Slovenija

Turistični boni: kaj če gost kljub rezervaciji ne pride?

Ljubljana, 16. 09. 2020 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tržni inšpektorat obravnava več primerov sumov goljufij s turističnimi boni. Srečujejo se tudi z različnimi življenjskimi okoliščinami, ki jih zakonodaja ni predvidela, denimo z vprašanjem koriščenja bona, če gost kljub rezervaciji ne pride. Ocenjujejo, da ponudnik v takem primeru ne sme trgati sredstev z bona.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Podaljšanje bonov?
    12:08
    Iz 24UR ZVEČER: Podaljšanje bonov?
  • Iz 24UR ZVEČER: Milijon neunovčenih bonov
    03:26
    Iz 24UR ZVEČER: Milijon neunovčenih bonov

 

Tržni inšpektorat je prejel 61 prijav domnevnih nepravilnosti pri unovčevanju turističnih bonov. Opravil je 142 nadzorov, pri čemer je v tretjini primerov postopek že ustavljen, saj nepravilnosti niso ugotovili. Za odpravo manjših nepravilnosti je bilo izrečenih 40opozoril po Zakonu o inšpekcijskem nadzoru in 12opozoril po Zakonu o prekrških. Globe zaenkrat Tržni inšpektorat še ni izrekel. 

"Nekateri postopki še potekajo, prav tako novi nadzori, zato vam trenutno več podatkov ne moremo posredovati," so prejšnji teden povedali na inšpektoratu. So pa razkrili, da obravnavajo tudi primere sumov neopravljene storitve na področju celotne Slovenije, kjer pa postopki še niso končani.

Prav tako se je zgodila domnevna kraja turističnega bona, o čemer smo poročali v ponedeljek. Občan iz Kamnika je namreč želel rezervirati počitnice v Portorožu, pri čemer so ga obvestili, da je njegov bon nekdo že izkoristil. Sam ga ni izkoristil, prav tako ga ni na nikogar prenesel. S primerom se ukvarjata policija in tržni inšpektorat.

Na inšpektoratu so sicer spomnili, da v okviru svojih pristojnosti preverjajo, ali je storitev, ki je navedena na računu in za katero bo Finančna uprava RS (Furs) opravila nakazilo, dejansko izvedena. Nadzorujejo tudi, ali je ponudnik storitve za istovrstno storitev potrošniku, ki želi plačati z bonom, zaračunal isto ceno, kot bi jo v primeru plačila z drugimi plačilnimi sredstvi.

Bled
Bled FOTO: Shutterstock

Tržni inšpektorat RS je pristojen tudi za nadzor nad upravičencem do bona, in sicer z vidika, ali je bil ta prenesen na drugega upravičenca skladno z zakonom. Nadzor inšpektorji opravljajo na podlagi podatkov, ki jih v skladu z zakonom pridobijo od Fursa.

Pri tem pa se delo inšpektorata še ne zaključi, saj dnevno prejemajo številna vprašanja o turističnih bonih na podlagi različnih življenjskih okoliščin. Veliko primerov se sicer ne nanaša na pristojnost tržnega inšpektorata, pač pa je stvar samih nakazil Fursa in unovčevanja bonov za morebitne rezervacije, ki niso realizirane, denimo če gosta kljub rezervaciji ni ali pa predčasno odide. "Glede na določbe zakona menimo, da je bon unovčljiv v primeru dejanske oprave storitve in ne kot zavarovanje plačila v primeru 'no show' ali predčasnega odhoda. V takih primerih, glede na splošne pogoje posameznega ponudnika, ta seveda lahko zahteva plačilo, vendar ne iz naslova bona, temveč s plačilom gosta," so zapisali.

Spomnili so, da kazni za kršitelje na področju turističnih bonov segajo od 3000 do 40.000 evrov za pravno osebo ter od 1500 do 20.000 evrov za samostojnega podjetnika posameznika.

Na ministrstvu za gospodarstvo so medtem komentirali primer ljubljanskega hotela, ki v primeru prenočevanja s koriščenjem turističnega bona ponuja bone za nakupovalno središče. "V primeru, ki ga omenjate, smo mnenja, da se vsak ponudnik v okviru svojih pogojev poslovanja sam odloči, ali bo nudil dodatno ponudbo in pod kakšnimi pogoji. Gre namreč za trženje njihove dejavnosti oz. ponudbe," so pojasnili. Poudarili pa so, da zaradi dodatne ponudbe cena nastanitve ob koriščenju turističnega bona ne sme narasti, ampak mora ostati enaka ceni nastanitve brez koriščenja turističnega bona. Potrošnik mora ob tem predhodno poznati tudi vse pogoje unovčevanja bonov, če jih ne pozna, pa ga ti ne zavezujejo.

Sicer so spomnili, da je bil ukrep uvedbe turističnih bonov sprejet v prvi vrsti z namenom spodbuditve povpraševanja v turizmu, ki je ključno za ohranitev in razvoj dejavnosti ter za ohranitev številnih delovnih mest. Prav tako je namen ukrepa, da bi čim več prebivalcev Slovenije svojo deželo spoznalo s turističnega vidika. "Ne smemo pa pozabiti tudi na multiplikativni učinek, saj se s tem zažene poraba skozi verigo proizvodnje v dejavnostih, povezanih s turizmom, kot so trgovina, kmetijstvo, prevozi, kultura in podobno," so spomnili.

Velika planina
Velika planina FOTO: Shutterstock

Tako so pohvalili pester nabor prireditev, ki so jih v času poletnih počitnic, tako v najbolj obiskanih turističnih krajih kot zunaj teh, ponudili gostom in obiskovalcem. Ministrstvo je vseskozi podpiralo ponudnike storitev pri trženju kulturnih dogodkov, institucij in prireditev, so zatrdili.

S finančnega vidika pa ukrep turističnih bonov ne pomeni le odliva iz državnega proračuna, ampak tudi priliv iz naslova davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine in obveznih prispevkov za socialno varnost zaposlenih v turizmu in s turizmom povezanih dejavnostih ter drugih dajatev. "Zato menimo, da je bila naša odločitev pri naboru storitev upravičena," so še pojasnili.

Do nedelje do 16. ure je bilo sicer po Fursovih podatkih delno ali v celoti unovčenih 704.635 turističnih bonov. Skupna koriščena vrednost je znašala 96,02 milijona evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kavitacija
08. 11. 2020 12.25
Ko smo se vračali iz HR Istre, smo se odločili, da izkoristim še vsaj 4 dni s turističnimi boni. Najeli smo SOBO s kopalnico v Portorožu- lepo obnovljeno, vse OK. Problem št. 1 je bila nenormalna VLAGA, očitno se soba še ni presušila od obnove, zato nas je že prvo noč zeblo kot psa. Sobo smo po dveh nočitvah odpovedali, ker nismo več zdržali vlage. Rezime. Lastnik, bi mi nam moral dati dobropis še za dve nočitvi. To ni storil in je zato lepo pobral komplet vsoto turističnih bonov. Po našem moledovanju nam je priznal za 2 dni turistične takse in 1/2 nočitve, kot dobro imetje. Če ravno je bilo že konec septembra, je bil Portorož še nabito polen in od teh turističnih bonom nismo imeli absolutno nič od niča! Mimogrede, ena nočitev je bila 100,- EUR, v stari hiši. Katastrofa od katastrofe! Za takšno vsoto smo v HR Istri plačali 14- dnevno nočitev v 2-SO apartmaju, v popolnoma novi app hiši.
Lillija123
16. 09. 2020 14.42
+0
Pridejo pridejo razbijat..........
INŠTITUT 1.APRIL
16. 09. 2020 13.49
+4
pol pokličte pa strojanovi pridejo kak bon pokoristit če ostajajo rezervacije
rožarica
16. 09. 2020 13.35
+10
Bon je denar, in če se je nekdo zafrkaval in kar malo tezerviral, je PRAV, da se nu ob neprihodu vnovči bon !!!!
Sebaibro
16. 09. 2020 13.40
-5
Verjemi,da takih primerov ni...če že kdo ne pride stornira rezervacijo pravočasno.Itak pa bona ne moteš unovčit brez osebnih podatkov gosta.
Rožice cvetijo
17. 09. 2020 08.56
+3
Sebaibro, ko nekdo rezervira, zahtevaš,da po mejlu pošlje fotokopijo osebnega dokumenta. Tako ali tako mora ponudnik imeti fotokopijo za arhiv...in imaš EMŠO. Druga stvar je pa obrazec, ki ga mora gost izpolniti na recepciji.
Sebaibro
16. 09. 2020 12.47
+15
Delam v recepciji.Kako lahko kdo unovči bon, če nima emša dotičnega gosta?Te pravljice prodajite butlom.Nikjer ob nobeni rezervaciji, bodisi preko bookinga, bodisi drugih rezervacijskih sistemov gostom ni potrebno prej dati emša.Samo na podlagi emša lahko jaz ali moji sodelavci unovčijo bon.
Mirkoca
16. 09. 2020 13.31
+4
Kumul
16. 09. 2020 14.10
+7
Če imaš 5 min, lahko bratrancu naivno suneš zadnje tri številke od EMŠA, ostalo že veš. Siguren sem tudi, da si se v življenju tudi kdaj zatipkal... sploh, ko je EMŠO 506 in ni 505 Kdo ve kako je do tega prišlo
tim38
16. 09. 2020 12.44
+6
Vsak ponudnik sam določa pravila. Ker je bilo izrecno rečeno, da je bon kot denar pomeni, da so enaka pravila za vse. Pri nas želimo v izogib lažnim rezervacijam depozit katerega ob ne prihodu zadržimo. Enaka politika bi morala veljati za bone.
BeGood
16. 09. 2020 12.07
+11
Vsekakor je potrebno upoštevati izredne okoliščine, kot so bolezen, prometna nesreča, smrt v družini in podobne nepredvidljive okoliščine. Tudi v tujini zaradi manjšega povpraševanja po turističnih ponudbah v teh kriznih časih pri rezervaciji ne zahtevajo akontacije vnaprej in lahko rezervacijo večinoma storniraš tudi na dan prihoda.
DKR
16. 09. 2020 12.24
+4
Vse to kar si naštel pokriva riziko odpovedi zavarovanja, ki znaša od cca. 3% - 5 %. To, da lahko storniraš rezervacijo na dan odhoda brez stroškov, pa ne verjamem.
upornik19
16. 09. 2020 11.45
-7
jst sem z bonom naredil servis na avtu !
čebelinko
16. 09. 2020 11.32
+21
Če nekdo rezervira in niti ne sporoči, da ga ne bo...zakaj bi mu skozi prste pogledali? Odtrgajte jim, se bojo pa tako spoštovanja in odgovornosti naučili.
Tomy Bananas
16. 09. 2020 11.47
-7
Torej ti pri meni naročiš gradbeno storitev .V petek pa pridem k tebi domov tebe pa ni ker si moral nujno zdravniku ti jast enostavno napišem račun za 3800 eur in to je to čeprav storitev ni bila opravljena.Ja in to se dogaja pogosto.
Uporabnik1833045
16. 09. 2020 11.56
+11
Pri naročilih imajo ponudniki že vnaprej jasno določeno do kdaj lahko odpoveš brez plačila. Če se zmeniš, da če ne odpove, da mu zaračunaš storitev in se strinja, potem ja. Tukaj imajo tudi vnaprej določeno in s tem bi naredili škodo. Kot sme napisal, potem če imaš hotel, ti lahko konkurenčni sosednji hotel rezervira vse sobe in ima samo on prosto za goste, ti pa prazen hotel, kljub polni rezervaciji pa nič prihodkov.
DKR
16. 09. 2020 11.59
+2
Uffff, ufffff,...Tommy, ti si pa nek "hud" privatnik. Vse je stvar zakonodaje in ta je v tem primeru jasna. Če rezerviraš hotel, apartma in ne prideš, ima ponudnik pravico, da to kupnino zadrži. Kako je pa v tvojem primeru, pa je odvisno od papirjev, rezervacij. Ali lahko dokažeš, da si bil oškodovan...itd. Ponavadi je to stvar ustnega dogovora in tu izvisiš.
Tomy Bananas
16. 09. 2020 19.11
+0
Seveda sem oškodovan tisti dan imam izgubo moram plačati delavce zato da so doma. In ja sem velik podjetnik 18 zaposlenih in še jih iščem ja in take stvari me veliko stanejo in kaj naj naredim nič. Ampak te taki mislijo da so edini na svetu kjer lahko zaračunaš storitev ,ki ni bila opravljena.
jesenvoyo
16. 09. 2020 11.32
-4
Nekaj pa ne razumem, zakaj moram pri rezervaciji termina uporabiti turistični bon. Ali to pomeni, da plačilo z bonom na kocu ni možno ?
kahelc
16. 09. 2020 11.53
+1
Ob rezervaciji se s tem bon zaklene, kar pomeni da ga ne mores v vmesnem casu koristiti drugje. Po opravljeni storitvi bo sobodajalec tvoj bon zakljucil v dogovorjeni vrednosti.
Uporabnik1833045
16. 09. 2020 11.15
+6
Če nekdo rezervira in ne pride, se mora odšteti od bona. V nasprotnem bo konkurenca (primer dva hotela eden ob drugem) lahko rezervirala vse sobe, da bodo samo še oni na voljo in bodo s tem storili škodo.
dadinho10
16. 09. 2020 13.07
-3
na koga pa bodo rezervirali? si bodo izmisljevali imena in priimke? z enega racunalnika opraviti 50 rezervacij*?
Rožice cvetijo
16. 09. 2020 10.46
+53
Če si nekdo rezervira pri ponudniku termin in nato ne pride, je to zelo ne fer. Zato je potrebno vzeti avans, potem zagotovo pridejo. Dogaja se, da rezervirajo in ne pridejo. In za isti termin imaš še 2 ali 3, ki povprašujejo in jih odsloviš.
kivzfccz
16. 09. 2020 10.30
+12
Mislim, da temu ni tako. Ko gost rezervira, ga vpises v aplikacijo, kjer lahko na podlagi EMSO stevilke preveris njegovo razpolozljivo stanje. VSAK PONUDNIK KAHKO POKLICE NA DURS,POMOC PRI VNOVCITVI VAVCERJA. Zo prijazno osebje vam bo pomagalo pri preverbi. NO, VSAJ MENI JE PARKRAT. POHVALE VREDNO.
supplement
16. 09. 2020 10.37
-24
ti si svoje izkoristil pa siljubosumen ker si nekdo ki rabi denarčke izplača hahahahaah
jesenvoyo
16. 09. 2020 10.29
+11
Kvalitetno bi natisnili bone in jih razdelili, z njimi bi lahko plačevali predvidene turistične usluge. Vsi boni bi bili vnovčeni za nočitve turističnih ponudnikov. Bon bi torej koristil tisti, ki ga bi uporabil pri plačilu.
