Slovenija

Triletni kuža žrtvoval življenje za otroka

Ravne na Koroškem, 26. 10. 2018 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mojca Hanžič
Komentarji
107

Tri leta star družinski pes je na Ravnah na Koroškem preprečil tragedijo, pri tem pa žal umrl. Starši so šli v službo, 13-letni sin pa je še spal, ko je v stanovanju nenadoma začelo goreti. Pes je nemudoma začel buditi otroka in vztrajal, dokler se fant ni prebudil in še zadnji hip pobegnil pred gostim dimom, kar pa psu žal ni več uspelo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kuža Snoopy žrtvoval življenje za 13-letnika
    02:29
    Iz 24UR: Kuža Snoopy žrtvoval življenje za 13-letnika
  • Iz SVETA: Pasji heroj
    02:52
    Iz SVETA: Pasji heroj
Snoopy
Snoopy FOTO: Svet

Triletni Snoopy je tragični junak. Njemu se lahko 13-letni fant zahvali, da je še živ, njegovi starši pa, da še imajo sina. Danes nekaj pred sedmo uri zjutraj mu je namreč rešil življenje. 

V družinski hiši je zjutraj, ko sta starša že bila v službi, nenadoma zagorelo. Pes je začel lajati in gristi 13-letnika, ki je takrat spal na kavču, in ga v zadnjem trenutku zbudil. V gostem dimu se je fant pretipal ven, psu pa žal ni več mogel pomagati.

"Sin je tu ležal na sedežni, nakar ga je naš kuža Snoopy grizel in ga zbudil. Zbudil se je v dimu, da je komaj stekel dol, na žalost pa Snoopyju ni mogel pomagati, ker ga sploh ni več videl, lahko je le zbežal dol in se rešil. V bistvu mu je Snoopy rešil življenje," je povedal  Aljoša Kamenik, oče dveh 13-letnikov. 

Drugi od dvojčkov, ki je bil takrat nadstropje nižje, je nemudoma poklical gasilce. Prišli so v desetih minutah, psa so našli ležečega na tleh in ga odpeljali k živinozdravniku, a mu na žalost ni bilo več pomoči, je povedal Kamenik. Poginila je tudi papiga.  

Snoopy je bil pravi heroj.
Snoopy je bil pravi heroj. FOTO: Svet

Da je pes otroku rešil življenje, se strinja tudi poveljnik Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem David Vaukman. "Pes je rešil življenje temu otroku, ki ga je začel lizati, grizti, tako da je se potem ta otrok zbudil in še ravno pravi čas prišel na varno, ker se je že nadihal dima," je dejal.

Dim se je namreč iz sobe, kjer je zagorelo, v trenutku razširil po celotnem stanovanju in uničil praktično vse, kar so imeli. Od pohištva, napeljave, uničene so tudi vse aparature. Kar pa cenijo, je, da so bili takoj deležni pomoči sosedov in prijateljev. "Res bi se posebej rad zahvalil, ker so vedno kritike na zavarovalnico. V tem primeru je bil njihov agent v 15 minutah pri nas doma, cenilec v eni uri po nastopu požara, so pomagali, nam šli na roko, res," je povedal Kamenik.

Predvsem pa so hvaležni gasilcem, ki so uspeli požar pravočasno pogasiti. Triletni Snoopy pa bo za večno ostal njihov največji junak.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.