV

Na tretjem taboru Nove Slovenije je člane in simpatizerje stranke nagovoril njen predsednik Andrej Bajuk, ki je poudaril, da je NSi odigrala ključno, zgodovinsko vlogo v "političnem preobratu, ki je napočil tretjega oktobra lani", stranka pa predstavlja trden člen vladne koalicije in ima namen zasesti pomemben del političnega prostora. Bajuk je člane in simpatizerje stranke še pozval, naj se udeležijo referenduma o zakonu o RTVS ter glasujejo za zakon, ki pomeni dokončanje dela slovenske tranzicije.

Dobro se zavedamo, da tudi v koaliciji ne mislimo vsi enako, tudi imamo različne poglede na hitrost reševanja nekaterih vprašanj, imamo pa skupno smer, ki je bila jasno začrtana v koalicijski pogodbi in tu je NSi stranka, ki se zaveda skupne odgovornosti. Andrej Bajuk

Za udeležence tabora so pripravili tudi kulturni program, poleg tega pa so lahko sodelovali tudi na petih političnih forumih. Forum Evropa v krizi, Slovenija naprej sta vodila evropska poslanca Alojz Peterle in Ljudmila Novak. Nosilca foruma Slovenija - pravna država sta bila pravosodni minister Lovro Šturm in poslanka NSi Mojca Kucler Dolinar, forum Družina - danes in jutri pa je vodil tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič.

Tabora NSi se je udeležilo več kot 3000 članov in simpatizerjev stranke
Tabora NSi se je udeležilo več kot 3000 članov in simpatizerjev stranke FOTO: POP TV
Evropski poslanec Alojz Peterle je v okviru foruma poudaril, da Slovenija še ni sposobna narediti tega, kar je storila Evropa - sprave. "Za Slovenijo je namreč sprava nujna," pravi Peterle.

Minister za visoko šolstvo in znanost Jure Zupan in državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Šverc sta bila nosilca foruma z naslovom Povezati znanost in gospodarstvo, člani in simpatizerji NSi pa so se lahko udeležili tudi foruma z naslovom Kristjan v politiki. 

Šturm tudi o notarskih tarifah

Pravosodni minister Lovro Šturm
Pravosodni minister Lovro Šturm FOTO: POP TV

Pravosodni minister Lovro Šturm in poslanka NSi Mojca Kucler Dolinar sta med drugim govorila o denacionalizaciji in popravi krivic, znižanju notarskih tarif in sodnih zaostankih. Pravosodni minister je ob tej priložnosti spregovoril tudi o morebitni ukinitvi trajnega sodniškega mandata. Kot pravi, v Evropi omejitve mandata ne poznajo, zato se tudi sam zavzema, da ureditev sodniškega mandata "ostane, kot je".


  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA