Slovenija

Ugotovljene nepravilnosti pri nenapovedanem nadzoru

Ljubljana, 15. 09. 2008 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Inšpekcijske službe so pri nadzoru gradbišča ugotovile nepravilnosti pri preverjanju istovetnosti tujih državljanov, veljavnosti dovoljenj ter glede varnosti pri delu.

Nenapovedane nadzore gradbišč Durs napoveduje tudi v prihodnje, predvsem v jesenskih mesecih. (Slika je simbolična.)
Nenapovedane nadzore gradbišč Durs napoveduje tudi v prihodnje, predvsem v jesenskih mesecih. (Slika je simbolična.) FOTO: POP TV

Davčna uprava Republike Slovenije (DURS) je namreč z namenom večje učinkovitosti in usklajenosti delovanja različnih inšpekcijskih služb izvedla skupno akcijo nadzora poslovanja gradbišča. Niso sicer navedli, za katero gradbišče je šlo, so pa sporočili, da je pri tem sodelovala Policijska uprava, Inšpektorat RS za okolje in prostor ter Inšpektorat RS za delo. Nadzor je bil opravljen brez predhodne napovedi.

Davčna uprava je tako preverjala ustreznost delovanja na področju obdavčitev in vodenja poslovnih knjig, preostale inšpekcijske službe pa na področju graditve objektov, varnosti in zdravja pri delu ter delovno pravnih razmerij. Inšpektorji so preverjali tudi izpolnjevanje pogodbenih obveznosti investitorja, izvajalca gradbenih del in nadzornika v zvezi z izpolnjevanjem pogojev pri vodenju in izvajanju gradbenih del in nadzora teh del, ugotavljali pa so tudi identiteto tujcev ter veljavnost dovoljenj za bivanje ter veljavnost delovnih vizumov.

Pri tem so ugotovili nepravilnosti pri preverjanju istovetnosti tujih državljanov z javno listino, veljavnosti dovoljenj za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji ter nepravilnosti s področja varnosti in zdravja pri delu ter delovnopravnega področja. Davčna uprava je v svojih nadzorih pridobila kakovostne informacije, ki jih bo lahko učinkovito uporabila pri nadaljnjih postopkih pri investitorjih, izvajalcih in podizvajalcih, so sporočili.

Na Dursu so še zapisali, da gre pri tem za odpravljanje in sankcioniranje ugotovljenih, pa tudi preprečevanje bodočih kršitev zakonodaje, zato napovedujejo takšne nadzore po vsej Sloveniji tudi v prihodnje, še posebej v jesenskih mesecih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 09. 2008 00.33
Tonček Balonček,dej se zresni,
mkrajner@siol.net
15. 09. 2008 19.30
Pravilno ,ampak kaj pa sexualne delavke pa preprodajalci avtomobilov tudi ti ne plačujejo nobenih davkov.
Tonček Balonček
15. 09. 2008 19.27
To je rezultat učinkovitosti inšpekcij, katerih delo je uredila \"ta vlada\"! Bravio Janša, še en mandat in vse bo urejeno, LDS je pustila za sabo anarhijo, mi pa tu delamo red in vzpostavljamo temelje pravne države. Ne bo lahko, še en ali deva do tri mandate, potem bo praktično raj v Sloveniji, ne vem, kako bomo to zagobvarjali pred nuncijem in Vatikanom, sploh se ne bomo hoteli zveličati!! Kja bo torejpočela RKC, le poroke, birme, krste in maziljenja? Možen je velik izpad dohodka!!!*? Kdo se sploh zaveda posledic in transferjev, Šturmu želimo v novem mandatu veliko uspehov, naj nam čuva našo RKC in njen prispevek k morali tega pridnega naroda! Bravo, naj živi naš Kkriževnik, g. dr.prof, Lovro Šturm, vitez, še en mandat!
revolucionar
15. 09. 2008 17.06
Tej so pa hitri...z istim dovoljenjem dela po pet in več ljudi (na različnih gradbiščih, seveda)...
Buena Vita
15. 09. 2008 17.01
bravo,končno,zakoni so začeli prinašat rezultate, tako naprej,to je prava Evropska pot