vsnsvt
16. 09. 2020 11.10
+24
V katerem stoletju pa ti živiš?? Zadeva funkcionira skoraj brezhibno, tudi sama sem med ponudniki storitev in vse lepo poteka. Ko gost pride in mi da dokumente, ga vpišem v knjigo gostov in obenem naredim še rezervacijo bona. Ko gost odide, plača samo takso in še morebitno razliko, jaz pa na podlagi računa vnovčim bon. Kaj bi ti rad??? Stroški tiska, poštnine....so čisto nepotrebni!!!!
na22mor
16. 09. 2020 10.26
+13
počelo je počelo, že v začetku sem povedal vaučerji so nove maske te vlade in potem rinejo v vlado še Popoviča iz kopra turističnega delavca in vsi se sprašujejo zakaj pa prav njega on ja ni poštenjak, neporabljeni voučerji ne bodo šli v smeti
DKR
16. 09. 2020 10.50
+10
Uff, kaj vse si ti zmešal v enem blebetanju,...voucherji, maske, Popović, turizem,....! Slovenščina pa zagotovo ni tvoj materin jezik. "počelo, vaučerji, koper, v začetku :)))))))), v začetku HA HA HA HA .
vsnsvt
16. 09. 2020 11.13
+11
Pa kaj ti drekaš?? Še enkrat povem, boni so se izkazali kot izredno učinkoviti pri pomoči turističnemu gospodarstvu in obenem tudi državljanom!! Vse poteka brezhibno in boni se vnovčujejo. Od tistih 95.000 bonov je prišlo do ene same zlorabe, pa še tega bodo dobili, saj se bo točno ugotovili KDO IN KJE ga je vnovčil!! Zato raje utihni, ker pojma nimaš!
GRoman
16. 09. 2020 10.23
+32
Kaj če kupiš karto za koncert in ne prideš. Denarja ti zagotovo ne bodo vračali.
Rožice cvetijo
16. 09. 2020 10.42
+13
DKR
16. 09. 2020 10.54
+13
Točno tako je. Zato pa v turizmu obstaja t.i. "riziko odpovedi zavarovanja". Če rezerviraš storitev in jo potem ne izkoristiš, dobiš pod določenimi pogoji, kupnino vrnjeno. Če rezerviraš hotel, pa enostavno ne prideš,..ja, zakaj bi potem dobil kupnino nazaj?
jesenvoyo
16. 09. 2020 11.23
+7
Razlika je če kupiš, ker potem lahko tudi prodaš, ali daš komur koli. Bon pa dobiš, ti je določeno kje ga lahko uporabiš, če si rezerviral pa zboliš, menda ne boš plačeval zdravljenje v bolnici in nočitev v hotelu, kjer ne boš prisoten (v hotelu te še sosed ne sme zamenjat, ker bi šlo za zlorabo bona).
medo90
16. 09. 2020 10.19
+68
Pri določenih ponudnikih na obali, če želiš unovčiti bon si tretiran kot pašteta turist. Meni osebno se to zgodilo. Turistična kmetija klobas,....... Nikoli več jih niti ne pokličem raje spim na smetišču. Žalostno je da nekateri se do bonov in strank tako poniževalno obnašajo. Vsi smo dobili bone, le da nekateri smo pošteni in pošteno delamo in ob darilu dražave si deležen poniževanja. Romi v kempinskem so pa frajerji. Ja tako je dragi primorci
Lightgorm
16. 09. 2020 11.49
-1
ja pa pejt se ti v krompirski v portoroz :)
medo90
16. 09. 2020 12.23
-1
nisem rom, in nimam audija..... Predsedniški aprtmaji so rezervrani za elito. Sem samo delaven povprečen slovenec,...... Lahko greš pa ti
borisss
16. 09. 2020 10.18
+19
Kje zamenjaš bon za denar?
zagor2
16. 09. 2020 10.16
+19
En moj sodelovc je z boni kupu prašiča v prekmurju, drug jih je pa v keš zamenov. Tulk o inovativnosti.
VAREN
16. 09. 2020 10.07
+13
Vse goljufije z boni se da brez težav odkriti. Storilec je lahko samo ponudnik storitev.
Rudar
16. 09. 2020 10.12
+32
Storilca sta najman dva. Ponudnik in prejemnik.
jesenvoyo
16. 09. 2020 10.23
+8
Lahko je storilec tudi še posrednik, ki za nekoga priskrbi nočitev pri ponudniku.