Slovenija

Turistov skoraj toliko kot Slovencev

Ljubljana, 09. 02. 1998 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenijo je lani obiskalo 1.823.129 turistov, od tega 848.779 domačih in 974.350 tujih. Glede na leto poprej se je število turistov povečalo za desetino, pri tem tujih za 17 odstotkov, domačih pa za tri odstotke, so izračunali v državnem uradu za statistiko. Prenočitev je bilo lani v Sloveniji zabeleženih 6.384.062, kar je za devet odstotkov več kot v letu poprej. Število nočitev tujih turistov se je povišalo za 21 odstotkov, domačih pa le za odstotek. Izmed tujih turistov so največ nočitev ustvarili Nemci, na drugem mestu po številu nočitev sledijo Italijani, na tretjem Avstrijci in na četrtem Hrvati. Veliko nočitev so lani slovenski turistični delavci našteli še pri Nizozemcih in Britancih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.