Slovenija

Tudi v Črnučah konec vrtičkov

Ljubljana, 18. 05. 2007 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
I.H./V.L./STA
Komentarji
6

Inšpektorat mestne občine je pozval vrtičkarje na levem bregu reke Save v Črnučah, da odstranijo vrtičke in objekte na njih.

Odstranjevanje nedovoljenih vrtičkov na območju Ljubljane se nadaljuje.
Odstranjevanje nedovoljenih vrtičkov na območju Ljubljane se nadaljuje. FOTO: POP TV

Sprva so inšpektorji Mestne uprave Mestne občine Ljubljana (MOL) v okviru akcije ureditve kompleksa vrtičkov med ulicami Dečkova, Kranjčeva, Tomačevska in Koželjeva, ter med vzhodnim zidom pokopališča Žale in Jarško cesto, ki mejijo na spomeniško zaščiteno območje Plečnikovih Žal, pozvali občane na navedenih lokacijah, da uredijo zemljišča.

Cilj je "živeti v mestu, na katerega bomo ponosni", pravi Janković.
Cilj je "živeti v mestu, na katerega bomo ponosni", pravi Janković. FOTO: Dare Čekeliš

Sedaj pa je inšpektorat Mestne uprave MOL lastnike vrtičkov in objektov na njih, ki so postavljeni na zemljiščih v lasti Mestne občine Ljubljana na levem bregu reke Save v Črnučah (od mosta Štajerske vpadnice proti Črnuškemu mostu), pozval, da do 1. julija 2007 na lastne stroške odstranijo vrtičke, kot vse druge objekte in naprave.

Pri tem pozivajo vse, da pri demontaži objektov in rušenju, ter odvozu materiala spoštujejo veljavne predpise na področju varstva okolja in ravnanja z odpadki, ter, da se, po potrebi za dodatne informacije obrnejo neposredno na inšpektorat.

Če posamezniki ne bodo upoštevali tega poziva, bo po 1. juliju vrtičke, objekte in naprave na stroške posameznika odstranil pristojni inšpekcijski organ.

Poziv temelji na dolgoročnem planu občin in mesta Ljubljane za obdobje 1986-2000 za območje MOL, veljavnih prostorsko izvedbenih aktih ter uredbi o vodovarstvenem območju za vodno telo vodonosnika Ljubljanskega polja, so sporočili z MOL.

Odstranjevanje vrtičkov se bo nadaljevalo ob obvoznici v Podutiku in Centru.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?alamadi
20. 05. 2007 12.06
-1
Dragi moj Zoran, mislim da 1500 občanov črnuč ni niti najmanj ponosnih na mesto, ki ga vodi tak župan. Ne vem kje ste našli datum 01.07. ko vse najbolj raste in cveti. Mislim, da se zadeva ne bo tako lahko izšla. Norca se delajte iz drugih kretenov , ki vam Ljubljano dejankso onesnažujejo, in kdaj se boste spravili na svinjarijo okoli obvoznice na Viču. Tudi tam okoli se bodo vozili vaši evropski turisti in delegacije, pa da se revčki ne bodo slučajno zgražali. Če so pred parlament pripeljali paradajze bomo tudi mi izruvane krompirje in korenčke. ne bo tako lahko. Mislim da bo v Črnučah poprvomajski kres, vabljeni vsi skupaj z županom.
doki007@email.si
19. 05. 2007 16.16
-1
KONČNO ,...MAM OBČUTEK KOT DA ŽIVIM NEKJE V BOSANSKI ČETRTI KJER SE SAMO PEČE ,...IN PIJE ,.. ČE SO NAVAJENO NA TAK ŽIVLJENJE NAJ GREDO .....VIA JUG ..!!!
pentagon
19. 05. 2007 08.24
-1
Takih inšpektorjev primanjkuje marsikje..Naprimer v Zasavju. Pridite.Tu boste šele videli kaj so "vrtičkarji". Sramota.Tile v Lj.so bili vsaj malo lični.
kenguru
18. 05. 2007 18.20
-1
Ja, Toncek, ciganski vrticki so pa res super. Vec sare in sekretov, kot pa kaj drugega.
Tonček Balonček
18. 05. 2007 17.41
-1
Vrtičkarji so v glavnem srbski penzionirani oficirji, ki so Jankovića volili iz dna srca... zdaj pa imajo Evropo. Namesto teh cigasnkih vrtičkov bomo imeli vse zabetonirano, evropsko. Živel napredek!
tomi.passion@gmail.com
18. 05. 2007 16.40
-1
Kar se tiče vrtičkov podpiram Jankovića. Kljub temu bi moral, glede na to, da glumi na karto sočutja do človeka, biti bolj človeški pri rušenju. Poleg tega pa naj začne red delati pri sebi in naj plača olisičenje avtomobila in se javno opraviči uslužbenki.