Slovenija

Tudi praznična sreda v znamenju zastojev in gneče na cestah

Ljubljana, 15. 08. 2018 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pričakovanjih je bilo na slovenskih cestah na praznično sredo moč opaziti povečano število vozil, ponekod so nastajali tudi občasni zastoji. Najbolj na udaru so bile ceste do najbolj znanih romarskih središč v državi, kot je bazilika Marije Pomagaj na Brezjah. Brez čakalnih dob na mejnih prehodih s Hrvaško pa tudi tokrat ni šlo.

Tudi praznična sreda je minila v znamenju zgoščenega prometa in zastojev. Več kilometrov dolgo kolono vozil je bilo moč opaziti na gorenjski avtocesti med Radovljico in Lescami ter naprej po regionalni cesti od Lesc proti Bledu. Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) je bil zgoščen promet tudi na obalnih cesta.  

Praznični dan pa je postregel tudi s čakalnimi dobami na mejnih prehodih s Hrvaško. Vozniki so za vstop v državo denimo dobro uro čakali na močno obljudenem Gruškovju, na Dragonji 40 minut, na Sečovljah pa pol ure.

Nič več zapore na vzhodni ljubljanski obvoznici

Ob 22. uri so se zaključila dela na vzhodni ljubljanski obvoznici, kjer je bil vse od sobote za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). Iz smeri dolenjske avtoceste pa je bil v tem času promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana - jug na razdalji približno kilometer ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt je bil vozni pas).

Dela na vzhodni ljubljanski obvoznici.
Dela na vzhodni ljubljanski obvoznici. FOTO:

V prihodnjih dneh - od 17. avgusta, od 9. ure do ponedeljka, 20. avgusta, do 5. ure - bo zaprt priključek Vrhnika. Še nekaj dni, predvidoma do 20. avgusta, bo zaprta tudi glavna cesta med Logatcem in Spodnjo Idrijo, in sicer v Zali pri Jeličnem Vrhu.

Do 20. avgusta bo zaprta tudi glavna cesta Kranj–Spodnji Brnik pri Spodnjem Brniku. V tem času bo obvoz za osebna vozila potekal skozi Cerklje na Gorenjskem, za tovorna vozila nad 7,5 ton pa po cesti Spodnji Brnik–Komenda –Vodice ter po avtocesti med priključkoma Vodice in Brnik. Na Bledu bo do 30. avgusta zaprta tudi cesta Bled–Gorje.

Zaprtje dostopa na južno ljubljansko obvoznico.
Zaprtje dostopa na južno ljubljansko obvoznico. FOTO: Aljoša Kravanja

Še vedno omejitve glede tovornih vozil

Kot je znano, v času turistične sezone veljajo omejitev glede prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton: ob sobotah med 8. in 13. uro (na primorskih cestah med 6. in 16. uro) ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro (na primorskih cestah med 8. in 22. uro).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aple2014
15. 08. 2018 16.19
-5
Evo motorista po sredini ceste kot da imajo svoj zakon na cesti....pa isto je kriv za zastoje sploh tam kjer je treba placat se lepo zapelje pred vso kolono in pici lepo dalje mi pa cakamo in trpimo taksno pocetje, potem pa smo mi vozniki najslabsi....
xxdrgregoryhouse
15. 08. 2018 17.48
+3