Slovenija

Tudi ta vikend na mejnih prehodih ne gre brez gneče

Ljubljana, 09. 07. 2022 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
5

Sobota za zdaj mineva brez večjih nevšečnosti na slovenskih cestah, prihaja pa, kot je za konec tedna v poletni turistični sezoni značilno, do gneče na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Promet je povečan tudi na primorski avtocesti proti Ljubljani in na cesti med Koprom in mejnim prehodom Dragonja.

Na Dragonji je ob vstopanju v Slovenijo treba čakati več kot dve uri, za izstop iz Slovenije pa do ene ure. Na bližnjem mejnem prehodu Sečovlje vozniki pri vstopanju v državo čakajo od ene do dveh ur, pri izstopu pa pol ure.

Mejni prehod Dragonja
Mejni prehod Dragonja FOTO: Bobo

Na mejnem prehodu Gruškovje na koncu podravske avtoceste je treba po podatkih prometno informacijskega centra za vstop in izstop iz države čakati okoli eno uro, na mejnem prehodu Jelšane pri Ilirski Bistrici pa okoli pol ure.

V belokranjski Vinici se medtem na izstop iz države še vedno čaka približno uro in pol.

Na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke je zastoj dolg približno en kilometer. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Do zastojev prihaja tudi na državni cesti med Koprom in mejnim prehodom Dragonja, drugje v Istri trenutno ni večjih nevšečnosti.

Promet je povečan na primorski avtocesti proti Ljubljani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
09. 07. 2022 21.42
+1
V kero smer pa? Predvidevam,da vsi bezijo iz hrvaske...Ce se ne userjejo v vodo in racunajo se pomije,te pa pretolcejo z opeko po ksiht,da te se mat ne prepozna in pustijo,da utones...Hvala za take horor pocitnice....NIKOLI VEC HRVASKA!!!
flojdi
09. 07. 2022 16.44
+6
Navsezadnje moram skoraj obcudovat vse ki se radi guzvajo. Jest se ne.
xoxotox6
09. 07. 2022 15.45
+4
ko pade ograja zaradi idiotizma, bo enoumnega medijskega pisanja tudi koliko časa se čaka za vstop v italijo posledično še več čakanja za v austrijo. izgleda da bo edino šiško lahko reši to kumrovško zablodo?????'
JApajaDAja
09. 07. 2022 15.00
+6
ko pade ograja bo vse bolj pretočno!
medusa
09. 07. 2022 21.44
+1
Ja po twm bo visja nataliteta ,ker bodo v prvih vaseh vse reve oplojene na silo od bohsigavedi kerga...svoboda pa to ...