Slovenija

Trojni umor: Slovenija, ponovno združena v solidarnosti, zbira denar za Miho in nečaka

Geračja vas, 07. 01. 2021 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jana Ujčič
Komentarji
0

Trojni umor v Gerečji vasi, ki je na božič pretresel Slovenijo, je sprožil val solidarnosti. Po tem, ko je 35-letni moški umoril svojo nekdanjo partnerico in njena starša, sta 4-letni sin umorjene in njen brat ostala sama. Na pomoč so jima priskočili prijatelji, učitelji in več kot 20 športnikov, ki so darovali drese in druge predmete za dobrodelne licitacije.

Okoli Mihe in njegovega nečaka, ki doživljata neopisljivo tragedijo, se je sklenila izjemna srčna veriga dobrih ljudi. Tako mu je med prvimi z dražbo svojega reprezentančnega dresa iz Lige narodov na pomoč priskočil prijatelj in vratar državnih nogometnih prvakov iz Celja Matjaž Rozman. V akcijo je šel tudi prijatelj Sašo Dobnik in od več kot dvajsetih športnikov dobil predmete za dražbo: "Odziv je neverjeten, pomaga vsa Slovenija, hvala bogu," pove.

Od Nastje Čeha, Josipa Iličiča, Filipa Flisarja, do Tima Gajserja in Dejana Zavca. Licitacije potekajo na strani Saše Dobnika na Facebooku, Dobnik pa je vsem neizmerno hvaležen: "Hvala lepa vsem, ki še pomagate, in tistim, ki ste že. Miha ve, da ni sam, Miha ve, da ima nas in vse vas." 

Zlomljenih src so tudi učitelji in učenci osnovne šole, na kateri je bila Mihova mama zelo priljubljena in cenjena učiteljica. "Bila je Učiteljica z veliko začetnico in velik človek. Resnično je bila oseba, ki so jo imeli vsi radi, ker se je neizmerno razdajala. Težko je opisati, kako veliko srce je imela za vse," pokojno opiše Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica OŠ Ljudski vrt Ptuj. 

Zaposleni na šoli so tako del svojih plač namenili za pomoč Mihi in nečaku, pomagal je tudi sindikat. Pri Rdečem križu Hajdina je odprt račun za donacije. "Vsa občina je pretresena, od božiča naprej ni več nasmehov na obrazih, ni veselja. Vsi smo nekako z mislimi in dušo pri pokojnih, še bolj pa pri Mihi in njegovem nečaku," priznava Simona Strmšek Šlamberger z občinske organizacije Rdečega križa.

Donacije zanju lahko nakažete tudi preko Zveze Leo klubov in ZPM Ljubljana Moste Polje. 

- Prejemnik: Zveza Leo klubov, Leo distrikt 129, Slovenija, Pot za brdom 55, 1000 Ljubljana
  Št. bančnega računa (IBAN): SI56 0310 0100 0043 328
  BIC/SWIFT: SKBASI2X
  KODA NAMENA: CHAR
  NAMEN: Za družino Lešnik
  SKLIC (Referenca): SI00 122020

- Prejemnik: ZPM LJubljana Moste Polje, Proletarska 1, 1000 Ljubljana
  IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, odprt pri Addiko bank Ljubljana
  SKLIC: SI00 650-458
  KODA NAMENA: CHAR
  NAMEN: Humanitarna pomoč Matiji

- Prejemnik: Občinska organizacija RK HAJDINA
  TRR: 0420 2000 0348 846, podračun št. 18-709017, s pripisom za MIHA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3